Denne opskrift på kalkunbryst sous vide bliver virkelig lækker, mørt og ikke mindst bevares saft og kraft. Hvis det er første gang at du skal lave kalkunbryst i sous vide, er jeg sikker på at du aldrig gå tilbage til den traditionelle metode i ovnen. Hjemmelavet kalkunbryst sous vide bliver simpelt fantastisk lækkert.
Kalkunbryst sous vide
Kalkunbryst er som udgangspunkt et ensartet og lækkert stykke kød, som er fyldt med god saft og kraft. Det der kan være problemet er at kalkunbryst, der er tilberedt på traditionel vis, nemt risikeres at blive tørt og kedeligt. Det er netop her sous vide teknologien rigtigt kommer til sin ret. Kalkunbryst sous vide bliver simpelthen super lækkert, saftigt og du opnår et ensartet resultat hver gang.
Det særlig smarte er at kalkunkødet tilberedes i en lukket sous vide pose og ved en lav temperatur i forhold til traditionelt vis i ovnen. På denne måde sikres en minimal afdampning af kødsaften og derved opnås super lækkert og saftigt kød.
Jeg håber du på nuværende tidspunkt er blevet overbevist om at kalkunbryst sous vide er fantastisk. Hvis det er tilfældet er jeg sikker på at du også er interesseret i kylling tilberedt sous vide. Som ved kalkun sous vide, opnår du samme fantastiske resultat ved at tilberede kylling sous vide. Du kan finde opskriften på kylling sous vide i min sous vide sektionen her på min madblog. Nedenfor kan du læse mere om tid og temperatur, når du skal lave hjemmelavet kalkunbryst sous vide.
Generelt om tid og temperatur
De to vigtigste detaljer du skal huske når du skal lave kalkunbryst sous vide, er tilberedningstiden og temperaturen. Der findes flere forskellige kombinationer på de to indstillinger at afhængig af hvilket resultat du ønsker. Oftest tilberedes kalkun sous vide et sted i temperaturintervallet på 58-65 grader og med en tid på 3 til 6 timer.
I det lave temperaturområde opnår du et svagt lyserødt, blødt og saftigt resultat. Hvis du går op på temperaturintervallet, vil du opnå et resultat, der er mere hvidt i kødet, mørt og stadig dejligt saftigt. Normalt tilberedes kalkunbryst i cirka 3-6 timer. I dette tidsinterval er kødet færdig og ensartet hver gang.
Hvis du ønsker at gå hele vejen og vælger en ekstra lange tilberedningstid, skal du sætte timeren på 24 timer og en temperatur på 55 grader. Ved denne lange tilberedningstid opnår du et super lækkert og ekstra mørt resultat, hvor kødet nærmest kan skæres fra hinanden med en gaffel.
I afsnittet nedenfor kan du læse mere om hvilken præcis temperatur og tid jeg vil anbefale dig at bruge.
Konklusion: Kalkunbryst sous vide tid og temperatur
I afsnittet ovenfor kan du læse mere grundlæggende om hvilken tid og temperatur du kan tilberede dit kalkunbryst ved. Selvom om der er flere forskellige indstillingsmuligheder, er der altid en tid og temperatur jeg bruger når jeg skal lave hjemmelavet kalkunbryst sous vide.
Jeg vil anbefale dig at bruge en temperatur på 62 grader og give kalkunkødet tre timer i vandet.
Ved denne tid og temperatur bliver kødet dejligt mørt, lyst i farven og saft og kraft bevares. Hvis det er første gang at du skal lave kalkunbryst i sous vide, er jeg sikker på at du aldrig gå tilbage til den traditionelle metode når du smager resultatet. Kalkunbryst sous vide bliver simpelt fantastisk lækkert.
Hvad med stegeskorpen?
En af de eneste negative sider ved sous vide teknologi, hvis man kan kalde den det, er manglen på den lækre stegeskorpe. Ved traditionel tilberedning af kalkunkød på grill, pande eller ovn, samt andre typer kød for den sags skyld, opnår man typisk en lækker stegeskorpe. En lækker og perfekt stegeskorpe giver en ekstra sprødhed og smag til kød.
Ved sous Vide tilberedning mangles denne skorpe naturligvis. Jeg vil anbefale to forskellige metoder, til at lave en stegeskorpe. Du kan enten bruge en brandene varm stegepande eller en rygende varm grill.
I begge tilfælde skal du kun lige netop give kødets nok, så at det har en sprød skorpe. Husk på at kalkunkødet allerede er færdigtilberedt i sous vide vandet. Så pas på med at give det for meget.
Hvis du er interesseret i andet sosu vide mad, har jeg en hel sous vide sektion her på min madblog. Jeg er sikker på at du kan finde inspiration på denne side. Find den i menuen ovenfor.
Kalkunbryst (Sous Vide opskrift)
Ingredienser
- 1 kg kalkunbryst
- Salt
- Peber
- Timian
Instruktioner
- Kryder kalkunbrystet med salt og peber.
- Læg brystet i en vakuumpose, sug luften ud og forsegl posen. Du kan også bruge en double zip-pose, der kan holde til temperaturen og tiden i vandet.
- Sæt din sous vide temperatur til 62 grader og giv kalkunbrystet 3 timer.
- Efter sous vide tilberedningen skal brystet have en stegeskorpe. Brug en brændende varm pande eller grill og giv den en lyntur. Husk på at brystet i princippet er helt færdigtilberedt.
Geir Thorsen
http://www.casakaos.no/kalkunfilet-i-sous-vide/
Vet ikke om du har kopiert fra denne siden eller om casakaos har brukt din blogg.
Madrejsen.dk
Jeg laver alt indhold selv og kopier ikke fra andre. Tak for at du har gjort mig opmærksom på dette problem - jeg kontakter ejeren af Casakaos. Vh Kim (madrejsen.dk)
Jacob Richter-Friis
En super nem opskrift og et virkelig lækkert resultat. Jeg prøver med paprika evt. sammen med nogle fed hvidløg næste gang, men temperatur og tilberedningstid gav et toplækkert resultat, og jeg kommer aldrig til at tilberede kalkun på andre måder fremover 🙂
Madrejsen.dk
Jeg er glad for at du kan lide opskriften på kalkunbryst sous vide. Jeg er helt enig med dig - jeg laver heller aldrig kalkun på andre måder mere. Paprika og hvidløg, det lyder som en rigtig god ide. Hilsen Kim (Madrejsen.dk)
Astrid Hvam Daugaard
Hej, lyder lækkert, må helt klart prøves, men hvis man laver den på forhånd, hvordan undgår man så at den bliver tør ved opvarmning, og hvor lang tid skal den have i ovn?
på forhånd tak for svar.
vh Astrid