Hvis du vil lave noget af det lækreste indenfor sous vide verdenen, kan jeg klart anbefale dig en sous vide lammeculotte. Lammeculotte tilberedt sous vide er meget højt på min favoritliste og jeg er sikker på at du vil tænke det samme. Kødet bliver simpelthen suverænt lækkert, mørt og utrolig saftigt - bedre bliver det næste ikke.
Læs videre og se hvor nemt det er at sous vide tilberede den bedste lammeculotte.
Lammeculotte sous vide temperatur og tid
Når du skal tilberede lammeculotte i sous vide, er de to vigtigste detaljer du skal tage stilling til temperaturen og tilberedningstiden.
Det er vigtigt først at nævne at lammeculotte generelt er en lækker og mør udskæring, så tilberedningstiden bør ikke være særlig lang og ligge mellem 2 og 4 timer.
Læs også: Opskrift på fejlsikker bearnaise sous vide
Helt konkret er min anbefaling at tilberedningen en lammeculotte sous vide ved 56 grader i 3 timer. Ved denne temperatur og tid vil du opleve et stykke kød, der er lækkert mørt, super saftigt og rosafarvet - helt perfekt hvis du spørger mig.
Hvis du ønsker en lidt mere rød tilberedning skal du gå ned i temperatur til 54 grader. Omvendt hvis du foretrækker et mere tilberedt resultat, skal du tilberede kødet ved 58-60 grader.
Sådan undgås overtilberedning af lammeculotte sous vide
Du har sikkert hørt at man ikke kan overtilberede kød i sous vide - dette er ikke helt korrekt. Specielt ved udskæringer, som i forvejen er møre, kan du ikke bare tilberede i uendelig tid.
Læs også: Opskrift på super møre spareribs i sous vide
Ved lammeculotte sous vide vil du kunne finde anbefalinger, som siger at kødet skal have 6-8 timer. Denne relativ lange tid vil jeg fraråde dig, idet at en lammeculotte, som i forvejen er en mør udskæring, risikere at få en leveragtig konsistens. Dette skyldes at kødets bindevæv nedbrydes ekstra ved den lange tilberedningstid og derved mister konsistensen.
Kød skal være mørt, men samtidig bevare kødstrukturen. Sådan foretrækker jeg det personligt selv og jeg er sikker på at du er enig.
Sådan laves lammeculotte i sous vide til påskefrokosten
Lammekød og påskefrokosten er to ting, der går godt hånd i hånd. Hvis du leder efter en lækker og god opskrift til påskefrokosten, så vil jeg klart anbefale dig at overveje en lammeculotte og meget gerne en sous vide tilberedt.
Se også: Opskrift på den saftigste lammekrone sous vide
En lammeculotte er et rent og simpelt stykke kød, der har en faktisk smag, mørhed og saft, der gør at den er suveræn til påskebordet. Krydder kødet med få og simple ingredienser så som timian og rosmarin. Hvis du vælger at bruge friske krydderurter, skal du huske at give dem en lyntur med kogende vand for at dræbe eventuelt sporer.
Lammeculotte sous vide
Ingredienser
- 600 g Lammeculotte
- Salt
- Peber
- Timian
- Rosmarin
Instruktioner
- Rids fedtsiden af culotte og krydr med salt, peber og tørret timian og rosmarin. Vakuumpak kødet.
- Tilbered lammeculotten i sous vide ved 56 grader i 3 timer for et mørt, saftigt og rosa resultat.
- På en varm pande sprødsteges fedtsiden af kødet indtil det er gyldent og sprødt. Server straks.
Skriv en kommentar til mig om opskriften