Denne opskrift på hjemmelavet risengrød er en meget traditionel og populær juleret i Danmark. Risengrød serveres for det meste i december måned og især i tiden omkring juleaften. Jeg kender til mange familier, der laves en stor portion risengrød den 23. december, hvor cirka halvdelen af det spises til aftensmad, mens resten bliver gemt til den 24. december. Juleaften bliver risengrødresten blandet med vanilje, flødeskum og hakkede mandler, og senere serveret som den berømte og meget lækre juledessert Risalamande. Hvis du leder efter en god og nem opskrift på Risalamande, har jeg er en her på bloggen. Du kan finde den ved at søge den frem på forsiden af min blog.
Metoder at lave Risengrød
Der er lidt forskellige måder at lave risengrød på, men det er den her opskrift min mor altid brugte, da jeg var barn, og det er den jeg selv bruger i dag. Jeg syntes selv denne opskrift er super nem og lige at gå til. Der finder også andre metoder at lave risengrød. Der findes for et eksempel en metode hvor risengrøden skal ind og så i sengen, under en dyne, for at simmer/koge færdig. Jeg er sikker på at denne metode også virker helt fint, jeg har dog ikke selv prøvet den.
Instruktioner og ingredienser
Som sagt er risengrød meget let at lave, du har kun brug for fire forskellige ingredienser, grødris, mælk, vand og noget salt - alle ingredienserne tilberedes i en stor gryde og koges i ca. 35-40 minutter. Det er dog vigtigt at du husker at røre i grøden en gang imellem, så risen ikke brænder til bunden af gryden. Grødris har en general tendens til at ville brænde fast til bunden af gryden.
Servering
Personligt foretrækker jeg at spise min hjemmelavet risengrød med kanelsukker og en spiseske smør på toppen – super simpelt og meget lækkert. Præcis som risengrød har været serveret i rigtig mange år. Du kan lave dit eget hjemmelavede kanelsukker, ved at blande sukker og kanel i blandingsforholdet 4:1.
Risengrød til Risalamande
Hvis du har lavet denne risengrød og har en rest tilbage, kan jeg anbefale dig også at lave en portion Rislalmande. Hvis du laver risengrød med det ene formål at lave risalamande vil jeg anbefale dig at du tilføjer vaniljen fra 1-2 vaniljestænger og de tomme vaniljestænger til risengrøden, mens du koger det. Det kan også være en god idé at undlade at tilsætte salt.
Risengrød
Ingredienser
Risengrød
- 2 1/4 dl kortkornet ris grødris
- 1 dl vand
- 1 liter mælk
- 1 tsk salt
Kanelsukker
- 4 spsk sukker
- 1 spsk kanel
Instruktioner
- Hæld vandet, risene og saltet i en stor gryde. Varm det op og lad det koge i ca. 2 minutter.
- Hæld mælken i gryden og varm det hele op under omrøring.
- Lad risengrøden koge let/simmer i ca. 35 minutter under et låg. Husk at rører regelmæssigt i grøden, da ris har tendens til at brænde til bunden af gryden. Derefter er risengrøden færdig.
- Lav noget kanelsukker ved at blande sukker og kanel i en lille skål. Dette er perfekt til at dysse over risengrøden ved servering.
Noter
Skriv en kommentar til mig om opskriften