Coleslaw er absolut ikke en ny opfindelse, men det er kun i de seneste år at det er blevet kendt i Danmark og Europa generelt. Her på denne side vil jeg gerne dele min opskrift på hjemmelavet coleslaw, som jeg selv syntes er helt perfekt. Denne coleslaw har en rigtig fin afbalanceringen mellem mængden af hvidkål og gulerødder samt cremefraiche og mayonnaise dressingen. Personligt syntes jeg det er vigtigt at en god coleslaw, har en fin konsistens og uden at den bliver alt for flydende på grund af for meget dressing. Denne coleslaw opskrift, som jeg har vist længere nede på denne side, har den helt rigtige konsistent. Der er mange forskellige opskrifter på coleslaw, men de to vigtigste ingredienser er altid hvidkål og gulerødder hvor selve smagen og hemmeligheden for en lækre coleslaw, er dressingen. Jeg har brugt denne opskrift på hjemmelavet coleslaw mange gange og serveret den til både familie og venner - hver gang med stor succes!
Som ved alt mad, er det selvfølgelig meget individuelt hvad, der gør en opskrift rigtig god. Jeg mener selv at det er en god kombination mellem smagen af maden og hvor nemt det er at lave den. Det er sagtens muligt at lave helt fantastisk mad, hvor der tænkes på alle detaljer. Dette kræver dog typisk rigtig meget tid. Jeg bruger mere 80-20 princippet, hvor alt er en afbalanceringen mellem tid og kvalitet. Denne opskrift på hjemmelavet coleslaw syntes jeg selv er rigtig lækker og samtidig super nem at lave. Den kræver kun få ingredienser og smager perfekt.
Coleslaw og Pulled Pork
Coleslaw berømmelse er sandsynligvis et resultat af pulled pork, der er blevet super populært i Danmark. Pulled pork og coleslaw er som to uadskillelige venner - og er begge de to obligatoriske ingredienser i en pulled pork burger.
Jeg har både rejst og boet i hjemlandet for pulled pork - USA - hvor pulled pork nærmest er en af deres nationale retter. Du kan få en pulled pork burger på et hvert gadehjørne og de er bare super lækre. Jeg kan sagtens indrømme at jeg holder meget af USA og specielt det meget forskellige mad man kan få der over. Jeg elsker at rejse rundt, opleve forskellige mad og bringe det tilbage til Danmark. Jeg har faktisk lavet en hel international sektion, her på min blog, med retter fra hele verden. Jeg kan absolut anbefale dig at tage et kigge her.
Hvis du leder efter en lækker og nem opskrift på hjemmelavet pulled pork, har jeg selvfølgelig også sådan en her på min blog. Du kan finde opskriften ved at søge på 'pulled pork' for forsiden. Det samme gælder hjemmelavet burgerboller, som du kan bruge til at lave pulled pork burgere med. Denne opskrift kan du også finde her på min blog.
Hjemmelavet coleslaw
Ingredienser
- 1/4 hvidkål (ca. 300 g)
- 4 gulerødder (ca. 200 g)
- 1,5 dl creamfraiche
- 1 spsk mayonnaise ,god kvalitet
- 2 tsk sukker
- 1-1,5 spsk balsamico (eller hvidvinseddike)
- salt & peber
Instruktioner
- Bland en dejlig dressing af cremefraiche, mayonnaise, balsamico og sukker. Smag til med salt og peber.
- Fintsnit hvidkålen og grovriv gulerødderne. Bland dem begge sammen i en stor skål.
- Hæld dressingen over kål og gulerodsblandingen og bland alt godt sammen. Tilsæt mere salt, peber og sukker, hvis du foretrækker det.
- Lad coleslawen stå i køleskabet i et par timer før servering.
Skriv en kommentar til mig om opskriften