I dag skal vi kigge på hvordan vi laver de saftigste og møreste koteletter i sous vide. Som med de fleste sous vide opskrifter er det rent faktisk super nemt og resultatet bliver perfekt hver gang - svinekoteletter sous vide er ingen undtagelse.
Se også: Opskrift på de bedste spareribs i sous vide
Jeg har lavet adskillige test af hvordan de lækreste svinekoteletter laves i sous vide. Nedenfor kan du læse mere om mine erfaringer eller blot springe direkte til opskriften længere nede på siden.
Hvor sidder svinekoteletten?
Koteletter skæres ud af kamstegen, som også er den som vi bruger til flæskestegen, i dette tilfælde er sværen blot skåret fra. Som det kan fornemmes på selve koteletten, er denne udskæring noget af det magreste på hele grisen. Det er netop derfor at koteletter meget nemt kan steges tørre og kedelige, når de tilberedes på traditionel vis på pande eller i ovn. Derfor er sous vide tilberedning af koteletter meget oplagt, da vi sikre os at de ikke får for meget varme og forbliver saftige, præcis som vi ønsker os den lækreste kotelet.
Tid og temperatur for koteletter sous vide
Der er flere forskellige måder at tilberede koteletter sous vide afhængig af hvordan du foretrækker kødet. Jeg bruger altid den samme tilberedningstid og derefter variere temperaturen alt afhængig af hvilken grad af tilberedning jeg ønsker mig.
Koteletter med en tykkelse på cirka tre centimeter skal have en tilberedningstid på 2 timer og 30 minutter. Hvis du ønsker en meget saftig og rosa tilberedning af kødet, skal du vælge en temperatur på 55 grader. Hvis du foretrækker en mere gennemtilberedt men samtidig super saftig kotelet, skal du skrue temperaturen op til 58 grader. Og endelig, hvis du er en person der foretrækker en mere "gennemstegt" kotelet skal temperaturen op på 62 grader.
Se også: Lav den SAFTIGSTE flæskesteg i sous vide
Om du vælger den ene eller anden metode, vil sous vide tilberedningen gøre underværker for kødet, der bliver super godt.
Personligt vil jeg anbefaling dig at give kødet temperaturen på de 58 grader og tilberedningstiden 2 timer og 30 minutter. Det er min erfaring at dette giver det bedste resultat og en tilberedning de flere personer foretrækker. Lad mig endelig vide i kommentarfeltet, hvis du har nogle kommentar eller tips og tricks.
Koteletter sous vide
Ingredienser
- 2 svinekoteletter
- salt
- peber
Instruktioner
- Vakuumpak koteletterne
- Sæt temperaturen på 58 grader og timeren til 2 timer og 30 minutter. Læg kødet i vandet og sæt dig tilbage og vent
- Efter tilberedningen skal kødet have en stegeskorpe på en rygende varm pande med masser af olie
- Server kødet straks med ovnkartofler og en god sauce
Alex Rene Snedker
Hej.
Har lige købt en STEBA SV 80 stav.
I brugsanvisningen anbefales 95 minutter til 30 mm tykkelse. Du anbefaler her 150 minutter.
Jeg ser også at du nogle steder taler om op til 6 timer. Brugsanvisningen siger max 250 minutter (60 mm tyk).
Følger jeg din eller brugsanvisningens tid første gang jeg bruger den?
Forstår at staven først begynder at tælle tid når vandet når indstillet værdi.
MVH Alex
Madrejsen.dk
Hej Alex. Det er en god sous vide stav du har købt dig 🙂 Velkommen til sous vide verdenen, hvis det altså er første gang du skal starte. Tider og temperatur kan variere meget, alt afhængig af hvad du vil opnå. Du kan opdele tiden i to ting. Nummer 1 er tiden det taget for varmen at nå centrum af kødet. Nummer 2 er hvor lang tid du vil have at centrum af kødet bliver holdt ved den temperatur. Det er derfor du vil opleve forskellige tider i forskellige opskrifter og tykkelser. Jeg kender ikke præcis den opskrift du henviser til, men jeg vil anbefale dig at prøve min opskrift. Den har jeg selv prøvet og testet af. vh Kim (madrejsen.dk)
Jette
Har du prøvet at panere koteletten inden stegning?
Madrejsen.dk
Nej det har jeg ikke, men det burde du sagtens kunne gøre. Husk blot ikke at stege kødet for meget, da det i princippet jo er færdigt.
Ingolf Johan
Meget bra resultat 🙂 klemmer fra Nord Norge
Jarle
Veldig bra