Denne gammeldags opskrift på gulerodskage med flødeost og et twist af kanel er meget traditionel og dansk.
Denne gulerodskage er nem at lave, og det tager kun cirka 20 minutters arbejde. Opskriften har vi brugt i min familie i rigtig mange år, så hvis du er på udkig efter en rigtig dansk kage, er denne gulerodskage et godt valg.
Se også: opskrift på lækker og sund brownie med sukker og mel
Inden du bliver skræmt væk på grund af kombinationen af gulerødder og flødeost, vil jeg starte med at love dig at denne kage faktisk er super lækker, cremet og perfekt fugtig - præcis som en god kage skal være.
Revet gulerødder i kage
Du sidder måske og tænker at gulerødder i en kage lyder underligt og specielt ikke særligt lækkert.
Hvorfor er det en god ide at tilføje revet gulerødder i en kage? Ud over at tilføje en speciel og god smag, hjælper de revet gulerødder også med at bevare fugtige i kagen og holde den lækker og fugtig.
Se også: Opskrift på gammeldags chokoladekage
Kombineret med flødeosten på toppen og det lille strejf kanel, er denne gulerodskage bare suveræn - tro mig!
Og bare for at vi forstår hinanden helt korrekt - med denne gulerodskage forsøger vi altså ikke at lave en eller anden halvhjertet og sund kage, vi forsøger blot at lave en fantastisk og super smagfuld kage.
Flødeost til gulerodskage
Som du måske har gættet ud fra navnet på opskriften, er denne kage toppet med den lækreste og hjemmelavet flødeostecreme.
Ingen tænker du måske undrende, hvad flødeost laver på en kage og at denne ingrediens kun er til bagels og sandwichs.
Se også: Den lækreste brownie med karamel topping
Men jeg vil love dig for at flødeost er en fantastisk ingrediens til brug i desserter og specielt denne traditionelle danske gulerodskage.
I denne opskrift er flødeostecremen lavet ved blot at piske flødeost, smør, flormelis og noget vaniljepulver sammen. Denne enkle opskrift giver dig en fantastisk og lækker cremet flødeost, der passer perfekt sammen med gulerodskagen.
Opskrift på gammeldags gulerodskage med flødeost
Som sagt er denne gammeldags gulerodskage faktisk meget nem at lave. Kagen kan opdeles i to dele, selve kagen samt flødeoste toppingen.
Du starter med at lave selve kagebunden.
Dette gøres simpelt ved at sammenpiske sukker og olie hvorefter de tørre ingredienser og de fint revet gulerødder røres i. Bag kagen i en 20 x 30 cm kageform ved 185 grader i cirka 40 minutter.
Du kan også bruge en anden størrelse kageform. I så fald vil bagetid også ændre sig. Kagen er færdigbagt, når en gaffel der stikkes i kagen kommer ud ren og uden "våd" kagedej, der klistre til den.
Sådan laver du flødeost til kage
Flødeosten til toppen af gulerodskagen, er den nemmeste del af denne opskrift at lave.
I en lille skål, tilføjer du blot alle ingredienserne og blander det hele godt sammen.
Efter lidt piskning har du den mest lækre og cremet topping til din gulerodskage. Så nemt er det at lave hjemmelavet flødeost til gulerodskage.
Gulerodskage med ostecreme
Ingredienser
Kagebund
- 300 g farin
- 2 dl vegetabilsk olie
- 4 æg
- 375 g gulerødder
- 275 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 2.5 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
Ostecreme
- 300 g naturel flødeost
- 180 g smør
- 270 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukler
Instruktioner
- Pisk farin og olie godt sammen mens æggene tilsættes et ad gangen.
- Skræl gulerødderne og riv dem fint. Tilsæt dem til farinblandingen.
- Tilsæt de tørre ingredienser og bland/vend det hele sammen.
- Hæld kagedejen i et smurt fad med en størrelse på cirka 20x30 cm og bag den ved 185 grader i cirka 40 minutter. Bagetiden afhænger af størrelsen på fadet. Kagen er færdig når der ikke er ubagt dej på en gaffel, der er stukket i kagen.
- Ostecremen laves nemt ved at piske alle ingredienserne sammen.
- Ostecremen fordeles ovenpå kagen, når den er helt afkølet.
Bennedikte
Super god kage - noget de ældre kunne li´. Havde lavet kagen til 35 pers.
Madrejsen.dk
Tak for din kommentar på min opskrift. Gammeldags gulerodskage er nemlig en super lækker kage, de fleste elsker. vh Kim (Madrejsen.dk)