Hvordan laves de bedste og hurtigste hjemmesyltede rødløg? Dette spørgsmål satte jeg mig for at finde de bedste svar på. Jeg har flere gange manglet syltede rødløg til mine burgere, derfor var det på tide at finde en super opskrift, der kan laves på kort tid.
Læs videre og se hvad jeg kom frem til.
Lær hvor utroligt nemt det faktisk er at lave de saftigste, blødeste og smagsmæssigt bedste hjemmesyltede rødløg. Det er faktisk rigtig nemt.
Hjemmesyltede rødløg til burger
Hvad kan hjemmesyltede rødløg bruges til? Syltede rødløg kan bruges til rigtigt mange lækre formål og passer til mange forskellige typer måltider.
Hjemmelavede syltede rødløg kan bruges til fyld i burger, topping på hotdogs, i en sandwich eller som topping på alverdens rugbrødsmadder. Mulighederne er endeløse.
Læs også: Opskrift på sort hummus
Personligt var der en helt særlig grund til at jeg fik lyst, til at finde den bedste opskrift på hjemmesyltede rødløg. Denne grund var at jeg er stor fan af burger og specielt hjemmelavet burger. Syltede rødløg i burger er simpelt helt fantastisk, hvis du spørger mig.
Læs mere: Min bedste opskrift på hjemmelavet burger
Holdbarhed på hjemmesyltede rødløg
Hvad er holdbarheden for hjemmesyltede rødløg? Dette kan være lidt svært at svare på.
Det vigtigste når du laver hjemmelavet mad og derved også hjemmelavede syltede rødløg, er at holde en god hygiejne undervejs.
Læs mere: Pesto med soltørrede tomater og parmesan
Forskellen på hjemmelavede syltede rødløg og købefærdige rødløg er at de hjemmelavede ikke indeholder tilsætningsstoffer, der skal forlænge holdbarheden.
Et godt trick du kan bruge, hvis du vil forlænge holdbarheden på dine syltede rødløg, er at skolde opbevaringsglasset med kogende vand. Ved at skolde glasset, der opbevare dine hjemmesyltede rødløg, dræber du eventuelle bakterier.
Guide: Sådan krydre jeg mine ovnkartofler SUPER nemt
På grund af eddiken er syltede rødløg ikke særlig udsatte for at blive dårlig. Syltede rødløg vil sagtens kunne holde sig to uger og højst sandsynligt meget længere. Det vigtige er at lugte til dem og visuelt inspicerer dem.
Hvis de ikke lygter dårligt og ser fine ud, er det ingen problemer.
Opskrift på hurtige hjemmesyltede rødløg
Hvis du står og har lidt travlt og mangler en opskrift på hurtige hjemmesyltede rødløg, så er denne opskrift faktisk den helt rigtige.
Til at lave hurtige hjemmesyltede rødløg skal du bruge almindelig ufarvet lagereddike, sukker, vand, hele peberkorn og rødløg. Det smarte ved denne opskrift på hurtige syltede rødløg er at vi lige giver rødløgene en kort opkogning i gryden, sammen med resten af ingredienserne.
På denne måde er rødløgene klar meget hurtigere og behøver ikke trække lige så længe. Start med at pille rødløgene og skær dem i tynde skiver.
Læs også: Min lækreste opskrift på hjemmelavede coleslaw
Hæld alle ingredienserne samt de klargjort rødløg op i en gryde. Tænd for varmen og kog det hele to til tre minutter.
Tag rødløgene op af gryden og kog eddike-sukker blandingen i yderligere fem minutter.
Hæld alle ingredienserne op i et glas, der kan lukkes med et tæt låg.
Det er en god idé lige først at skolde glasset med kogende vand, for at dræbe bakterier og derved forlænge holdbarheden.
Hurtige hjemmesyltede rødløg
Ingredienser
- 2 store rødløg
- 2 dl lagereddike
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 1 spsk peberkorn
- 1 tsk citronsaft (valgfrit)
- 5 stk laurbærblade (valgfrit)
Instruktioner
- Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver.
- Hæld alle ingredienserne og de klargjort rødløg op i en gryde. Tænd for varmen og kog det hele i tre minutter.
- Tag løgene op af eddikeblandingen og læg dem i et rengjort og skoldet opbevaringsglas. Kog resten af eddikeblandingen i yderligere fem minutter.
- Hæld eddikeblandingen op på glasset sammen med rødløgene. Lad gerne løgene trække lidt eller server med det samme.
Skriv en kommentar til mig om opskriften