Hvis du er på udkig efter en lækker og nem opskrift på kalvecuvette i sous vide, så er du landet på den rigtige side. Kalvecuvette sous vide bliver fantastisk lækkert og du er sikret et perfekt og ensartet resultat hver gang. Du kan derfor roligt smide din kalvecuvette i sous vide vandet, sætte dig tilbage og glæde dig til et suverænt aftensmadsmåltid du skal have senere.
Hvad er forskellen på Kalvecuvette og kalveculotte?
Hvad er forskellen på kalvecuvette og kalveculotte, det er et godt spørgsmål lige at få på plads. Som udgangspunkt er begge kalvestege af en super udskæring og kan begge bruges, når du skal lave lidt ekstra lækkert aftensmad eller hvis du får gæster, der skal forkæles lidt ekstra. Det er derfor vigtigt at starte med at slå fast, at både kalvecuvetten og kalveculotten begge er super lækre stykker kød. Kalvecuvetten sidder lige under culotten på kalvens lår og af de to udskæringer er kalvecuvetten den billigste af de to.
Læs også: Opskrift på super saftig nakkefilet i sous vide
Grunden til at kalvecuvetten er lidt billigere end en culotten, er at kalvecuvetten har en fedtkant løbende ned gennem stegen. I modsætningen er kalveculotten lidt mere homogen i kødstrukturen og måske lidt mere mørt. Smagsmæssigt minder de to kalveudskæringer utroligt meget om hinanden og syntes jeg.
Selvom kalvecuvetten bliver antaget som et lidt billigere stykke kød, når vi kigge på de to udskæringer, bliver den stadig super lækker og mør ved tilberedning i sous vide. Det er netop her sous vide teknologien rigtig kommer til sin ret - kalvecuvette sous vide bliver simpelthen fantastisk godt. Jeg er overbevist om at du og dine gæster vil syntes det samme.
Generelt om kalvecuvette sous vide tid
Når du skal lave kalvecuvette i sous vide har du brug for to grundlæggende informationer, inden du går i gang - temperatur og tid. Som ved de fleste sous vide opskrifter, giver denne opskrift på kalvecuvette sous vide dig også en super fleksibilitet med hensyn til tilberedningstiden. En kalvecuvette sous vide skal have mellem fem og otte timer i vandet.
Hvis du har en stor steg skal du lægge dig i den højere ende af intervallet. Det samme gælder hvis du har steg, som du tror er af en dårligere kvalitet og måske er lidt sej i kødet. Her vil en længere tilberedningstid hjælpe med at gøre kødet lækkert og mørt.
Igen, det er virkelig her sous vide teknogien kommer til sin fulde ret. Læs nedenfor hvilken temperatur du skal bruge til din sous vide kalvecuvette. Hvis du har tænkt at tilberede din sous vide kalveculotte fra frossen tilstand, skal du lægge en time til tiden. På denne time sikre du dig at stegen først er helt optøet.
Generelt om Kalvecuvette sous vide temperatur
Med hensyn til temperaturen vil jeg anbefale dig at vælge mellem intervallet 54-57 grader. I den lave ende med 54 grader får du en let rosa farve, hvor du ved de 57 grader får en lidt mere medium tilberedning. Om du vælge en temperatur i den høj eller lave ende af intervallet betyder ikke så meget, i alle tilfælde får du en fantastisk mør, saftig og lækker steg.
Den bedste temperatur og tid til kalvecuvette sous vide
I de to foregående afsnit har du kunne læse lidt om hvilken temperatur og tid du kan tilberede din kalvecuvette sous vide. Her i dette afsnit vil jeg kort konkludere og komme med min personlige anbefaling. Efter flere test med min sous vide maskine, er jeg kommet frem til en indstilling, der både er nem at huske og som giver et super resultat hver gang.
Se også: Opskrift på den lækretse spareribs i sous vide (kamben)
For nemhedens skyld, og selvfølgelig fordi resultat bliver perfelt, vil jeg derfor anbefale at give kalvecuvetten 55 grader i 5 timer - det er to gode tal at huske og resultatet bliver fantastisk godt.
