• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Sous Vide

"Hjem" » Sous Vide

Oksekød i Sous Vide (temperatur og tider)

Udgivet: Jan 1, 2017 · Redigeret: Jul 22, 2019 · Af Madrejsen.dk

Det er bestemt ikke længere en hemmelighed at jeg er meget begejstret for Sous Vide teknologien. Siden at jeg har fået fat i denne vidundermaskine, har jeg ikke efterfølgende tilberedt oksekød på traditionel vis. Her på denne side her vil jeg gerne vise dig hvordan du nemt kan lave noget af det lækreste oksekød i Sous Vide. Jeg fokusere på hvordan man laver oksekød i Sous vide og hvilken temperatur og tidsindstilling du skal bruge. Hvis du selv har gjort dig nogle gode erfaringer med din Sous Vide eller måske har en god opskrift, er jeg altid meget interesseret i at høre fra dig. Du kan bruge kommentarfeltet, i bunden af siden her.

Hvad er det smarte ved Sous Vide?

En af de helt fantastisk ting forbundet med tilberedning af oksekød i en Sous Vide, er den store fleksibilitet som Sous Vide opskrifterne giver dig. Der er praktisk taget kun en rigtig vigtig ting du skal være opmærksom på når du tilbereder oksekød, eller andre ingredienser for den sags skyld, i dit Sous Vide vandbad - det er temperaturen. Når først du har fundet og fastlagt dig for en Sous Vide temperatur, er tilberedningstiden mindre vigtig. Selvfølgelig ikke sagt at tiden er fuldstændigt underordnet, men den er dog ret fleksibel.

De fleste Sous Vide opskrifter angiver typisk en tidsrum hvor dit oksekød er færdig tilberedt. Dette syntes jeg selv er helt fantastisk. Det betyder nemlig at du kan bruge din tid på alt andet så som at byde dine gæster ordentligt velkommen, klargøre det sidste tilbehør eller bare slappe af med din familie. Når det så passer dig, og ikke dit minutur, tager du bare dit kød op af Sous Vide vandbadet og giver det en ordentlig tur på en meget varm stegepande eller ovn, for at give det en sprød stegeskorpe. Selv efter lang tid med en Sous Vide, kommer det stadig bag på mig hvor fantastisk mad man kan lave på så simpel og fleksibel en måde.

Oksekødssteg eller steak i Sous vide

Som allerede nævnt er Sous Vide temperaturen den vigtigste faktor, når du tilbereder oksekød eller andre madvarer for den sags skyld. Længere nede på siden her, kan du finde nøjagtige temperaturer på forskellige oksekødsudskæringer. Jeg vil dog her gerne starte med at give dig en god tommelfingerregel, som er værd at bide sig mærke i når du tilbereder oksekød i Sous Vide.

De røde og møre udskæringer
Helt generelt kan det siges at de helt røde og meget møre oksekødsudskæringer, så som oksemørbrad, ribeye, cuvette og culotte, skal tilberedes ved cirka 54 grader for at få en fantastisk rare tilberedning. Ved denne temperatur forbliver kødet lækkert rødt, mørt og saftigt.

Seje og Kraftige oksekødsudskæringer
De lidt mere seje og kraftige udskæringer, så som tyksteg, okseklump og oksebryst, skal tilberedes ved en højere temperatur på 57 grader. Denne temperatur svarer til medium-rare. Disse udskæringer skal generelt også have en længere tilberedningstid, da de ofte er noget større end oksesteaks.

Tommelfingerregel for sous vide temperatur

Brug følgende grundregel til at bestemme farven på oksekødet.
Very rare, 48 grader
Rare, 54 grader (god til steaks og møre udskæringer)
Medium-rare 57 (god til kraftige udskæringer)
Medium, 62 grader
Gennemstegt, 65 grader

Sous vide temperaturer og tider (udvidet)

I dette afsnit her vil jeg vise dig de helt generelle Sous Vide temperaturer og tider til oksekød. I tabellen nedenfor kan du finde mine anbefalinger, som du kan bruge til at finde de helt rigtige Sous Vide temperaturer.

