• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Dessert

"Hjem" » Dessert

Gammeldags jordbæris

Udgivet: Jul 22, 2018 · Redigeret: Jul 22, 2019 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på gammeldags jordbæris

Denne opskrift på gammeldags jordbæris er lavet på fløde og søde jordbær, og noget af det lækreste dessert du kan lave, hvis du spørger mig. Hjemmelavet jordbæris kræver kun få og simple ingredienser og er faktisk ret nemt at lave. Det kræver ingen specielle færdigheder i køkkenet. Lær de få tips og tricks.

Se også: Opskrift på gammeldags rabarberis

Læs videre og se hvor nemt det er at lave den bedste gammeldags jordbæris.

Gammeldags og Hjemmelavet jordbæris med rigtige jordbær

Det specielle og lækre ved en hjemmelavet og gammeldags jordbæris er at den rent faktisk er baseret på masser af jordbær og fløde. Ingen mærkelige tilsætningsstoffer.

Når du køber en færdiglavet jordbærflødeis fra supermarkedet, så indeholder den naturligvis lidt jordbær og fløde, men den indeholder ligeledes en række af andre ingredienser.

Se også: Super lækker opskrift på passionsfrugt, kokos og mangoshake

Jeg vil anbefale dig at prøve at kigge på ingredienslisten bag på en pakke is, næste gang du er i supermarkedet.

En god, hjemmelavet og gammeldags jordbæris bør som udgangspunkt ikke indeholde mere end jordbær, fløde, mælk, æg, sukker og måske noget vanilje.

jordbærgrød

Opskrift på gammeldags jordbæris

Sådan laves hjemmelavet is uden ismaskine

Hjemmelavet flødeis er simpelthen noget af det bedste og rent faktisk rigtigt nemt at lave. Der er dog en enkelt detalje, der er vigtig at huske, hvis du ikke ejer en ismaskine.

Under indfrysning af ismassen, kan der relativt nemt dannes små iskrystaller, hvis der ikke røres jævnligt i den og sker hurtigt. Det er netop derfor at en ismaskine er super smart, den rører nemlig konstant i 15-30 minutter mens ismassen nedkøles og fryses.

En ismaskine er smart når du skal lave hjemmelavet is, men du kan dog sagtens lave is uden ismaskine. Dette gøres ved at sætte den færdiglavet ismasse i fryseren og derefter skal deres røres i den hver 20 - 30 minut.

På denne måde kan dannelsen af iskrystaller undgås i hjemmelavet is.

Opskrift på gammeldags jordbæris
Print Recipe

Hjemmelavet gammeldags jordbæris

Nem opskrift på gammeldags jordbæris med flotte jordbærswirls. Præcis som jordbærisen hos ismejeriet i gamle dage. Super lækker, nem at lave og elsket af alle.
Forberedelsestid30 mins
Tilberedningstid4 hrs
Total tid4 hrs 30 mins
Ret: Is
Køkken: Dansk
Nøgleord: jordbær
Antal: 1500 gram
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

Jordbærpure

  • 500 g jordbær
  • 100 g sukker

Flødeis

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 dl sødmælk
  • 2,5 dl piskefløde

Instruktioner

Jordbærpure

  • Hæld de rengjort jordbær og sukker op i en gryde. Tænd for varmen og lad det simre indtil alt sukker er opløst.
  • Brug en stavblender direkte i gryden til at blende alle jordbærrene til en jævn pure.
  • Hæld nu jordbærgrøden gennem en si, for at fjerne de små kerner. Brug en grydeske til at presse grøden gennem. Lad grøden køle af i køleskabet.

Jordbæris

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Pisk indtil alt sukker er opløst.
  • Opvarm fløde, mælk og 2/3 jordbærpure i en gryde.
  • Pisk den varme flødeblanding og æggeblanding sammen indtil ismassen tyknes. Her skal temperaturen være mellem 80-85 grader, for at få den lækre isstruktur vi leder efter.
  • Nedkøl hurtigt jordbærisen i en ismaskine og overfør den til en fryseegnet beholder. Uden ismaskine sættes ismassen i fryseren og der røres i den hver halve time. Du kan eventuelt pre-nedkøle ismassen med et isbad.
  • Når jordbærisen har konsistensen som en tyk softice is, hældes den sidst 1/3 jordbærpure oven på isen. Brug en ske til at lave flotte swirls i isen.
  • Lad isen fryse ind og den er færdig.

jordbær i is

Opskrift på gammeldags jordbæris

Opskrift på gammeldags jordbæris

Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.