• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Julemad

"Hjem" » Julemad

Risengrød

Udgivet: Dec 5, 2017 · Redigeret: Aug 24, 2021 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift


Denne opskrift på hjemmelavet risengrød er en meget traditionel og populær juleret i Danmark. Risengrød serveres for det meste i december måned og især i tiden omkring juleaften. Jeg kender til mange familier, der laves en stor portion risengrød den 23. december, hvor cirka halvdelen af det spises til aftensmad, mens resten bliver gemt til den 24. december. Juleaften bliver risengrødresten blandet med vanilje, flødeskum og hakkede mandler, og senere serveret som den berømte og meget lækre juledessert Risalamande. Hvis du leder efter en god og nem opskrift på Risalamande, har jeg er en her på bloggen. Du kan finde den ved at søge den frem på forsiden af min blog.

Metoder at lave Risengrød

Der er lidt forskellige måder at lave risengrød på, men det er den her opskrift min mor altid brugte, da jeg var barn, og det er den jeg selv bruger i dag. Jeg syntes selv denne opskrift er super nem og lige at gå til. Der finder også andre metoder at lave risengrød. Der findes for et eksempel en metode hvor risengrøden skal ind og så i sengen, under en dyne, for at simmer/koge færdig. Jeg er sikker på at denne metode også virker helt fint, jeg har dog ikke selv prøvet den.

Instruktioner og ingredienser

Som sagt er risengrød meget let at lave, du har kun brug for fire forskellige ingredienser, grødris, mælk, vand og noget salt - alle ingredienserne tilberedes i en stor gryde og koges i ca. 35-40 minutter. Det er dog vigtigt at du husker at røre i grøden en gang imellem, så risen ikke brænder til bunden af gryden. Grødris har en general tendens til at ville brænde fast til bunden af gryden.

Servering

Personligt foretrækker jeg at spise min hjemmelavet risengrød med kanelsukker og en spiseske smør på toppen – super simpelt og meget lækkert. Præcis som risengrød har været serveret i rigtig mange år. Du kan lave dit eget hjemmelavede kanelsukker, ved at blande sukker og kanel i blandingsforholdet 4:1.

Risengrød til Risalamande

Hvis du har lavet denne risengrød og har en rest tilbage, kan jeg anbefale dig også at lave en portion Rislalmande. Hvis du laver risengrød med det ene formål at lave risalamande vil jeg anbefale dig at du tilføjer vaniljen fra 1-2 vaniljestænger og de tomme vaniljestænger til risengrøden, mens du koger det. Det kan også være en god idé at undlade at tilsætte salt.

Print Recipe

Risengrød

Opskrift på nem og lækker risengrød. Perfekt til julen eller som grundopskrift til Risalamande. Server risengrøden med hjemmelavet kanelsukker.  
Forberedelsestid5 mins
Tilberedningstid45 mins
Total tid50 mins
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

Risengrød

  • 2 1/4 dl kortkornet ris grødris
  • 1 dl vand
  • 1 liter mælk
  • 1 tsk salt

Kanelsukker

  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk kanel

Instruktioner

  • Hæld vandet, risene og saltet i en stor gryde. Varm det op og lad det koge i ca. 2 minutter.
  • Hæld mælken i gryden og varm det hele op under omrøring.
  • Lad risengrøden koge let/simmer i ca. 35 minutter under et låg. Husk at rører regelmæssigt i grøden, da ris har tendens til at brænde til bunden af gryden. Derefter er risengrøden færdig.
  • Lav noget kanelsukker ved at blande sukker og kanel i en lille skål. Dette er perfekt til at dysse over risengrøden ved servering.

Noter

Server risengrøden med en spiseske smør og dysset med kanelsukker. Velbekomme.


Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.