• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Tilbehør

"Hjem" » Tilbehør

Guide: Sådan krydres ovnkartofler nemmest (den bedste måde)

Udgivet: Jan 13, 2018 · Redigeret: Jan 13, 2019 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Guide - sådan krydres ovnkartofler nemmest

På denne side her vil jeg vise dig et simpelt men genialt trick, til hvordan ovnkartofler krydres nemmest. Det er min erfaring at rigtig mange mennesker elsker ovnstegte kartofler, rodfrugter og så videre. Ovnstegte kartofler er super nemme at lave og passer rigtigt godt til rigtig mange forskellige retter - det er helt sikkert også derfor krydrede ovnstegte kartofler, er en af danskernes absolut favorit metode til at tilberede kartofler på.

Læs også: Opskrift på den saftigste svinemørbrad

Der findes flere forskellige måder at krydre ovnkartofler på. Jeg vil gennemgå flere af dem på siden her, men jeg vil dog absolut anbefale dig min egen metode, som bare virker perfekt og er super nem. Læs videre og se hvor nemt det er at fordele krydderi på ovnkartofler.

Sådan krydres ovnkartofler normalt

Jeg vil starte fra starten med at beskrive den nok mest almindelige og standard metode, som jeg ved at rigtig mange mennesker bruger.

Denne metode går simpelthen ud på at når kartoflerne er skrællet og skåret ud i den ønsket form, så overføres de blot til en bradepande med bagepapir. Kartoflerne fordeles derefter let med hånden og der drysses med det ønskede krydderi over hele bradepanden.

Kort sagt er den letteste metode, og nok også den metode de fleste mennesker bruger, at fordele ovnkartoflerne på en bradepande, hælde olie over dem og slutte af med at drysse med salt og peber. Simpelt og nem, men denne metode sikre dig ikke at dit krydderi fordeles over hele overfladen på kartoflerne. Det er netop denne fordeling af olie og krydderier jeg vil beskrive i de to afsnit nedenfor. Der findes nemlig nogle smarte metoder at frodele krydderiet på kartoflerne.

Sådan krydres ovnkartofler med plastikposetricket

Den næste metode jeg vil komme og ind på er nok allerede kendt af de fleste personer.

Plastikposetricket kalder jeg denne metode.

Denne metode går ud på at hælde alle de skrællede og klargjorte kartofler ned i en plastikpose sammen med dit ønskede krydderi og lidt olie. Posen holdes lukket ved at klemme om åbningen med din ene hånd. Derefter bruges den anden hånd samt en rystende bevægelse, til at mikse kartofler, krydderi og olie godt rundt.

Denne metode til at krydre kartofler er faktisk rigtig god og resultatet bliver super godt. Det eneste negative, hvis man kan sige dette, er at man skal bruge en plastikpose.

I afsnittet lige nedenfor vil jeg vise dig en lige så god metode til at krydre ovnkartofler, der er lige så effektiv som plastikpose tricket men meget nemmere.

Guide - sådan krydres ovnkartofler nemmest

Bagepapirtricket (den bedste metode)

Nu til den sidst og min absolutte favoritmetode.

Jeg vil her prøve at forklare dig min egen og super nemme metode til hvordan du super nemt og meget effektivt kan krydre din ovnkartofler.

Læs også: Den hemmelige metode til at skrælle granatæble unde svineri

Metoden går helt simpelt ud på at overføre de klargjorte kartofler til en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Sørg nu for at kartoflerne ligger i en central bunke på midten af bradepanden.

Hæld nu olie og de ønsket krydderier på toppen af kartoffelbunken - og nu til det smarte trick. Brug nu siderne af bagepapiret til at få kartoflerne til at rulle rundt mellem hinanden for at få fordelt olie og krydderierne optimalt.

Starte med at løfte en side af bagepapiret så kartoflerne ruller rundt. Derefter tages den modsatte side og kartoflerne ruller nu tilbage. Gentag denne procedure et par gange indtil olie og krydderier er helt fordelt. Nu har du perfekt krydret ovnkartofler.

Så nemt er det - Sådan krydres ovnkartofler nemmest!

Jeg håber at du får lige så stor glæde af dette simple trick som jeg selv. Som altid er jeg naturligvis meget interesseret i at høre fra dig i kommentarfeltet i bunden af siden her.

Guide - sådan krydres ovnkartofler nemmest

Rodfrugter i ovnen

I de forskellige afsnit ovenfor har jeg taget udgangspunkt i ovnkartofler, men du kan naturligvis også sagtens bruge metoden til alle typer ovnbagte. Jeg bruger selv bagepapirtricket når jeg laver ovnbagte rodfrugter så som gulerødder, rødbeder eller pastinak.

Guide - sådan krydres ovnkartofler nemmest
Print Recipe

Guide: Sådan krydres ovnkartofler nemmest (den bedste måde)

Super simpel og nem metode til at krydre ovnkartofler. Denne metode sikre en perfekt fordeling af krydderierne over hele overfladen på kartoflerne.
Forberedelsestid15 mins
Tilberedningstid40 mins
Total tid55 mins
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: kartofler, Ovnkartofler
Antal: 2 personer
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 500 g Kartofler
  • 2 spsk olie
  • Krydderier

Instruktioner

  • Skræl kartoflerne og skær dem ud til pomfritter eller både.
  • Saml kartoflerne i en bunke midt på bagepapiret. Hæld olie og krydderier i midten af bunken.
  • Træk bagepapirets hjørner indover kartoffelbunken. På denne måde flyttes/ruller kartofler rundt mellem hinanden. Bliv ved 4-5 gange indtil alt olie og krydderier er jævnt fordelt.
  • Bag ovnkartoflerne ved 200 grader i cirka 30-40 minutter eller indtil de er møre og lækre sprøde.

Guide: Sådan krydres ovnkartofler nemmest (den bedste måde)
Super simpel og nem metode til at krydre ovnkartofler. Denne metode sikre en perfekt fordeling af krydderierne over hele overfladen på kartoflerne.

amount: 2 personer
pre: 15 minutter
cook: 40 minutter

Ingredienser
500 g Kartofler
Krydderier

Metode:
1. Skræl kartoflerne og skær dem ud til pomfritter eller både.
2. Saml kartoflerne i en bunke midt på bagepapiret. Hæld olie og krydderier i midten af bunken.
3. Træk bagepapiret hjørner indover kartoffelbunken. På denne måde flyttes/ruller kartofler rundt mellem hinanden. Bliv ved et 4-5 gange indtil alle olien og krydderierne er jævnt fordelt.
4. Bag ovnkartoflerne ved 200 grader i cirka 30-40 minutter eller indtil de er møre og lækre sprøde.

Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.