Den bedste opskrift på sort hummus, er lige nøjagtig hvad du kan finde her på siden. Sort hummus bliver i princippet lavet på præcis samme måde som almindelig lys hummus, det er bare ingredienslisten der er ændret lidt på.
Læs videre og lær hvor nem det er at lave hjemmelavet sort hummus.
Se også: Min bedste opskrift på pesto med soltørret tomater
Sort hummus er perfekt som dip til forskellige snacks og super til en Halloween fest, hvor der skal være fokus på de sorte farver. Sort hummus er det perfekt Halloweentilbehør.
Smagen på sort hummus
Som du kan læse længere nede på siden her, skal vi bruge sorte sesamfrø i denne opskrift på sort hummus.
Hvis du prøver at smage på ét par sorte sesamfrø og derefter på almindelige hvide frø, så vil du opleve en lidt anderledes smag.
Læs også: Opskrift på de lækreste flettede flutes
Denne forskel i de to sesamfrø, vil derfor ende ud med at betyde at din sorte hummus vil smage anderledes end din traditionelle hummus.
Jeg vil beskrive smagen som lidt mere bitter og kraftig men stadig ganske lækker.
Hvad er Tahini
Som du kan læse i min opskrift på sort hummus, længere nede på siden her, så skal vi bruge sort tahini til at sort hummus. Dette giver i bund og grund rigtig god mening, efter som det er den sorte tahini, der giver denne flotte farve til vores hjemmelavet hummus.
Du sidder måske og tænker hvad er tahini? Inden jeg forklarer dig hvordan du laver en hjemmelavet tahini, så vil jeg gerne kort forklare dig hvad tahini er - hvilket rent faktisk er super nemt.
Læs også: Super lækkert valnøddebrød
Helt simpelt kan det siges at tahini er sesampasta, som laves ud af en eneste ingrediens - og ja, du har sikkert allerede gættet den - som er sesamfrø.
Den helt traditionelle tahini, som ofte bruges til at lave helt almindelig hummus, laves ved at blende hvide sesamfrø indtil de små frø er fuldstændig knuste og rørt sammen til en cremet og jævn tahinipasta.
Hjemmelavet Sort Hummus
Som nævnt ovenfor, når vi skal lave hjemmelavet sort hummus, så skal vi bruge sort tahini.
Du kan være heldig at finde færdiglavet sort tahini i enkle grønthandlere med varer fra mellemøsten. Det er dog min erfaring, selvom at jeg har boet i den nordvestlige del af København, at sort tahini rent faktisk ikke er så nemt at skaffe.
Heldigvis er det dog utroligt nemt at lave en portion hjemmelavet sort tahini.
Som med traditionelt lys tahini, skal vi også kun bruge en ingrediens når vi skal lave sort tahini. Og igen, har du måske allerede gættet den.
Til sort tahini skal vi naturligvis bruge sorte sesamfrø. Ganske simpelt.
Det eneste du skal gøre for at lave hjemmelavet sort tahini, er at starte med at riste nogle sorte sesamfrø på en varm og tør pande. Denne ristning fremhæver aromaen i de små sesamfrø.
Pas på med ikke at brænde frøene. Da de sorte sesamfrø allerede er sorte, kan du ikke se hvis du brænder dem på. Brug din lugtesans og giv dem hellere lidt for kort tid end at brænde dem.
Efter ristningen hældes alle frøene op i en blender og der blendes i lang tid. Alle frøene skal være blendet til en fuldstændig hævn pasta. Det er måske nødvendigt at blende ad flere omgange og lade blenderen køle imellem hvert step. Pas på ikke at skade din blende.
Sådan laver du nemt sort tahini.
Hjemmelavet sort hummus
Ingredienser
Sort tahini
- 2,5 dl sorte sesamfrø
Sort hummus
- 1 dåse kogte kikærter (cirka 220 g)
- 1,5 dl olivenolie (mere hvis nødvendigt)
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
Instruktioner
Sort tahini
- Hæld de sorte sesamfrø på en tør pande og rist dem på høj varme i 2-3 minutter. Pas på de ikke brænder på. Brugt din lugtesans, da du ikke kan se farveændringen på de sorte frø.
- Hæld de ristet sesamfrø op i en foodprocessor og blend/puls indtil olien i frøene begynder at komme ud og du får en fin og jævn tahini. Dette tager lang tid, så pas på ikke at køre din maskine varm.
Sort hummus
- I samme foodprocessor tilsættes resten af ingredienserne og det hele blendes sammen til en glat sort hummus.
Dorthe Tapomayi
jeg bruger også sorte kikærter - de smager meget intenst - bare et tip
Madrejsen.dk
Det var et godt tip med de sorte kikærter. Det vil jeg huske næste gang jeg laver sort hummus. vh Kim