• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Tilbehør

"Hjem" » Tilbehør

Sådan koges bulgur

Udgivet: Mar 26, 2018 · Redigeret: Apr 11, 2020 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Sådan koges bulgur (Opskrift)

På siden her vil jeg gennemgå en simpel og fejlfri opskrift på bulgur. Jeg vil beskrive hvordan bulgur koges, så den er lækker og perfekt hver gang. Det er faktisk rigtigt nemt, der er bare et par småtricks, der skal tages højde for. Læs videre og se hvor nemt det er.

Forhold mellem vand og bulgur

Når du skal koge bulgur, skal du bruge et vand-bulgur forhold på 5-3. Det vil sige at hvis du bruger 5 deciliter vand, så skal du bruge 3 deciliter bulgur.

Ved at kende til dette vand-bulgur forhold, kan du nemt op eller nedskalere mængden i opskriften. På den måde kan du tilberede præcis den mængde, der passer til antaller af personer, der skal spise med.

Du skal forvente at 3 deciliter bulgur passer til cirka 3-4 personer, når det anvendes i en salat eller som andet tilbehør.

Sådan bruges grøntsagsbouillon i bulgur

I princippet kan du koge bulgur, med udelukket brug af almindelige vand. I min opskrift bruger jeg dog altid grøntsagsbouillon, som giver en ekstra lækker smag til bulguren. Dette er især perfekt, hvis du skal bruge bulguren i en salat.

Det eneste du skal gør er at opløse en almindelig grønsagsbouillonterning i det kogende vand, inden du hælder den rå bulgur i gryden.

Et simpel og nemt trick til at lave en super lækker bulgur.

Husk afkøling af bulgur

Efter at bulguren er kogt, som beskrevet i opskriften nedenfor, er det typisk en god idé at afkøle den inden at den bruges i salater eller lignende. Under afkølingen af bulgur, er det en god idé at rører i den et par gange, for at undgå at den klumper sammen. Dette er ikke kritisk, blot et lille tip jeg selv bruger.

Sådan koges bulgur (Opskrift)
Print Recipe
5 from 1 vote

Sådan koges bulgur

Denne fejlsikre opskrift på bulgur, gør at du får et super resultat hver gang. Bliver perfekt som fyld til en salat eller blot som tilbehør til mad.
Forberedelsestid5 mins
Tilberedningstid25 mins
Total tid30 mins
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Nøgleord: Bulgur
Antal: 3 personer
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 3 dl bulgur
  • 1 stk grøntsagsbouillonterning

Instruktioner

  • I en gryde bringes vandet i kog.
  • Så snart at vandet koger, opløses bouillonterningen i vandet og de rå bulgur hældes i.
  • Skru ned for varmen og lad det simre under låg i 13 minutter.
  • Fjern gryden fra kogepladen, rør lynhurtigt i bulguren og læg låget tilbage på gryden. Lad det trække/dampe videre i yderligere 10 minutter.
  • Fjern låget og rør i bulguren. Den er nu færdig.

Reader Interactions

Comments

  1. Ulla

    June 10, 2020 at 7:05 pm

    5 stars
    Har brugt din metode flere gange og er super tilfreds. Så tak! 🙂

    Reply
    • Madrejsen.dk

      June 11, 2020 at 7:07 am

      Det var da så lidt, og tak for din tilbagemelding. Jeg er glad for at du kan bruge opskriften på bulgur 🙂 vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
      • Hüseyin

        September 08, 2020 at 7:09 am

        Bulgur skal ikke koges ligesom ris. Du får en meget bedre konsistens hvis du bulderkoger det og lader det hvile under låg efter alt vandet er fordampet. Det er også en del hurtigere. Prøv at stege bulguren i lidt olie/smør under omrøring og så tilføj kogende vand/bouillon så du har ca 1-1,5 cm vand over bulguren og rør det en smule indtil der næsten ikke er mere vand tilbage. Så slukker du for blusset og lader det hvile i 10-15 min og fluffer det op inden servering. Så bliver der lidt til tanden også. Det er den husmodermetoden i det meste af Mellemøsten og Nordafrika.

        Reply
        • Emma

          September 12, 2022 at 6:39 pm

          Tak for godt råd ! 🙂

          Reply
          • Madrejsen.dk

            September 12, 2022 at 6:40 pm

            Det var så lidt. Jeg er glad for at du kan bruge opskriften 🙂

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.