• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Vegetarisk

"Hjem" » Vegetarisk

Vegetarisk panang med kokosmælk, peanut butter og rød karry

Udgivet: Jul 2, 2019 · Redigeret: Nov 10, 2020 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på Vegetarisk panang med grønt, rød karry og kokosmælk

På siden her vil jeg præsentere en super lækker og meget nem-at-lave opskrift på vegetarisk panang med kokosmælk, peanut butter og rød karrypasta. Denne vegetariske ret har en intens smag og lækkert cremet konsistens fra kokosmælken og peanut butter. Panang er en thai ret , der er baseret på rød karry og smagt til med en række af forskellige ingredienser. I denne opskrift, jeg har vist længere nede på siden, skal vi bland andet bruge kokosmælk, peanut butter, broccoli, gulerødder og edamamebønner. Sundt, lækkert og vegetarisk.

Opskrifter på sundt vegetarisk mad

Hvis du er en fast læser af min madblog, vil du vide at jeg generelt forsøger at spise mere og mere vegetarisk mad.

Læs også: 15 minutters opskrift på vegetarisk nudelret

Der er flere grunde til at vegetarisk mad er begyndt at blive prioriteret mere og mere her i mit lille hjem. De to største grunde er primært miljø og sundhed.

Vegetarisk mad har generelt en meget mindre belastning på vores miljø, i det at den primært er baseret på grøntsager og intet kød. Kød er utrolig miljøbelastende sammenlignet med lokalt produceret grøntsager.

Læs også: opskrift på kartoffelsalat med blåbær og spidskål

Den anden grund er at vegetarisk mad typisk indeholder mange flere vitaminer og er derfor særligt sundt for kroppen. Vegetarisk mad er derfor et oplagt valg, hvis du forsøger at passe på vores fælles natur og din egen krop.

Opskrift på Vegetarisk panang med grønt, rød karry og kokosmælk

Opskrift på vegetarisk panang med kokosmælk og peanut butter

Som allerede nævnt er denne vegetariske panang utrolig nem at tilberede. Helt grundlæggende handler det i princippet blot om at sammenstege de forskellige ingredienser til en lækker og cremet ret.

Start med at klargøre alle ingredienserne, da det er nemmere når du skal i gang med panden. Hak løg og hvidløg. Vask broccoli og skær det i mindre stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler.

På en stegepande med varm olie steges løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt rød karrypasta og revet friskt ingefær. Dernæst tilsættes broccoli, gulerødder og edamamebønner.

Tilsæt kokosmælk, mælk, peanut butter, citronsalt og salt. Lad det hele simmer i 5-10 minutter eller indtil gulerødderne har en lækker mør konsistens.

Læs også: Sådan koger du super nemt ris

Server med friskkogte ris, friske koriander og saltede peanuts.

Opskrift på Vegetarisk panang med grønt, rød karry og kokosmælk
Print Recipe

Vegetarisk panang med kokosmælk, peanut butter og rød karry

Super lækker, cremet og meget smagsintens vegetarisk panang baseret på forskellige grøntsager, kokosmælk, rød karry og peanut butter. Vegetarisk, sundt og færdig på kun cirka 35 minutter!
Forberedelsestid15 mins
Tilberedningstid20 mins
Total tid35 mins
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailand
Nøgleord: kokosmælk, Peanut butter, Red karry, vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær (eller ingefærdig juice)
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 3 gulerødder
  • 1 broccoli
  • 200 g edamamebønner
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk peanut butter
  • 1/2 citron (saften)
  • 2 tsk salt

Tilbehør

  • ris
  • friske koriander
  • saltede peanuts

Instruktioner

  • Start med at klargøre grøntsagerne: Vask broccoli og skær det i mindre stykker. Vask gulerødderne og skær dem i tynde strimler.
  • Hak løg og hvidløg
  • På en varm stegepande med olie steges løg og hvidløg et par minutter.
  • Tilsæt rød karrypasta og fintrevet ingefær. Steg og rør rundt.
  • Tilsæt broccoli, gulerødder og edamamebønner til panden. Lad det stege et par minutter.
  • Tilsæt peanut butter, mælk, kokosmælk, citronsaft og salt. Lad retten simre i 5-10 minutter indtil gulerødderne er møre. Retten er nu klar til at blive serveret med ris, friske koriander og peanuts.

Noter

Du kan eventuelt erstatte edamamebønnerne med to deciliter røde linser, fem deciliter vand og en grøntsagsbouillon. 

Reader Interactions

Comments

  1. Chris

    August 05, 2019 at 5:46 pm

    Supe rlækker opskrift. Tak for en god blog.

    Reply
  2. Mia

    November 09, 2020 at 4:22 pm

    Der står 3 D mælk

    Men hvornår skal det tilsættes ?

    Reply
    • Madrejsen.dk

      November 10, 2020 at 6:59 am

      Tak fordi du har gjort mig opmærksom på problemet - jeg har glemt at skrive, at mælken skal tilsættes sammen med kokosmælken. Jeg har opdateret opskriften nu. Vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
  3. Mette

    February 26, 2021 at 7:57 am

    Kan man undlade i ingefæren? Eller kan det slet ikke smages i retten?
    (Jeg kan ikke fordrage ingefær, så det skal virkelig være godt skjult, hvis det skal indgå i maden herhjemme) 🙂

    Reply
    • Madrejsen.dk

      February 26, 2021 at 8:47 am

      Ja du kan sagtens undlade at tilføje ingefær i retten. Det er dog ret begrænset hvor meget man kan smage den i denne ret. Jeg vil dog anbefale dig at undlade ingefær, hvis du ikke kan fordrage det. Personligt elsker jeg ingefær, men sådan er vi alle jo så forskellige 🙂 Vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.