• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Sous Vide

"Hjem" » Sous Vide

Koteletter sous vide

Udgivet: Mar 1, 2019 · Redigeret: Mar 1, 2020 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på Koteletter sous vide

I dag skal vi kigge på hvordan vi laver de saftigste og møreste koteletter i sous vide. Som med de fleste sous vide opskrifter er det rent faktisk super nemt og resultatet bliver perfekt hver gang - svinekoteletter sous vide er ingen undtagelse.

Se også: Opskrift på de bedste spareribs i sous vide

Jeg har lavet adskillige test af hvordan de lækreste svinekoteletter laves i sous vide. Nedenfor kan du læse mere om mine erfaringer eller blot springe direkte til opskriften længere nede på siden.

Hvor sidder svinekoteletten?

Koteletter skæres ud af kamstegen, som også er den som vi bruger til flæskestegen, i dette tilfælde er sværen blot skåret fra. Som det kan fornemmes på selve koteletten, er denne udskæring noget af det magreste på hele grisen. Det er netop derfor at koteletter meget nemt kan steges tørre og kedelige, når de tilberedes på traditionel vis på pande eller i ovn. Derfor er sous vide tilberedning af koteletter meget oplagt, da vi sikre os at de ikke får for meget varme og forbliver saftige, præcis som vi ønsker os den lækreste kotelet.

Opskrift på Koteletter sous vide

Tid og temperatur for koteletter sous vide

Der er flere forskellige måder at tilberede koteletter sous vide afhængig af hvordan du foretrækker kødet. Jeg bruger altid den samme tilberedningstid og derefter variere temperaturen alt afhængig af hvilken grad af tilberedning jeg ønsker mig.

Koteletter med en tykkelse på cirka tre centimeter skal have en tilberedningstid på 2 timer og 30 minutter. Hvis du ønsker en meget saftig og rosa tilberedning af kødet, skal du vælge en temperatur på 55 grader. Hvis du foretrækker en mere gennemtilberedt men samtidig super saftig kotelet, skal du skrue temperaturen op til 58 grader. Og endelig, hvis du er en person der foretrækker en mere "gennemstegt" kotelet skal temperaturen op på 62 grader.

Se også: Lav den SAFTIGSTE flæskesteg i sous vide

Om du vælger den ene eller anden metode, vil sous vide tilberedningen gøre underværker for kødet, der bliver super godt.

Personligt vil jeg anbefaling dig at give kødet temperaturen på de 58 grader og tilberedningstiden 2 timer og 30 minutter. Det er min erfaring at dette giver det bedste resultat og en tilberedning de flere personer foretrækker. Lad mig endelig vide i kommentarfeltet, hvis du har nogle kommentar eller tips og tricks.

Opskrift på Koteletter sous vide
Print Recipe
4 from 1 vote

Koteletter sous vide

Koteletter i sous vide giver et suverænt resultat hver gang. Svinekoteletter kan nemt blive tørre ved traditionel ovn- eller pandestegning. Ved at tilberede dem i sous vide vil de blive dejligt møre og super saftige.
Forberedelsestid10 mins
Tilberedningstid2 hrs 30 mins
Total tid2 hrs 40 mins
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Sous vide opskrift
Antal: 2 personer
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 2 svinekoteletter
  • salt
  • peber

Instruktioner

  • Vakuumpak koteletterne
  • Sæt temperaturen på 58 grader og timeren til 2 timer og 30 minutter. Læg kødet i vandet og sæt dig tilbage og vent
  • Efter tilberedningen skal kødet have en stegeskorpe på en rygende varm pande med masser af olie
  • Server kødet straks med ovnkartofler og en god sauce

Opskrift på Koteletter sous vide

Opskrift på Koteletter sous vide

Opskrift på Koteletter sous vide

Reader Interactions

Comments

  1. Alex Rene Snedker

    April 26, 2021 at 11:31 am

    Hej.
    Har lige købt en STEBA SV 80 stav.
    I brugsanvisningen anbefales 95 minutter til 30 mm tykkelse. Du anbefaler her 150 minutter.
    Jeg ser også at du nogle steder taler om op til 6 timer. Brugsanvisningen siger max 250 minutter (60 mm tyk).
    Følger jeg din eller brugsanvisningens tid første gang jeg bruger den?
    Forstår at staven først begynder at tælle tid når vandet når indstillet værdi.
    MVH Alex

    Reply
    • Madrejsen.dk

      April 26, 2021 at 11:50 am

      Hej Alex. Det er en god sous vide stav du har købt dig 🙂 Velkommen til sous vide verdenen, hvis det altså er første gang du skal starte. Tider og temperatur kan variere meget, alt afhængig af hvad du vil opnå. Du kan opdele tiden i to ting. Nummer 1 er tiden det taget for varmen at nå centrum af kødet. Nummer 2 er hvor lang tid du vil have at centrum af kødet bliver holdt ved den temperatur. Det er derfor du vil opleve forskellige tider i forskellige opskrifter og tykkelser. Jeg kender ikke præcis den opskrift du henviser til, men jeg vil anbefale dig at prøve min opskrift. Den har jeg selv prøvet og testet af. vh Kim (madrejsen.dk)

      Reply
  2. Jette

    December 26, 2021 at 9:06 am

    Har du prøvet at panere koteletten inden stegning?

    Reply
    • Madrejsen.dk

      December 26, 2021 at 6:09 pm

      Nej det har jeg ikke, men det burde du sagtens kunne gøre. Husk blot ikke at stege kødet for meget, da det i princippet jo er færdigt.

      Reply
  3. Ingolf Johan

    February 12, 2022 at 12:45 pm

    Meget bra resultat 🙂 klemmer fra Nord Norge

    Reply
  4. Jarle

    June 25, 2022 at 5:31 pm

    4 stars
    Veldig bra

    Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.