T-bone steak i sous vide er nok noget af det bedste jeg kan finde på at lave en fredag eller lørdag aften, hvor det virkeligt gerne må være lidt ekstra godt. Ved at tilberede din T-bone steak i sous vide vandet, sikre du dig en perfekt og jævn tilberedning af kødet - fra yderste kødfiber til kernen af kødet. Ved denne sous vide opskrift, opnår du simpelthen et perfekt resultat hver gang. Der er to specielle grunde til hvorfor det kan være svært at tilberede en perfekt T-bone steak på traditionel vis på panden eller grillen. Disse to grunde har jeg beskrevet i de to afsnit nedenfor.
T-bone udskæring
En T-bone steak stammer fra oksetyndstegen og er typisk skåret i tykkelser af to til tre centimeter. Netop en t-bone steak er rent faktisk en ret speciel udskæring i det at den indeholder to forskellige stykker kød.
En T-bone steak kendetegnes ved et stort T-formet ben/knogle, hvor kødet på den en side er oksemørbraden og hvor kødet på den anden side er oksefileten. Det er netop denne detalje, der gør det ekstra svært at tilberede en t-bone steak på traditionel vis på en pande. Fileten skal nemlig typisk steges i længere tid end mørbraden. Du risikerer derfor nemt at overstege mørbraden eller understege fileten. Det er netop her din sous vide maskine kan komme dig til undsætning.
Den karakteristiske T-bone
Som allerede nævnt indeholder en T-bone udskæring et relativt stort ben, som er formet som et T. Det er netop her af navnet T-bone steak stammer fra. Lige så flot og specielt dette T-formet ben ser ud, lige så besværet kan det være at håndtere det på panden. Det forholder sig nemlig sådan at dette ben typisk er lidt ujævnt og forhindre derfor nemt selve kødet i at få en god kontant med panden eller grillen.
Ved en dårlig kontakt med panden fordeles varmen derfor dårligt i kødet og du risikere en dårlig eller skæv tilberedning. Det er netop disse to ovennævnte ting, der gør at det er besvær at stege en T-bone steak på panden.
Det er dette der gør det genialt at tilberede T-bone steak i sous vide. Med at lave din T-bone sous vide sikre du dig en perfekt varmefordeling i kødet og derved komplet jævn tilberedning. Læs meget mere om hvordan du skal tilberede din T-bone steak i sous vide vandet nedenfor.
T-bone steak tilberedning
Som allerede nævnt ovenfor, er der to særlig gode grunde til at bruge denne opskrift på T-bone steak i Sous vide. Kort sagt sikre du dig en super temperaturfordeling i kødet og derfor en perfekt tilberedning af T-bone steak ved at bruge din sous vide maskine. Når du skal tilberede T-bone steak i sous vide er der en særdeles vigtig detalje samt en lidt mindre detalje du skal tage stilling til.
Den vigtigste detalje er temperaturen på sous vide vandet og derved tilberedningstemperaturen af kødet. Den næste vigtigste detalje er tiden kødet skal tilberedes i. Disse to detaljer vil jeg gerne fortælle mere om.
T-bone steak sous vide temperatur
Som sagt er den vigtigste ting tilberedningstemperaturen. Når du skal tilberede T-bone steak i sous vide vil jeg anbefale dig en temperatur på 54 grader, hvilket faktisk gælder for de fleste møre oksekødsudskæringer.
Ved en sous vide temperatur på 54 grader sikre du dig en perfekt medium-rare tilberedning, hvilket nok er den mest populære måde at servere en T-bone steak. Hvis du er interesseret i en mere rød bøf, skal du vælge en temperatur på cirka 50 grader. Modsat hvis du er interesseret i en lidt mere 'gennemstegt' bøf skal du vælge en temperatur på cirka 57 grader. Under alle omstændigheder vil din T-bone sous vide steak blive hel fantastisk.
T-bone steak sous vide tid
Når du har fastlagt hvilken grad af tilberedning du ønsker af din T-bone steak, skal sætte tilberedningstiden. Den totale tilberedningstid er mellem 1,5 time til 2 timer. Det er netop dette interval i tilberedningstiden, der gør sous vide teknologien helt fantastisk, hvis du spørger mig. Det betyder at efter 1,5 time er kødet nemlig færdigt, men du kan sagtens lade bøffen ligge i op til 2 timer og i princippet også lidt længere, hvis nødvendigt.
Du kan derfor tage din T-bone op af sous vide vandet præcis når det passer dig og når du er klar med resten af dit tilbehør - det er simpelthen genialt. Sous vide er genialt, T-bone steak i sous vide er endnu mere genialt.
Hvis du er interesseret i at finde inspiration til andre sous vide opskrifter, har jeg en hel sektion her på min madblog med masser af opskrifter. Brug menuen ovenfor til at browse rundt.
Tilbehør til T-bone steak
Når du serverer din hjemmelavet T-bone steak skal den selvfølgelig have selskab af noget lækkert tilbehør. Personligt foretrækker jeg at servere min T-bone steak med mine steak pomfritter og en god hjemmelavet bearnaise sauce sous vide.
Jeg er simpelthen blevet fantastisk glad for bearnaise sauce efter at jeg har lært at lave en hjemmelavet i sous vide vandet. Resultatet er fejlsikkert og smagen er i top. Du kan finde begge opskrifter ved at bruge søgefeltet på forsiden af min madblog.
Du kan selvfølgelig også vælge at bruge den ekstra kødsaft, som er tilbage i sous vide posen, efter tilberedningen af T-bone steaks. Denne kødsaft skaber et perfekt grundlag til en fantastisk hjemmelavet sauce.
T-bone Steak (Sous Vide opskrift)
Ingredienser
- 400-600 g T-bone steak
- Frisk timian (valgfrit)
- Frisk rosmarin (valgfrit)
- Salt og peber
Instruktioner
- Krydre din T-bone steak med salt og peber. Læg også gerne et par kviste frisk rosmarin og timian sammen med bøffen.
- Vakuumpak din T-bone steak i sous vide poser eller brug zip-pose, der kan holde til vandtemperaturen.
- Tilbered bøffen ved 54 grader i 1 1/2 - 2 timer for et medium-rare resultat (Anbefalet til de fleste).
- Efter tilberedningen af T-bone steak i sous vide vandet, skal bøffen have en stegeskorpe. Brug en røgede varm pande med smør og steg bøffen i cirka 30 sekunder på hver side. Husk på at bøffen allerede er færdigtilberedt i sous vide vandet.
- Server din perfekt tilberedt T-bone steak med steak pomfritter og en lækker sauce.
Skriv en kommentar til mig om opskriften