Pulled turkey er super lækkert og et rigtigt fint og sundt alternativ til almindelig og traditionelt pulled pork. I Danmark har vi ikke noget rigtigt udtryk for pulled turkey, men nogle personer kalder det, måske lidt for sjov 'trukket kalkun'. Personligt siger jeg oftest pulled turkey, men jeg kan dog sagtens finde på at sige 'trukket kalkun'.
For nemhedens skyld, lad os dog fortsætte med udtrykket Pulled Turkey.
Læs også: Opskrift på traditionelt pulled pork
Det er dog også fuldstændig lige meget hvad vi kalder denne opskrift på pulled turkey, det vigtigste er at den er super nem at lave, at den er sund og at den samtidig smager rigtigt godt.
Hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavet pulled turkey før, kan jeg klart anbefale dig at prøve denne opskrift.
Sundt alternativ til Pulled Pork
Som allerede nævnt ovenfor, er dette hjemmelavet pulled turkey er super lækkert og godt alternativ til traditionelt pulled pork. Almindeligt pulled pork er lavet af den relative fedtfyldte svinenakkefilet.
Læs mere: Den bedste opskrift på pulled chicken
Det gode ved et kalkunbryst er at det næsten er fedtfrit, indeholder masser af protein og samtidig har masser af lækker smag. Kalkun her dens helt egen smag, som dog minder meget og kylling.
Pulled turkey er derfor en super godt kød, hvis du forsøger at leve efter en sundere livsstil og gerne vil have ekstra protein uden smagen en masse animalsk fedt.
Fryseegnet opskrift
Når jeg laver hjemmelavet pulled turkey, laver jeg altid mindst to kalkunbryster. På den måde kan jeg nemt gemme det ekstra kød i min fryser og finde det frem en dag hvor jeg har brug for hurtigt og sundt mad.
Ekstraarbejdet med at lave to kalkunbryster, frem for et kalkunbryst, er absolut minimalt. Og energien du bruger på at varme ovnen op, er næsten den samme.
Personligt har jeg næsten altid færdiglavet pulled turkey i min fryser. På den måde kan jeg super hurtigt lave en lækker og sund pulled turkey burger på tavle dage, hvor jeg måske har været ude og træne eller måske bare arbejdet længe.
Jeg pakker det færdiglavet kød i rette portioner og fryser det ned. Derefter skal du blot varme det 5-10 minutter i mikroovnen og det er klart til servering.
Jeg vil derfor absolut anbefale dig at gange opskrifter op efter behov og gemme det ekstra kød i fryseren.
Pulled turkey burger
Personligt foretrækker jeg at servere mit hjemmelavet pulled turkey sammen med hjemmelavet coleslaw og i en sprød og lækker burgerbolle. Det er simpelthen en hel fantastisk måde at lave en super lækker og sund pulled turkey burger på.
Se også: Opskrift på de bedste burgerboller
Jeg har naturligvis lækre og nemme opskrifter på både coleslaw og burgerboller her på min madblog. Find dem ved at bruge søgefunktionen på forsiden.
Pulled turkey i tacos
Selv om jeg personligt oftest serverer mit hjemmelavet pulled turkey i burgerboller, kan jeg absolut også anbefale at lave nogle hjemmelavede Tacos. Hjemmelavede Tacos er en af mine absolut ynglingsretter og jeg har derfor naturligvis også lavet et helt blogindlæg om Tacos.
Læs mere: Opskrift på hjemmelavet tacobrød
Jeg syntes du skal prøve at klikke på opskriften og læse mere. Denne opskrift på pulled turkey passer perfekt som fyld i Tacos.
Opskrift på Pulled Turkey
Som allerede omtalt er det utroligt nemt at lave en portion hjemmelavet trukket kalkun.
Du starter med at blande ingredienser til marinaden sammen i en mindre skål. Derefter placerer du kalkunfileten i et ovnfast fad, der er beklædt med et stort stykke stanniol.
Læs også: Fantastisk opskrift på pulled pork burger
Du kan med fordel skære et par halv dybe riller i kalkunkødet, for at få marinaden til bedre at trække ind i kødet.
Hæld marinaden over kalkunkødet og luk stanniolet sammen over kødet. Placer kalkunkødet i køleskabet i cirka 2-3 timer men gerne natten over for optimal smag.
Nu skal kødet steges ved 120 grader i 3 timer.
Efter denne tid kan du forsigtigt trække kødet fra hinanden med to gafler. Hvis du er van til pulled pork, vil du opleve at kødet er mere fast, dette er helt normalt.
Pulled Turkey
Ingredienser
- 900-1000 g kalkunbryst
Marinade
- 2 spsk Ketchup
- 4 spsk vegetabilsk olie
- 1 spsk honning (eller 1 spsk sukker)
- 1 spsk hvidvineddike
- 1 spsk paprika
- 2 tsk salt
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk liquid smoke (valgfrit)
Instruktioner
- Start med at skære eventuelle sener eller lignende væk fra kalkunbrystet. Skær også to-tre store og halv dybe riller i toppen af brystet, så marinaden nemmere kan trække ned i kødet.
- Læg et stort stykke stanniol ned i et ovnfast fad og læg kalkunbrystet ned i fadet.
- I en lille skål blander du ingredienserne til marinaden sammen. Hæld marinaden over kødet og luk stanniolet sammen over det. Sæt fadet med kødet i køleskabet og lad det trække i minimum tre timer men gerne natten over.
- Efter marineringen af kødet, skal det steges i ovnen ved 120 grader i tre timer.
- Efter de tre timer kan kødet trækkes fra hinanden med to gafler. Du vil opleve at kødet er mere fast end almindeligt pulled pork, dette er normalt.
[ainarticle]
Morten
Hej, tak for gode opskrifter. Hvis man skulle lave pulled turkie i sous vide - hvor lang tid og hvilken temperatur ville du så give kødet? Tænker at pille alt kød af dyret og marinere det i 24 timer før vandbadet. Vh Morten
Madrejsen.dk
Hej Morten. Tak for din fine kommentar. Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave pulled turkey i sous vide. Men det skal da helt klart på min to-do liste. Jeg vil umiddelbart give kødet (lår) 10 timer ved 74 grader. vh Kim (Madrejsen.dk)