Oksestege
Culotte, 1,5 kg, 56 C, 6 timer
Cuvette, 1 kg, 56 C, 8 timer
Oksemørbrad, 1-2 kg, 56 C, 3 timer
Flanksteak, 0,8 kg, 56 C, 8 timer
Roastbeef, 1-2 kg, 56 C, 8 timer
Højrebsfilet, 1-2 kg, 56 C, 6 timer
Højrebsfilet med ben, 1-2 kg, 56 C, 7 timer
Okseklump, 2 kg, 57 C, 12-13 timer
Oksebryst, 1,5-2 kg, 57 C, 24-26 timer
Tyndsteg, 2 kg, 57 C, 11 timer
Tyksteg, 2 kg, 57 C, 12 timer
Spidsbryst, 1,5-2 kg, 57 C, 20-24 timer

Okse Steaks
Oksemørbrad, 200-300 g, 54 C, 1-1,5 timer
Ribeye, 200-300 g, 54 C, 1-1,5 timer
Højrebsbøf, 200-300 g, 54 C, 1-1,5 timer
Entecote, 200-300 g, 54 C, 2 timer
Minutsteak, 200-250 g, 54 C, 3 timer
Tyndsteg (medaljon), 300 g, 54 C, 4 timer
Hakkebøf, 200 g, 54 C, 2 timer

Komplet samling af Sous Vide oksekødsopskrifter

Jeg har adskillige indlæg her på min madblog, hvor jeg gå ned i dybden med tilberedning af forskellige oksekødsudskæringer. Hvis du er interesseret i disse mere detaljeret opskrifter på oksekød i Sous Vide, vil jeg helt sikkert anbefale dig at kigge på dem. Som allerede nævnt vil jeg her på denne side rådgive dig til hvordan du generelt indstiller temperaturen og tiden på din Sous Vide til oksekød. Hvis du leder efter sous vide opskrifter med svinekød, har jeg også en hel sektion her på min madblog med dette.

Lige nedenfor kan du finde mine links til mine fuldt detaljeret opskrifter på oksekød i Sous Vide. Disse opskrifter indeholder naturligvis gode råd til hvilken temperatur og tid du skal bruge i din Sous Vide, men de indeholder også flere informationer om den generelle Sous Vide teknik. Hvis du er mere interesseret i hurtigt at komme i gang, vil jeg dog også bare anbefale dig at bruge informationerne i nedenstående afsnit. Her finder du råd til hvordan du skal indstille din Sous Vide til det perfekte oksekød.

Flanksteak i sous vide
Sådan tilbereder du den perfekte flanksteak i sous vide. Opnå et perfekt mørt, saftigt og komplet rosa resultat hver gang. Flanksteak er et godt stykke kød, hvis du ønsker at det skal være lidt ekstra lækkert.
Se opskrift
Opskrift på flanksteak sous vide

Culotte sous vide
Culotte sous vide bliver utroligt godt og er derfor perfekt hvis du skal forkæle din familie eller gæster. Sous vide teknologien gør at stegen bliver perfekt og ensartet hver gang.
Se opskrift
Opskrift på Culotte i Sous Vide

Hel oksemørbrad Sous vide
En hel oksemørbrad tilberedt sous vide er noget af det bedste og saftigste oksekød. Perfekt tilberedt fra yderste til inderste kødfiber. Dejlig mør og super saftig.
Se opskrift

Burger sous vide
Opskrift på burger sous vide sikre dig perfekt tilberede burgerbøffer, hvor saft og kræft er bevaret i bøfferne. Server med hjemmelavede burgerboller og du har den perfekte burger sous vide.
Se opskrift
Opskrift på burgerbøffer sous vide

Nyretapper Sous Vide (Bouef Onglet sous vide)
Denne opskrift på nyretapper sous vide (Bouef Onglet sous vide) giver dig et perfekt og super saftigt resultat hver gang. Nyretapper er også kendt som Boeuf Onglet og er altså en og samme udskæring. Ønsker du et lækkert medium-rare resultat skal du følge denne sous vide opskrift.
Se opskrift
Opskrift på Nyretapper sous vide

Okseinderlår (Sous Vide opskrift)
Rigtig lækker og nem opskrift på okseinderlår sous vide. Okseinderlår i sous vide giver et perfekt tilberedt og ensartet resultat hver gang.
Se opskrift
Opskrift på okseinderlår sous vide

Entrecote (Sous vide opskrift)
Opskrift på entrecote sous vide. Fordelen ved at tilberede din entrecote i sous vide er at du får et jævnt og ensartet resultat hver gang. Server entrecote når du virkelig skal forkæles - bedre bliver det næsten ikke. Tilbehør kunne være hjemmelavet bearnaise sous vide og en simpel salat.
Se opskrift
Opskrift på entrecote sous vide