Lad mig endelig høre fra dig i kommentarfeltet i bunden af siden her. Måske du har nogle gode råd eller anbefalinger, jeg kan tilføje til opskriften her.
Anbefaling af Sous Vide Opskrifter
Hvis du er lige så glad for sous vide som mig, er du sikkert interesseret i andre opskrifter, der kan give dig noget af det lækreste sous vide mad. Jeg har samlet en hel sektion her på min madblog, hvor du kan finde alle mine sous vide opskrifter.
Hvis jeg skal anbefale dig to nemme opskrifter skal det være nakkefilet sous vide eller svinemørbrad sous vide, de begge bliver simpelt helt fantastiske. Og selvfølgelig kan jeg også anbefale dig at lave hjemmelavet bearnaise sous vide - den passer simpelthen perfekt til din hjemmelavet kalvecuvette. Find alle sous vide opskrifter på min madblog.
Kalvecuvette Sous Vide
Ingredienser
- 1 kg Kalvecuvette
- Timian
- Rosmarin
- Salt
- Peber
Instruktioner
- Krydr kalvecuvetten med salt, peber og gerne frisk timian og rosmarin.
- Vakuumpak stegen eller læg den i en pose, der kan holde til temperaturen af sous vide vandet.
- Indstil sous vide temperaturen til 55 grader og tiden til 5 timer.
- Efter tilberedningen i sous vide skal kalvecuvetten have en stegeskorpe. Du kan bruge en brændende varm grill i cirka 5-10 minutter eller grillfunktionen i en 240 grader forvarmet ovn i cirka 15 minutter. Tiden er dog vejledende, så hold godt øje med stegen og tag den af når stegeskorpen er lækker.
- Skær kalvekødet ud ved at skære på tværs af kødfiberne. Server straks efter.
Torben
Hej
Jeg vi er helt nye i den verden der hedder sous vide, jeg har læst og læst på både nette i biblioteket om sous vide. Jeg vil lave en kalvecuvette på 500 gram nok til min dejlige/søde kone. Men hvor F........ finder jeg et skema hvor jeg kan omregne vægt og tider. En cuvette på 500 gram skal vel ikke have lige så lang tid i karret som en på 1 kg eller 1,5 kg
Vh Torben
kimbnie@gmail.com
Hej Torben. Velkommen til Sous vide verdenen - jeg er sikker på at du bliver rigtig glad for den. En kalvecuvette er super lækker steg, der bliver rigtig god i sous vide. Jeg kan godt forstå det kan være lidt forvirrende med tiden. Du har ret i at en steg på 500 g ikke nødvendigvis behøver at få lige så lang tid, som en steg på en på 1500 g. Men du kan faktisk ikke gøre noget forkert ved at give dem sammen tid. Ved Sous Vide handler det om at sikre sig at der er tid nok til at kernetemperaturen er nået. Oven i denne skal du tillægge en mørningstid, som sikre at kødet også bliver lækkert mørt. I en steg på 500 g er kernetemperaturen nået på cirka 3 timer, dertil tillægger du 1 time til mørning. Totaltiden er derfor 4 timer. Du kan dog sagtens give den 5 timer, som jeg skriver i opskriften. Ved at give den lidt længere bliver kødet mere mørt. Håber det forklare det lidt. Venlig hilsen Kim
Jonathan
Det er vel ikke vægten, der afgør tiden, men tykkelsen? Du kan jo have to stege, begge 1500 gram, hvor den ene er 5 cm tyk, og den anden er en ordentlig "klump", der er 10 cm tyk/høj. Begge skal vel ikke have samme tid?
Madrejsen.dk
Det har du nemlig fuldstændig ret i - det er tykkelsen og ikke vægten, der er afgørende for tiden. I denne opskrift har jeg antaget en standard kalvecuvette på cirka 5-7 centimeterstykkelse. Her er det min erfaring at fem timer er en passende tid i dette interval. Hvis du finder en steg på 10 centimeter, er det fornuftigt at går en time op i tilberedningstid.
Birthe
Hvis man har brug for at tilbrede 2 kalvecuvetter, hvad skal man så tage forbehold for i forhold til tilberedningstiden? Og hvis man vil hahe dem gennemstegte?
