På siden her vil jeg gennemgå en simpel og fejlfri opskrift på bulgur. Jeg vil beskrive hvordan bulgur koges, så den er lækker og perfekt hver gang. Det er faktisk rigtigt nemt, der er bare et par småtricks, der skal tages højde for. Læs videre og se hvor nemt det er.
Forhold mellem vand og bulgur
Når du skal koge bulgur, skal du bruge et vand-bulgur forhold på 5-3. Det vil sige at hvis du bruger 5 deciliter vand, så skal du bruge 3 deciliter bulgur.
Ved at kende til dette vand-bulgur forhold, kan du nemt op eller nedskalere mængden i opskriften. På den måde kan du tilberede præcis den mængde, der passer til antaller af personer, der skal spise med.
Du skal forvente at 3 deciliter bulgur passer til cirka 3-4 personer, når det anvendes i en salat eller som andet tilbehør.
Sådan bruges grøntsagsbouillon i bulgur
I princippet kan du koge bulgur, med udelukket brug af almindelige vand. I min opskrift bruger jeg dog altid grøntsagsbouillon, som giver en ekstra lækker smag til bulguren. Dette er især perfekt, hvis du skal bruge bulguren i en salat.
Det eneste du skal gør er at opløse en almindelig grønsagsbouillonterning i det kogende vand, inden du hælder den rå bulgur i gryden.
Et simpel og nemt trick til at lave en super lækker bulgur.
Husk afkøling af bulgur
Efter at bulguren er kogt, som beskrevet i opskriften nedenfor, er det typisk en god idé at afkøle den inden at den bruges i salater eller lignende. Under afkølingen af bulgur, er det en god idé at rører i den et par gange, for at undgå at den klumper sammen. Dette er ikke kritisk, blot et lille tip jeg selv bruger.
Sådan koges bulgur
Ingredienser
- 5 dl vand
- 3 dl bulgur
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
Instruktioner
- I en gryde bringes vandet i kog.
- Så snart at vandet koger, opløses bouillonterningen i vandet og de rå bulgur hældes i.
- Skru ned for varmen og lad det simre under låg i 13 minutter.
- Fjern gryden fra kogepladen, rør lynhurtigt i bulguren og læg låget tilbage på gryden. Lad det trække/dampe videre i yderligere 10 minutter.
- Fjern låget og rør i bulguren. Den er nu færdig.
Ulla
Har brugt din metode flere gange og er super tilfreds. Så tak! 🙂
Madrejsen.dk
Det var da så lidt, og tak for din tilbagemelding. Jeg er glad for at du kan bruge opskriften på bulgur 🙂 vh Kim (Madrejsen.dk)
Hüseyin
Bulgur skal ikke koges ligesom ris. Du får en meget bedre konsistens hvis du bulderkoger det og lader det hvile under låg efter alt vandet er fordampet. Det er også en del hurtigere. Prøv at stege bulguren i lidt olie/smør under omrøring og så tilføj kogende vand/bouillon så du har ca 1-1,5 cm vand over bulguren og rør det en smule indtil der næsten ikke er mere vand tilbage. Så slukker du for blusset og lader det hvile i 10-15 min og fluffer det op inden servering. Så bliver der lidt til tanden også. Det er den husmodermetoden i det meste af Mellemøsten og Nordafrika.
Emma
Tak for godt råd ! 🙂
Madrejsen.dk
Det var så lidt. Jeg er glad for at du kan bruge opskriften 🙂
Hamid
Rigtig god opskrift, tak 👍🏼😊
Madrejsen.dk
Mange tak for din fine kommentar 🙂