Denne opskrift på hjemmelavet gammeldags rabarberis er noget af det første jeg finder frem, når rabarbersæsonen starter. Hjemmelavet rabarberis er simpel noget af det lækreste dessert du kan lave, hvis du spørger mig. Læs mere og se hvor utroligt nemt det er at lave en hjemmelavet rabarberis.
Se også: Opskrift på den lækreste gammeldags jordbæris
Kombinationen mellem de syrlige rabarber, sødmen fra sukkeret og den cremet fløde er bare suverænt lækkert.
Hvor nemt er det at lave rabarberis?
Hvis du sidder og tænker at det måske lyder svært at lave hjemmelavet rabarberis, så kan jeg hurtigt berolige dig. Det er nemlig faktisk super nemt at lave en god og cremet rabarberis. Det kræver rent faktisk meget få køkkenfærdigheder.
Se mere: Opskrift på super lækekr Oreo Milkshake (på 2 minutter)
Min opskrift på rabarberis kan opdeles i tre hovedpunkter. Læs mere nedenfor:
Det første du skal starte med er at lave en portion bagte rabarber. Dette gør du ved at rengøre rabarberne, skære den i mindre stykker og derefter bage dem med sukker ved 175 grader i cirka 25 minutter. Så nemt er det første trin.
Det andet trin i opskriften er at lave en flødeis, hvor i rabarberkompotten tilføjes. Start med at piske sukker og æg sammen til en luftig æggemassen. Her er det vigtigt at alt sukker er opløst. Dernæst tilsættes opvarmet fløde, sødmælk og rabarbersaft. Pisk godt indtil ismassen tyknes. Så simpelt er det at lave ismassen til en gammeldags rabarberis.
Det sidste trin i opskriften er at indfryse rabarberismassen. Det nemmeste er at bruge en ismaskine, du kan dog også sagtens bruge fryseren direkte. Kør ismassen på din ismaskine indtil den er fast, softice agtig og kan overføres til en bøtte, der kan gå i fryseren. Færdig frys isen i fryseren i yderligere tre-fire timer. Så nemt er det at lave en hjemmelavet rabarberis.
Hvis du indfryser ismassen direkte i fryseren, skal du huske at røre i isen hver halve time, indtil den er fast. Ellers risikere du at der dannes iskrystaller.
Gammeldags rabarberis
Ingredienser
Rabarberkompot
- 450 g rabarber
- 120 g sukker
- 1 spsk citronsaft
- 1 vaniljestang
Rabarberis
- 3 æg
- 125 g sukker
- 3,5 dl sødmælk
- 3,5 dl piskefløde
- 1 dl rabarbersaft (fra de bagte rabarber)
Instruktioner
Bagte rabarber
- Rengør rabarberne og skær dem ud i stykker på tre centimeter
- Kom rabarberne, sukker og kornene fra vaniljestangen op i et ovnfast fad. Bag rabarberne ved 175 grader i cirka 25 minutter eller indtil de er møre. Lad efterfølgende de møre rabarber køle ned. Brug en spiseske til at tage 1 dl ren saft fra rabarberen.
Rabarberis
- Varm fløde, mælk og rabarbersaft op i en gryde.
- Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse. Pisk indtil alt sukker er opløst.
- Pisk den varme fløde og æggemassen sammen, så massen tyknes. Her skal temperaturen holdes på cirka 80-85 grader.
- Nu skal ismassen nedkøle hurtigt. Hæld æggemassen og de bagte rabarber op i ismaskinen og kør indtil isen er blevet fast, så den kan overføres til en større form. Du kan eventuelt fornedkøle massen med et isbad. Hvis din ismaskine er hurtig, kan du bruge den direkte.
- Indfrys rabarberisen i cirka tre timer eller indtil den er helt fast.
Skriv en kommentar til mig om opskriften