Côte De Boeuf Steak (Sous Vide opskrift)
Super nem og lækker opskrift på Côte De Boeuf steak sous vide. Côte De Boeuf er skåret af kalve ribeye og har typisk et lille ben, der er med til at holde på saft og kraft under tilberedning. Côte De Boeuf sous vide er et perfekt valgt, hvis det skal være ekstra lækkert. Côte De Boeuf er noget af det ypperste og lækreste kød, du kan lave.
Se opskrift
Opskrift på Côte De Boeuf Sous Vide

Kalvecuvette Sous Vide
Lækker og nem opskrift på kalvecuvette sous vide. Kalvecuvette tilberedt sous vide bliver fantastisk godt og resultatet er mørt, ens og perfekt hver gang.
Se opskrift
Opskrift på Kalvecuvette sous vide

T-bone Steak (Sous Vide opskrift)
Nem opskrift på T-bone steak i sous vide. Ved at tilberede T-bone steak sous vide opnår du en perfekt og jævn tilberedning af oksekødet hver gang. Det bliver simpelthen ikke bedre end dette. Server din sous vide T-bone steak med hjemmelavede steak pomfritter og hjemmelavet sous vide bearnaise sauce. Find opskrifter på begge på MadRejsen.dk
Se opskrift
Nem opskrift på T-bone steak i sous vide

Oksemørbrad steaks (Sous Vide opskrift)
Super nem og lækker opskrift på oksemørbradbøffer i sous vide. Ved tilberedning af oksemørbrad i sous vide sikre du dig et perfekt resultat hver gang. Saftig og perfekt tilberedning gennem hele tværsnittet af kødet.
Se opskrift
Opskrift på Oksemørbrad i sous vide (Hjemmelave oksemørbrad i sous vide)

Ribeye steak (Sous Vide Opskrift)
Opskrift på Ribeye Steak tilberedt i Sous Vide. Denne ribeye er super lækker og får en perfekt rød farve hele vejen igennem kødet. Super lækker!
Se opskrift
Opskrift på Hjemmelavet Ribeye i Sous Vide

Roastbeef sous vide
Opskrift på roastbeef sous vide sikre dig til et fuldstændig jævnt og perfekt tilberedt resultat hver gang. Din sous vide roastbeef vil opleves ekstra saftigt og mørt sammenlignet med en traditionel tilberedt steg. Server som lækker aftensmad eller som tyndskåret skiver til frokosten.
Se opskrift
Roastbeef sous vide opskrift

Cuvette (Sous Vide opskrift)
Nem opskrift på cuvette sous vide. Cuvette sous vide er specielt en af de okseudskæringer, hvor sous vide teknologien rigtigt kommer til sin ret. Cuvette i sous vide bliver simpelthen super lækkert og mørt.
Se opskrift
Opskrift på Cuvette sous vide

Reader Interactions

Comments

  1. Tina Bæk

    December 04, 2021 at 10:17 am

    Hej
    Jeg har købt en steg på 2 kg som hedder striploin. Hvilken opskrift skal jeg gå efter her? Kan ikke finde navnet på kødet herinde? Jeg skal lave den i aften så håber du kan hjælpe mig. Jeg vil lave den på sous vide
    Bh. Tina

    Reply
    • Madrejsen.dk

      December 06, 2021 at 9:42 am

      Hej Tina. Jeg har desværre først set din besked nu angående Striploin i sous vide. Jeg vil umiddelbart anbefale dig at tilberede den ved cirka 56 grader for et rosa resultat. Tiden er svær at sige, når jeg ikke kender tykkelsen på stegen, men umiddelbart vil 6-7 timer ikke være helt skævt.

      Reply
  2. Charlotte Schmidt

    December 28, 2021 at 6:44 am

    Hej 🙂

    Jeg har aldrig brugt min sous vide, men tænker at forsøge her til nytår.
    Er det rigtigt forstået at hvis oksemørbrad fx skal ligge i vandet i 1,5 time (bøffer) - så kan det sagtens ligger der 2-3 timer uden det gær kødet dårligt? Altså hvor stor er fleksibiliteten?
    Og er der et max for hvor meget kød man kan komme i sit kar hvis blot vandet kan cirkulere?

    Mange tak
    Kh Charlotte

    Reply
    • Madrejsen.dk

      December 28, 2021 at 8:07 pm

      Hej Charlotte. Generelt gør det ikke så meget hvis kødet ligger for længe i vandet. Der er dog absolut en grænse. Hvis tiden er sat til 1.5 time, men du giver den 3-4 timer så bliver kødet ekstremt mør og nærmest som lever. Men +/- 15 min betyder intet.

      Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.