• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Sous Vide

"Hjem" » Sous Vide

Kalkunbryst (Sous Vide opskrift)

Udgivet: Mar 13, 2018 · Redigeret: Jan 10, 2019 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på kalkunbryst sous vide

Denne opskrift på kalkunbryst sous vide bliver virkelig lækker, mørt og ikke mindst bevares saft og kraft. Hvis det er første gang at du skal lave kalkunbryst i sous vide, er jeg sikker på at du aldrig gå tilbage til den traditionelle metode i ovnen. Hjemmelavet kalkunbryst sous vide bliver simpelt fantastisk lækkert.

Kalkunbryst sous vide

Kalkunbryst er som udgangspunkt et ensartet og lækkert stykke kød, som er fyldt med god saft og kraft. Det der kan være problemet er at kalkunbryst, der er tilberedt på traditionel vis, nemt risikeres at blive tørt og kedeligt. Det er netop her sous vide teknologien rigtigt kommer til sin ret. Kalkunbryst sous vide bliver simpelthen super lækkert, saftigt og du opnår et ensartet resultat hver gang.

Det særlig smarte er at kalkunkødet tilberedes i en lukket sous vide pose og ved en lav temperatur i forhold til traditionelt vis i ovnen. På denne måde sikres en minimal afdampning af kødsaften og derved opnås super lækkert og saftigt kød.

Jeg håber du på nuværende tidspunkt er blevet overbevist om at kalkunbryst sous vide er fantastisk. Hvis det er tilfældet er jeg sikker på at du også er interesseret i kylling tilberedt sous vide. Som ved kalkun sous vide, opnår du samme fantastiske resultat ved at tilberede kylling sous vide. Du kan finde opskriften på kylling sous vide i min sous vide sektionen her på min madblog. Nedenfor kan du læse mere om tid og temperatur, når du skal lave hjemmelavet kalkunbryst sous vide.

Opskrift på kalkunbryst sous vide

Generelt om tid og temperatur

De to vigtigste detaljer du skal huske når du skal lave kalkunbryst sous vide, er tilberedningstiden og temperaturen. Der findes flere forskellige kombinationer på de to indstillinger at afhængig af hvilket resultat du ønsker. Oftest tilberedes kalkun sous vide et sted i temperaturintervallet på 58-65 grader og med en tid på 3 til 6 timer.

I det lave temperaturområde opnår du et svagt lyserødt, blødt og saftigt resultat. Hvis du går op på temperaturintervallet, vil du opnå et resultat, der er mere hvidt i kødet, mørt og stadig dejligt saftigt. Normalt tilberedes kalkunbryst i cirka 3-6 timer. I dette tidsinterval er kødet færdig og ensartet hver gang.

Hvis du ønsker at gå hele vejen og vælger en ekstra lange tilberedningstid, skal du sætte timeren på 24 timer og en temperatur på 55 grader. Ved denne lange tilberedningstid opnår du et super lækkert og ekstra mørt resultat, hvor kødet nærmest kan skæres fra hinanden med en gaffel.

I afsnittet nedenfor kan du læse mere om hvilken præcis temperatur og tid jeg vil anbefale dig at bruge.

Opskrift på kalkunbryst sous vide

Konklusion: Kalkunbryst sous vide tid og temperatur

I afsnittet ovenfor kan du læse mere grundlæggende om hvilken tid og temperatur du kan tilberede dit kalkunbryst ved. Selvom om der er flere forskellige indstillingsmuligheder, er der altid en tid og temperatur jeg bruger når jeg skal lave hjemmelavet kalkunbryst sous vide.

Jeg vil anbefale dig at bruge en temperatur på 62 grader og give kalkunkødet tre timer i vandet.

Ved denne tid og temperatur bliver kødet dejligt mørt, lyst i farven og saft og kraft bevares. Hvis det er første gang at du skal lave kalkunbryst i sous vide, er jeg sikker på at du aldrig gå tilbage til den traditionelle metode når du smager resultatet. Kalkunbryst sous vide bliver simpelt fantastisk lækkert.

Hvad med stegeskorpen?

En af de eneste negative sider ved sous vide teknologi, hvis man kan kalde den det, er manglen på den lækre stegeskorpe. Ved traditionel tilberedning af kalkunkød på grill, pande eller ovn, samt andre typer kød for den sags skyld, opnår man typisk en lækker stegeskorpe. En lækker og perfekt stegeskorpe giver en ekstra sprødhed og smag til kød.

Ved sous Vide tilberedning mangles denne skorpe naturligvis. Jeg vil anbefale to forskellige metoder, til at lave en stegeskorpe. Du kan enten bruge en brandene varm stegepande eller en rygende varm grill.

I begge tilfælde skal du kun lige netop give kødets nok, så at det har en sprød skorpe. Husk på at kalkunkødet allerede er færdigtilberedt i sous vide vandet. Så pas på med at give det for meget.

Hvis du er interesseret i andet sosu vide mad, har jeg en hel sous vide sektion her på min madblog. Jeg er sikker på at du kan finde inspiration på denne side. Find den i menuen ovenfor.

Opskrift på kalkunbryst sous vide

Opskrift på kalkunbryst sous vide
Print Recipe
5 from 1 vote

Kalkunbryst (Sous Vide opskrift)

Super saftig og mør opskrift på kalkunbryst i sous vide. Kalkunbryst sous vide bevar saft og kraft og bliver aldrig tørt.
Forberedelsestid5 mins
Tilberedningstid3 hrs 20 mins
Total tid3 hrs 25 mins
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: kalkunkød, sous vide
Antal: 5 personer
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 1 kg kalkunbryst
  • Salt
  • Peber
  • Timian

Instruktioner

  • Kryder kalkunbrystet med salt og peber.
  • Læg brystet i en vakuumpose, sug luften ud og forsegl posen. Du kan også bruge en double zip-pose, der kan holde til temperaturen og tiden i vandet.
  • Sæt din sous vide temperatur til 62 grader og giv kalkunbrystet 3 timer.
  • Efter sous vide tilberedningen skal brystet have en stegeskorpe. Brug en brændende varm pande eller grill og giv den en lyntur. Husk på at brystet i princippet er helt færdigtilberedt.

Opskrift på kalkunbryst sous vide

Opskrift på kalkunbryst sous vide

Reader Interactions

Comments

  1. Geir Thorsen

    December 31, 2019 at 12:50 pm

    http://www.casakaos.no/kalkunfilet-i-sous-vide/

    Vet ikke om du har kopiert fra denne siden eller om casakaos har brukt din blogg.

    Reply
    • Madrejsen.dk

      December 31, 2019 at 1:19 pm

      Jeg laver alt indhold selv og kopier ikke fra andre. Tak for at du har gjort mig opmærksom på dette problem - jeg kontakter ejeren af Casakaos. Vh Kim (madrejsen.dk)

      Reply
  2. Jacob Richter-Friis

    February 16, 2020 at 8:10 pm

    5 stars
    En super nem opskrift og et virkelig lækkert resultat. Jeg prøver med paprika evt. sammen med nogle fed hvidløg næste gang, men temperatur og tilberedningstid gav et toplækkert resultat, og jeg kommer aldrig til at tilberede kalkun på andre måder fremover 🙂

    Reply
    • Madrejsen.dk

      February 17, 2020 at 9:48 am

      Jeg er glad for at du kan lide opskriften på kalkunbryst sous vide. Jeg er helt enig med dig - jeg laver heller aldrig kalkun på andre måder mere. Paprika og hvidløg, det lyder som en rigtig god ide. Hilsen Kim (Madrejsen.dk)

      Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.