Denne opskrift på gammeldags jordbæris er lavet på fløde og søde jordbær, og noget af det lækreste dessert du kan lave, hvis du spørger mig. Hjemmelavet jordbæris kræver kun få og simple ingredienser og er faktisk ret nemt at lave. Det kræver ingen specielle færdigheder i køkkenet. Lær de få tips og tricks.
Se også: Opskrift på gammeldags rabarberis
Læs videre og se hvor nemt det er at lave den bedste gammeldags jordbæris.
Gammeldags og Hjemmelavet jordbæris med rigtige jordbær
Det specielle og lækre ved en hjemmelavet og gammeldags jordbæris er at den rent faktisk er baseret på masser af jordbær og fløde. Ingen mærkelige tilsætningsstoffer.
Når du køber en færdiglavet jordbærflødeis fra supermarkedet, så indeholder den naturligvis lidt jordbær og fløde, men den indeholder ligeledes en række af andre ingredienser.
Se også: Super lækker opskrift på passionsfrugt, kokos og mangoshake
Jeg vil anbefale dig at prøve at kigge på ingredienslisten bag på en pakke is, næste gang du er i supermarkedet.
En god, hjemmelavet og gammeldags jordbæris bør som udgangspunkt ikke indeholde mere end jordbær, fløde, mælk, æg, sukker og måske noget vanilje.
Sådan laves hjemmelavet is uden ismaskine
Hjemmelavet flødeis er simpelthen noget af det bedste og rent faktisk rigtigt nemt at lave. Der er dog en enkelt detalje, der er vigtig at huske, hvis du ikke ejer en ismaskine.
Under indfrysning af ismassen, kan der relativt nemt dannes små iskrystaller, hvis der ikke røres jævnligt i den og sker hurtigt. Det er netop derfor at en ismaskine er super smart, den rører nemlig konstant i 15-30 minutter mens ismassen nedkøles og fryses.
En ismaskine er smart når du skal lave hjemmelavet is, men du kan dog sagtens lave is uden ismaskine. Dette gøres ved at sætte den færdiglavet ismasse i fryseren og derefter skal deres røres i den hver 20 - 30 minut.
På denne måde kan dannelsen af iskrystaller undgås i hjemmelavet is.
Hjemmelavet gammeldags jordbæris
Ingredienser
Jordbærpure
- 500 g jordbær
- 100 g sukker
Flødeis
- 3 æg
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 5 dl sødmælk
- 2,5 dl piskefløde
Instruktioner
Jordbærpure
- Hæld de rengjort jordbær og sukker op i en gryde. Tænd for varmen og lad det simre indtil alt sukker er opløst.
- Brug en stavblender direkte i gryden til at blende alle jordbærrene til en jævn pure.
- Hæld nu jordbærgrøden gennem en si, for at fjerne de små kerner. Brug en grydeske til at presse grøden gennem. Lad grøden køle af i køleskabet.
Jordbæris
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Pisk indtil alt sukker er opløst.
- Opvarm fløde, mælk og 2/3 jordbærpure i en gryde.
- Pisk den varme flødeblanding og æggeblanding sammen indtil ismassen tyknes. Her skal temperaturen være mellem 80-85 grader, for at få den lækre isstruktur vi leder efter.
- Nedkøl hurtigt jordbærisen i en ismaskine og overfør den til en fryseegnet beholder. Uden ismaskine sættes ismassen i fryseren og der røres i den hver halve time. Du kan eventuelt pre-nedkøle ismassen med et isbad.
- Når jordbærisen har konsistensen som en tyk softice is, hældes den sidst 1/3 jordbærpure oven på isen. Brug en ske til at lave flotte swirls i isen.
- Lad isen fryse ind og den er færdig.
Skriv en kommentar til mig om opskriften