Denne opskrift på pesto med soltørret tomat og parmesan er bare fantastisk til dit morgenbrød eller som smørelse i din sandwich. Selvfølgelig er der mange andre gode ting, som du kan bruge denne hjemmelavet pesto med soltørret tomat til, de to ovenstående eksempler er bare det jeg typisk bruger min hjemmelavet pesto til.
Grunden til at jeg holder rigtig meget af denne tomatpesto er på grund af den dejlige og stærke smag fra de soltørret tomater. De har på en eller anden måde en fyldig og lækker smag. Pesto er vidunderligt på en ristet gulerodsbolle eller måske som dipping til kartoffelchips eller agurkestave - Alle forslag er perfekte snacks til dine gæster eller til en sportsbegivenhed foran tv'et. Jeg kan klart anbefale dig at servere denne pesto med soltørret tomat til dit eget ynglingsbrød. Du kan finde min opskrift på mit ynglingsbrød, ved at klikke på linket.
Vigtigt trick: rengøring med kogende vand
Når jeg har lavet en god tomatpesto i min blender, hælder jeg den typisk på en lille gasbeholder og opbevarer den i køleskabet. I forbindelse med dette, har jeg et vigtigt trick, som jeg gerne vil dele med dig. Ved opbevaring af mad, og specielt hjemmelavet pesto, i længere tid er det altid en god ide at rengøre beholderen eller glasset med meget varmt vand. Hvis du hælder dette varme vand i din beholdere, vil det dræbe alle bakterierne og dermed forlænge levetiden af dine madvarer. Dette trick er især godt, hvis når du vil opbevare denne hjemmelavet pesto i længere tid. Dette gælder dog for alle fødevarer, som du ønsker at holde frisk. Og til sidst skal du huske på at så snart du åbner ned til glasset med din hjemmelavet tomatpesto, så skal den spises indenfor nogle få dage.
Opskrift på pesto med soltørret tomat og parmesan
At lave en hjemmelavet pesto er bare fantastisk let. Du skal bare hælde alle ingredienserne ned i en blender og køre den på høj hastighed. Bliv ved med at køre blenderen i et par minutter eller indtil alt er omdannet til en flot og glat pesto. Husk at tilføje salt efter smag, før du hælder din hjemmelavet pesto på glas. Jeg bruger typisk en gasbeholder med en skrue på låg. Rengør beholderen eller glasset som beskrevet i afsnittet ovenfor. Opbevar din hjemmelavet pesto med soltørret tomat i dit køleskab.
Pesto med soltørret tomat og parmesan
Ingredienser
- 1 dl soltørrede tomater
- 1/2 dl revet Parmesan
- 1/2 dl olivenolie
- 25 g mandler
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld friske basilikumsblade
- Salt efter smag
Instruktioner
- Hæld alle ingredienserne i en blender og blend alt på høj hastighed.
- Tilsæt salt efter smag
- Hæld den blendede tomatpesto på et glas med låg, der er rengjort med kogende vand. Dette trick med varmt vand dræber alle bakterier og forlænger holdbarheden på pestoen.
Skriv en kommentar til mig om opskriften