Madrejsen.dk
Hej. Hvis du skal tilberede to kalvecuvetter samtidig er tilberedningstiden præcis den samme, som hvis du laver en. Det er dog blot vigtigt at du ikke overfylder vandbadet. Vandet skal kunne cirkulere omkring begge stege. Hvis du gerne vil have dem "gennemstegte" vil jeg anbefale dig en højere temperatur på cirka 59-61 grader. Jeg laver den personligt altid på 55 grader, hvis giver et rosa resultat. Håber det er svar på dit spørgsmål. Vh Kim (Madrejsen.dk)
Rl
Gælder tiderne både ved en cuvette og en culotte?
kimbnie@gmail.com
Nej, cuvette er ikke lige så mør som en culotte. Derfor skal cuvetten have lidt mere tid end culotten. En almindelige culotte vil jeg give cirka 5-6 timer, hvor cuvetten skal have cirka 9 timer. Begge to skal have 56 grader.
Jens Christensen
Hej
Det er ret forvirrende synes jeg.
Du starter med at anbefale ca. 55 grader og omkring 5 timer,
Du slutter af med at skrive, at cuvetten skal have 9 timer.
Har set, at kvalimad.dk anbefaler 8 timer, så vil nok nærmere
lægge mig på 6-8 timer, afhængig af tykkelsen på stegen.
Madrejsen.dk
Jeg kan godt se at det virker forvirrende - det må du undskylde. En kalvecuvette vil jeg give 55 grader i 5 timer, fordi kødet i forvejen er ret mørt. Når jeg bare skriver cuvette mener jeg oksecuvette - jeg kan godt se at jeg har svaret forkert her og skabt forvirring. En oksecuvette vil jeg give 9 timer ved 55 grader.
Kathrine
Hej! Hvis nu man har en kalvecuvette på 700 g, hvor længe ville du så give den
Madrejsen.dk
En mindre kalvecuvette på 700 gram vil jeg give fire timer ved 56 grader. Jeg vil generelt passe på ikke at "overtilberede" kødet, da det hurtigt kan blvie lever agitgt. VH Kim (Madrejsen.dk)
Flemming Mikkelsen
Hej når du skriver en mørningstid, som sikre at kødet også bliver lækkert mørt.
Er det så 1 time på bordet eller i køleskabet.
Mvh Flemming Mikkelsen
Madrejsen.dk
Hej Flemming. Mørningstiden er den tid som kødet skal ligge i vandet og blive mørt. Nogle kalder også denne tid for "holdetiden". De er to forskellige tider som er vigtige, når man laver sous vide. Den første er tiden det tager for kødet at nå den ønsket kernetemperatur. Den anden tid er holdetiden/mørningstiden som er den tid kødet skal forblive i vandet efter at kernetemperaturen er nået. Jeg håber det giver mening, ellers kontakter du mig bare igen.
Inga
Hej. Tak for gode tips! Jeg står med en cuvette af ungkvæg, som er max 24 mdr ved slagtning. Er det mon at betragte som okse eller kalv? Altså skal jeg gå efter 9 eller 5 timer, tror du?
Madrejsen.dk
Hej. I dette tilfælde vil jeg give kødet cirka 6 timer - generelt syntes jeg at man skal passe på med at overdrive med sous vide tilberedningen. Personligt kan jeg godt lide at kødet har lidt struktur og et godt "bid". Hvis kød der i forvejen er mørt bliver tilberedt længe, bliver det næsten over-mørt, hvis du spørger mig.
Birgit Bylov
Hej 🙂 Det meste information om sous vide, jeg har fundet, relaterer sig til sous vide i vandkar. Vi har købt en ovn med sous vide funktion, og jeg tænker, at temperatur og tid er det samme?
Madrejsen.dk
Hej. Jeg har faktisk aldrig haft muligheden for at afprøve en sous vide ovn. Men kernetemperaturen, som vi ønsker at have i vores kød må være den samme. Jeg forstiller mig det samme med tiden, da ovnen blot inderholder en masse vanddamp som burde kunne sammenlignes med vandet omkring kødet i en gryde. 🙂