Hvordan laves den perfekte lammekrone i sous vide? Dette spørgsmål satte jeg mig for at finde et godt svar på. På denne side her, har jeg samlet alle tips og tricks og samlet det hele i en komplet opskrift. Jeg håber at du vil blive lige begejstret for den, som jeg er.
Lammekrone udskæring
Lammekrone, lammerack eller rack of lamb, som denne fantastiske udskæring også kaldes, kommer fra lammets ryg og er ubetinget en af de bedste og møreste udskæringer fra lammet.
Ud over at være et super lækkert stykke kød, er en lammekrone også en visuelt flot udskæring. På den ene side af lammekrone sidder en række af ben, mens den anden side har et flot stykke kød.
Læs også: Opskrift på lammekølle sous vide
I det at en lammekrone er relativ tyndkødet i området ved benene er tilberedningsvinduet, hvor kødet er perfekt, meget lille når der anvendes traditionel tilberedningsmetoder som typisk er i ovnen eller grill.
Rent faktisk er området, hvor en lammekrone er perfekt tilberedt, begrænset til få minutter når der anvendes almindelige metoder. Tilberedes lammekrone sous vide er tilberedningen over flere timer og resultatet er perfekt meget længe. Det er derfor oplagt at anvende sous vide til at tilberede lammekrone. Resultatet er simpelt perfekt og helt ensartet hver gang.
Lammekrone sous vide tid og temperatur
Det smarte ved sous vide tilberedning er som bekendt at den sker ved en fuldstændig jævn temperatur, der matcher vores ønsket kernetemperatur.
Som ved de fleste sous vide tilberedninger, hvor det drejer sig om kød, er tilberedningstemperaturen den afgørende faktor for hvilken tilberedningsgrad kødet får.
Læs også: Den bedste opskrift på spareribs sous vide
Når vi skal tilberede lammekrone sous vide, vil jeg generelt anbefale dig at bruge en temperatur, der er et par grader højere, end hvordan du normalt foretrækker sous vide oksekød. Dette er min erfaring at passer ganske fint.
I denne opskrift på sous vide lammekrone vil jeg derfor anbefale dig at bruge en temperatur på 57 grader og en tid på 2,5 time. Dette passer til en almindelig størrelse lammekrone på cirka 500-1200 gram. Denne fremgangsmåde giver et super mørt, saftigt og let rosa resultat.
Hvis du derimod ønsker et mere rødt/rare resultat skal du bruge en temperatur på 54-55 grader. Modsat, hvis du ønsker et mere medium resultat, skal du bruge en temperatur på 60-62 grader. I alle tre temperaturniveauer er tilberedningstiden den samme på 2,5 time.
Hinde på lammekrone
Inden du vakuumpakker den ferske lammekrone, skal den lige klargøres.
På bagside af lammekronen, op mod benene, sidder der en gennemsigtig og papirstynd hinde. Som på de fleste stykker kød, hvor der sidder en hinde, bør denne fjernes. Hinden fjernes nemt ved først at skære den fri i det ene hjørne, hvorefter den trækkes af i et træk. Brug eventuelt et stykke køkkenrulle, til at holde godt fat i hinden.
Lammekrone til påskemiddagen
Lammekrone er som allerede nævnt et super lækkert stykke kød og kan sagtens spises hele året rundet. Derfor er lammekrone et yderst populært valg til påske og en fast tradition til mange påskefrokoster. Så hvis du leder efter noget lækkert og nemt sous vide mad til påske, så er lammekrone et rigtigt oplagt valg.
Læs eventuelt også: Opskrift på lammekølle sous vide
Før at gør det, i forvejen, rigtig lækre kød endnu bedre, kan det krydres med rosmarin, hvidløg, citronskal, laurbærblade, salt, peber og så videre. Her der det nærmest kun fantasien og dine smagspræferencer, der sætter begrænsningen.
Du kan også vælge at tørriste frisk rosmarin og grofthakket hvidløg på en pande, hvorefter det røres sammen med lidt citronsaft, olivenolie og salt i en morter. Smør direkte på kødet og vakuumpak.
Hvis du bruger friske krydderurter i din sous vide madlavning, skal du altid huske at give dem en lyntur under kogende vand. Dette gøres for at dræbe eventuelle spore.
Lammekrone Sous Vide
Ingredienser
- 500-1200 g lammekrone
- Rosmarin
- Timian
- Salt
- Peber
- Hvidløg (Valgfrit)
- Laurbærblade (Valgfrit)
- Revet citronskal (Valgfrit)
Instruktioner
- Start med at fjerne den gennemsigtige og papirstynde hinde på bagsiden af lammekronen. Skær hinden fri i et hjørne og træk den af.
- Krydre kødet med rosmarin, timian, salt og peber. Tilføj gerne flere krydder efter eget valg.
- Vakuumpak kødet og tilbered det sous vide ved 57 grader i 2,5 time.
- Efter sous vide tilberedningen skal kødet dyppes tørt med køkkenrulle. For at få en lækker stegeskorpe, gives kødet en lyntur på en rygende varm pande med masser af olie eller på en meget varm grill. Fedtmarmoreringen skal have lidt længere tid end kødsiden.
- Skær kødet ud mellem benene og server straks.
Skriv en kommentar til mig om opskriften