På siden her vil jeg præsentere en super lækker og meget nem-at-lave opskrift på vegetarisk panang med kokosmælk, peanut butter og rød karrypasta. Denne vegetariske ret har en intens smag og lækkert cremet konsistens fra kokosmælken og peanut butter. Panang er en thai ret , der er baseret på rød karry og smagt til med en række af forskellige ingredienser. I denne opskrift, jeg har vist længere nede på siden, skal vi bland andet bruge kokosmælk, peanut butter, broccoli, gulerødder og edamamebønner. Sundt, lækkert og vegetarisk.
Opskrifter på sundt vegetarisk mad
Hvis du er en fast læser af min madblog, vil du vide at jeg generelt forsøger at spise mere og mere vegetarisk mad.
Læs også: 15 minutters opskrift på vegetarisk nudelret
Der er flere grunde til at vegetarisk mad er begyndt at blive prioriteret mere og mere her i mit lille hjem. De to største grunde er primært miljø og sundhed.
Vegetarisk mad har generelt en meget mindre belastning på vores miljø, i det at den primært er baseret på grøntsager og intet kød. Kød er utrolig miljøbelastende sammenlignet med lokalt produceret grøntsager.
Læs også: opskrift på kartoffelsalat med blåbær og spidskål
Den anden grund er at vegetarisk mad typisk indeholder mange flere vitaminer og er derfor særligt sundt for kroppen. Vegetarisk mad er derfor et oplagt valg, hvis du forsøger at passe på vores fælles natur og din egen krop.
Opskrift på vegetarisk panang med kokosmælk og peanut butter
Som allerede nævnt er denne vegetariske panang utrolig nem at tilberede. Helt grundlæggende handler det i princippet blot om at sammenstege de forskellige ingredienser til en lækker og cremet ret.
Start med at klargøre alle ingredienserne, da det er nemmere når du skal i gang med panden. Hak løg og hvidløg. Vask broccoli og skær det i mindre stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler.
På en stegepande med varm olie steges løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt rød karrypasta og revet friskt ingefær. Dernæst tilsættes broccoli, gulerødder og edamamebønner.
Tilsæt kokosmælk, mælk, peanut butter, citronsalt og salt. Lad det hele simmer i 5-10 minutter eller indtil gulerødderne har en lækker mør konsistens.
Læs også: Sådan koger du super nemt ris
Server med friskkogte ris, friske koriander og saltede peanuts.
Vegetarisk panang med kokosmælk, peanut butter og rød karry
Ingredienser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 cm ingefær (eller ingefærdig juice)
- 1 spsk rød karrypasta
- 3 gulerødder
- 1 broccoli
- 200 g edamamebønner
- 1 dåse kokosmælk
- 3 dl mælk
- 2 spsk peanut butter
- 1/2 citron (saften)
- 2 tsk salt
Tilbehør
- ris
- friske koriander
- saltede peanuts
Instruktioner
- Start med at klargøre grøntsagerne: Vask broccoli og skær det i mindre stykker. Vask gulerødderne og skær dem i tynde strimler.
- Hak løg og hvidløg
- På en varm stegepande med olie steges løg og hvidløg et par minutter.
- Tilsæt rød karrypasta og fintrevet ingefær. Steg og rør rundt.
- Tilsæt broccoli, gulerødder og edamamebønner til panden. Lad det stege et par minutter.
- Tilsæt peanut butter, mælk, kokosmælk, citronsaft og salt. Lad retten simre i 5-10 minutter indtil gulerødderne er møre. Retten er nu klar til at blive serveret med ris, friske koriander og peanuts.
Chris
Supe rlækker opskrift. Tak for en god blog.
Mia
Der står 3 D mælk
Men hvornår skal det tilsættes ?
Madrejsen.dk
Tak fordi du har gjort mig opmærksom på problemet - jeg har glemt at skrive, at mælken skal tilsættes sammen med kokosmælken. Jeg har opdateret opskriften nu. Vh Kim (Madrejsen.dk)
Mette
Kan man undlade i ingefæren? Eller kan det slet ikke smages i retten?
(Jeg kan ikke fordrage ingefær, så det skal virkelig være godt skjult, hvis det skal indgå i maden herhjemme) 🙂
Madrejsen.dk
Ja du kan sagtens undlade at tilføje ingefær i retten. Det er dog ret begrænset hvor meget man kan smage den i denne ret. Jeg vil dog anbefale dig at undlade ingefær, hvis du ikke kan fordrage det. Personligt elsker jeg ingefær, men sådan er vi alle jo så forskellige 🙂 Vh Kim (Madrejsen.dk)