Den opskrift på svinemørbrad i Sous Vide er nok en af mine absolut ynglings kødretter. Svinemørbrad tilberedt i sous vide bliver bare super lækkert og det er simpelthen så utrolig nemt. Jeg har nævnt flere gange her på min blog, hvor meget jeg holder af min sous vide maskine. Det er bare så nemt at tilberede mad, og specielt kød, i en sous vide. Denne opskrift på svinemørbrad i Sous Vide er absolut ingen undtagelse. I de to afsnit nedenfor kan du læse meget mere om opskriften på svinemørbrad i Sous Vide og hvordan du skal tilberede svinekødet for at få et perfekt resultat.
Læs også: Den bedste opskrift på spareribs i sous vide
Stor fleksibilitet ved mad i Sous Vide
En af de helt fantastisk ting ved en Sous Vide, er den store fleksibilitet som denne teknologi giver dig i det køkken. De fleste Sous Vide opskrifter bliver typisk opgivet i et interval når det drejer sig om tilberedningstiden. Specielt denne opskrift på svinemørbrad i sous vide er meget fleksibel. Jeg plejer at regne med en tilberedningstid på 1-3 timer. Det betyder derfor at den i princippet er færdig tilberedt efter 60 minutter, men den kan sagtens ligger i 3 timer i vandet. Det skyldes at svinemørbraden tilberedes i en Sous Vide vandtemperatur, der er magten til vores ønskede kernetemperatur.
Læs også: Opskrift på nem hjemmelavet bearnaise i sous vide
Din svinemørbrad kan derfor praktisk taget ikke få for lang tid. Dette store interval i tilberedningstiden giver dig en stor fleksibilitet. Du kan altså selv vælge at tage svinemørbraden op af Sous Vide vandbadet, når du er klar med resten af dine retter. Du kan bare huske at medregne en lynhurtig stegning af svinemørbraden på en pande, for at give den en stegeskorpe.
Du kan finde den fulde opskrift på svinemørbrad i sous vide længere nede på denne side. Her kan du også læse meget mere om hvordan du skal krydre svinemørbraden inden du lægger din ned i din Sous Vide.
Hvis du er interesseret i andre lækre sous vide opskrifter, har jeg en hel sous vide sektion her på min madblog, hvor er sikker på at du kan finde inspiration.
Svinemørbrad sous vide tid og temperatur
Som allerede nævnt ovenfor er det utroligt nemt at tilberede en svinemørbrad helt perfekt i din Sous Vide. Som ved de fleste Sous Vide opskrifter er der kun to, eller faktisk næsten kun en, faktorer du skal være opmærksom på når du laver Sous Vide mad - temperatur og tid. Sous Vide temperaturen er helt sikkert den vigtigste faktor. Som beskrevet i afsnittet overfor skal tilberedningstiden selvfølgelig også defineres, men den er helt sikkert meget mindre vigtig.
Når du skal lave svinemørbrad i sous vide skal du bruge en temperatur på 58 grader. Ved denne temperatur får du en perfekt tilberedt svinemørbrad, der er svagt rosa og fantastisk saftig. Med hensyn til tiden skal du give kødet en til tre timer - personligt bruger jeg altid en time, som jeg syntes giver et perfekt resultat.
Læs også: Super opskrift på det saftigste pulled pork i sous vide
En af de fantastiske ting med en sous vide er denne lave tilberedningstemperatur. Denne lave temperatur sikre os at kødet er perfekt tilberedt men samtidig reducere fordampningen af kødsaften til omgivelserne, som ellers nemt sker i en ovn. Jeg kan huske at jeg i de første lange perioder blev overrasket hver gang, hvor lækkert mit kød blev, efter tilberedningen i min sous vide.
Brug forskellige temperaturer ved svinemørbrad i sous vide
Hvis du ønsker en lidt mindre rosa farve i din svinemørbrad, kan du øge temperaturen til 60-62 grader. På samme måde, hvis du ønsker en lidt mere rød svinemørbrad kan du sænke temperaturen til cirka 56-58 grader. Jeg vil du anbefale dig at følge min opskrift og sætte temperaturen til 58 grader. Det er min erfaring at denne tilberedningstemperatur er helt perfekt og som de fleste personer foretrækker svinekødet.
Svinemørbrad i sous vide
Ingredienser
- 500-600 g Svinemørbrad
- Friske timian kviste
- Friske rosmarin kviste
- Salt og peber, efter smag
Instruktioner
- Start med at afpudse din svinemørbrad - fjern det værste fedt og seje sener.
