Hvis du leder efter en nem opskrift på lækre og sprøde bådkartofler med rasp, så er du landet på den helt rigtige side. Jeg elsker ovnkartofler og specielt hjemmelavede bådkartofler. Her på siden vil jeg dog slå et slag for de traditionelle bådkartofler, hvor der er tilføjet almindeligt rasp for at gøre dem ekstra sprøde. Læs videre og se hvor nemt det er at lave den sprødeste ovnkartofler.
Opskrift på bådkartofler med rasp
Almindelige bådkartofler består jo blot at almindelige kartofler vendt i olie og krydret med salt og peber. Det smarte ved denne opskrift er at kartoflerne også vendes i rasp, hvilket gør dem ekstra sprøde.
Se også: Opskrift på bagte kartoffelskiver med parmesan og oregano
Hvis du ikke har prøvet bådkartofler med rasp før, vil jeg klart anbefale dig at give det et forsøg.
Opskriften er utrolig nem - det eneste du skal gøre er at vende kartoflerne i både olie og rasp og rør dem godt rundt. Kryder derefter med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter eller indtil de er møre i midten. Simpelt og nemt.
Sprøde bådkartofler med rasp
Ingredienser
- 500 g bagekartofler
- 1/2 dl olie
- 1 dl rasp
- salt
- peber
Instruktioner
- Skræl kartoflerne og skær dem i både.
- Du kan med fordel lade bådene ligge i en skål med vand i 1-2 timer, for at stivelsen vaskes ud af dem. Lad kartoflerne dryppe af og tørre. Du kan dog springe dette step over.
- På et stykke bagepapir lægges kartoffelbådene i en bunke og olie, rasp, salt og peber hældes over. Rør godt rundt i kartoflerne, så olie, rasp, salt og peber fordeles godt på alle kartoflerne.
- Bag bådkartoflerne ved 200 grader i cirka 40 minutter eller indtil de er møre i midten.
Skriv en kommentar til mig om opskriften