Denne opskrift på bagte kartoffelskiver er det perfekte tilbehør til det mest kød eller vegetariske retter. Denne kartoffelret er super hurtig at lave og kræver ingen særlige færdigheder i dit køkken.
Alle kan være med, selv børnene. Den ret er super nem at lave.
Guide: Sådan krydres ovnkartofler super nemt
Hvis du vælger at bruge en food processor eller et mandolinjern, til at snitte kartoflerne, tager det kun 15 minutter at klargøre retten. Derefter skal kartoflerne bages i 60 minutter i ovnen.
Bagte kartofler til påskefrokosten
Disse bagte kartoffelskiver hører ikke nødvendigvis til nogle særlig sæson på året, men de er dog især perfekte at servere sammen med lammekøllen til påskefrokosten eller andestegen til Mortens aften.
Læs også: Opskrift på lammekølle tilberedt i sous vide.
Krydderier til bagte kartoffelskiver
I denne opskrift har jeg valgt at anvende oregano som krydderi, men i princippet er helt op til dig selv. Du kan sagtens tilsætte andre typer krydderi så som timian, rosmarin, chili eller salvie.
Ved at tilsætte andre typer krydderier, kan du nemt tilpasse denne kartoffelret alt efter hvad den skal serveres til og hvad du bedst kan lide.
Bagte kartoffelskiver med parmesan og oregano
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 2 spsk olivenolie
- 25 g parmesan
- 2 tsk salt
- 1 spsk oregano (eller timian, salvie, rosmarin)
- peber
Instruktioner
- Skræl kartoflerne og snit dem i tynde skiver. Brug med fordel et mandolinjern eller food processor.
- I en stor skål blandes kartoffelskiverne godt samme med resten af ingredienserne.
- Smør et ovnfast fad og arrangere kartoffelskiverne i et mønster eller side-om-side.
- Bag kartoflerne med 175 grader varmluft i cirka 60 minutter eller indtil kartoflerne er møre.
Skriv en kommentar til mig om opskriften