- Krydr med salt, peber og friske kviste rosmarin og timian. Du skal ikke spare på krydderierne.
- Læg svinemørbraden i en double zip-pose eller vakuumpak den.
- Sæt dit Sous Vide vandbad på 58 grader for et svagt rosa resultat og sæt timeren på 1-3 timer.
- Efter tilberedningen i Sous Vide vandet, skal du lynstege svinemørbraden på en meget varm pande i noget smør og olie. Husk at kødet er færdigtilberedt og mangler kun en sprød stegeskorpe - så giv endelig ikke kødet for længe.
Anne
Hej Kim
Jeg skal lave mange mørbrad - i hvert fald flere end jeg kan have i bad på en gang - så jeg vil gerne i gang dagen før. Jeg tænker at lave dem færdig i sous vide 5 kvarter - lægge dem i køleskabet til dagen efter - og så brune dem lige før middagen. Men kan jeg tage dem direkte fra køleskabet og brune dem? Bliver de så gennemvarme? Eller skal de lige varmes igen i vandet? Skal jeg så lade dem forblive vacuumpakket på køl? Og hvor længe i vandet og hvilken temperatur?
Nå ja...... og så tænkte jeg måske lige at slå noget bacon rundt om inden bruning. Det plejer ikke at ødelægge så meget
Jeg kan nok finde nogle svar rundt om på nettet, men håber du vil svare mig, så jeg får et mere “samlet” svar til mit projekt. Det er første gang, jeg skal bruge sous vide’en. Så selvfølgelig har jeg da valgt at invitere gæster
Madrejsen.dk
Hej Anne. Jeg skal prøve at svare dig det bedste jeg kan. Du kan sagtens lave svinemørbrad dagen før. Jeg vil dog anbefale dig at nedkøle dem i isvand i stedet for blot køleskabet - her kan du bare beholde vakuumposen om kødet. På den måde nedkøles kødet hurtigere så tilberedning og bakterievækst stoppes. Jeg vil umiddelbart ikke tro at de bliver gennemvarme ved bare at brune dem af. Det tager jo normalt kun 30-45 sekunder. Jeg vil lægge dem i sous vide vandet i cirka 30-45 minutter inden og derefter brune dem. En svinemørbrad med en tykkelse på cirka 3 cm er gennemvarm på cirka 45 minutter, når du skal genopvarme kødet. Jeg håber det er svar nok på dine spørgsmål. Vh Kim (Madrejsen.dk)
Anne
Tak for hjælpen..... og hurtig svar 🙂
Troels Lund
Man kan også bare tage dem ud af køleskabet et par timer før så de får stue tempratur inden man brunder dem af. For som jeg læste problemet så var der for mange til at de kunne være i sousviden, derfor skulle de laves dagen før. Hvis forslaget om a komme dem i sousviden dagen efter er problemt jo ikke rigtig løst 🙂
Ann Mikkelsen
Tak for en fin side og tak for mega-hjælp til sous vide.
Jeg lavede svinemørbraden i går, men selvom den fik (som du skriver) ca 3 timer på 59 grader, synes jeg, den så “rå” ud, så jeg var nødt til at “stege normalt” efterfølgende og det var jo ikke meningen
Har jeg misforstået noget?
Bedste hilsner
Ann Mikkelsen
Madrejsen.dk
Hej Ann. Selv tak - jeg er glad for at du kan bruge min madblog og opskrifterne. Sous vide tilberedning kan være meget individuelt og specielt når det kommer til svinekød. Her vil nogle mennesker ikke kunne lide, hvis kødet er lidt rødt/rose. Her er intet rigtigt eller forkert. Det er rent hvordan du foretrækker kødet. Personligt kan jeg bedst lidt det lidt rosa. I dit tilfælde vil jeg anbefale dig at gå lidt op i temperatur til cirka 62 grader og prøve igen. Det er nemlig ikke meningen at kødet skal "eftersteges" på panden bagefter. Når kødet kommer op ad sous vide vandet, skal det i princippet være helt færdigt og klart til at blive spist. Jeg håber mit svar giver mening. vh Kim (Madrejsen.dk)
Heidi Svop
Hej kan man putte 2 mørbrad i posen på en gang. Eller skal de i hverv sin pose. Kan de komme i gryden samtidig ❓❓
Madrejsen.dk
Du kan sagtens putte to mørbrader i posen samtidig. Det er blot vigtigt at du får luften ud af posen 🙂 Hilsne Kim (Madrejsen.dk)