På siden her vil jeg gennemgå mine erfaringer med tilberedning af svinekæber i sous vide. Svinekæber sidder, som de fleste sikkert allerede har gættet, ved kæben på svinet. Svinekæberne er som bekendt meget aktive gennem hele livet og derfor er kæberne generelt en ret sej udskæring men samtidig også meget smagfulde. Det er netop her sous vide tilberedningen kommer ind i billedet.
Se også: Opskrift på den saftigste flæskesteg sous vide
Ved at tilberede svinekæber i sous vide, bliver kødet utroligt mørt mens saft og kraft bevaret. Nedenfor vil jeg gennemgå mine erfaringer med svinekæberne samt hvilken tid og temperatur der giver det bedste resultat.
Svinekæber sous vide tid og temperatur
Det store spørgsmål er blot hvilken tid og temperatur, der skal bruges ved tilberedning af svinekæber sous vide. Som ved de fleste sous vide tilberedninger, er der forskellige metoder alt afhængig af hvilket resultat du vil have - det samme er gældende med svinekæber.
Se også: Opskrift på de BEDSTE spareribs i sous vide
Gennem en række forsøg, har jeg fundet frem til den metode jeg selv syntes er den bedste fremgangsmåde. For at opnå lækre møre og saftige svinekæber sous vide, skal du tilberede dem ved 74 grader i 12 timer. Dette kunne umiddelbart virke som en lang tilberedningstid, men vi forsøger som nævnt at omdanne den relativt seje udskæring til et lækkert og mørt stykke kød.
Hvad kan du lave med svinekæber
Når du har tilberedt svinekæberne i sous vide, er det i princippet helt op til dig selv, hvad du videre vil lave med dem. Personligt foretrækker jeg at bruge det lækre og møre kød sammen med en pasta-fløde ret. Jeg steger blot noget friskkogt pastabånd sammen med fløde, champignoner og naturligvis sous vide svinekæber på en pande.
Her kan du dog sagtens udvikle din egen favoritopskrift. Prøv at ændre lidt på pasta-fløderetten og tilføj præcis de ingredienser du bedst kan lide. Prøv eventuelt at tilføje bacon, flåede tomater, friske krydreurter osv. Du kan dog også sagtens servere dine frisklavede svinekæber på den traditionelle måde med kartoffelmos og dampede grøntsager. Her er det næsten kun fantasien, der sætter grænser.
Svinekæber Sous Vide
Ingredienser
- 600 g svinekæber
- 400 g championer
- 250 g frisk pasta
- 400 g frisk spinat
- 5 dl madlavningsfløde
- salt
- peber
Instruktioner
- Skær den sølvfarvede hinde af kæberne.
- Krydr kæberne med salt og peber og vakuumpak dem. Du kan eventuelt også tilsætte forskellige grøntsager, øl og andre krydderier til vakuumposen. Det giver kun ekstra lækker smag.
- Tilbered kødet ved 74 grader i 12 timer.
- Nu kan du servere kæberne som du vel eller fortsætte og lave en lækkert pasta-fløde ret.
- På en pande rister du skiveskåret champignon. Tilsæt 250 gram færdig-kogt båndpasta, 5 deciliter madlavningsfløde og svinekæberne skåret i mindre stykker. Tilsæt de friske spinatblade. Vend det hele rundt og varm det i nogle minutter. Server straks.
Skriv en kommentar til mig om opskriften