Hvis du leder efter en god opskrift på sund brownie uden sukker og mel, så er du landet på den helt rigtige side. Denne opskrift på sundere brownie indeholder kikærter og dadler, har en fantastisk smag og en lækkert fugtig konsistens, præcis som en god brownie skal have.
Se også: Sund og lækker chokoladekage uden sukker og mel
Dette er simpelthen en suveræn opskrift. Læs videre og se hvordan du kan lave den lækreste brownie med kikærter og dadler, og lov mig at du ikke bliver skræmt. Resultat er super godt.
Hemmeligheden bag brownie uden sukker og mel
Som nævnt i indledningen ovenfor. Denne Brownie kage er lavet helt uden brug af raffineret sukker og mel.
Men hvordan er det muligt at lave en sund brownie, som er helt sammenlignelig med en normal brownie fyldt med sukker og mel?
Hemmeligheden kan beskrives med to ord: dadler og kikærter
Før du bliver skræmt væk, vil jeg love dig at du hverken kan smag dadlerne eller kikærterne. Du vil kun kunne smage den lækreste chokolade brownie.
I denne sunde brownie er sødheden fra sukkeret erstattet af de søde dadler og konsistensen fra melet er erstattet af kikærter. Simpelt, men ret genialt, hvis du spørger mig.
Brownie med dadler som erstatning for sukker
Før vi fortsætter vil jeg selvfølgelig lige præcisere, at denne kage ikke er komplet sukkerfri. Denne brownie er dog helt fri for traditionelt raffineret bordsukker. En kage har brug for sødme, som i dette tilfælde kommer fra det naturlige sukker fra dadlerne.
Dadler er kendt for sin sødme og er derfor en perfekt erstatning for traditionelt raffineret sukker. Jeg elsker dadler og jeg har flere opskrifter her på min madblog, hvor det traditionelle bordsukker er erstattes med dadler.
Hvis du er interesseret i andre opskrifter med dadler, kan du kigge min sektion med sunde opskrifter og blive inspireret.
Sund brownie med kikærter og dadler
Ingredienser
- 100 g mandler
- 50 g smør (smeltet)
- 20 dadler (uden sten)
- 3 æg
- 1 dåse kikærter (eller kidney bønner)
- 3 spsk kakaopulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl stærk kaffe
- 100 g mørk chokolade
Topping
- 75 g mørk chokolade
- 50 g valnødder
Instruktioner
- Brug en blender eller food processor til at hakke mandlerne til en grov mel. Der må gerne være lidt halvgrove stykker tilbage.
- Tilsæt æg, smeltet smør, dadler uden sten, drænet kikærter, kakaopulver, salt og kaffe. Blend til en ensartet konsistens.
- Grovhak chokoladen og rør den i dejen.
- Hæld dejen i en cirka 10x20 cm bageform beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i en 200 grader forvarmet ovn i 20-25 minutter.
- Efter bagningen, tages den varm kage ud af ovnen. Fordel finthakket chokolade på toppen, så det kan smelte. Dekorer med valnødder.
- Lad kagen køle af i køleskabet og server.
Søren Arleth
Smager fantastisk
Madrejsen.dk
Jeg er glad for at du kan lide opskriften på brownie med kikærter. Det er også en af mine favorit kageopskrifter. vh Kim (Madrejsen.dk)
Ana
So lækkert
Jette Majlund
Ser lækker ud . Kan man måske bruge kokos olie/fedt i stedet for smør ?
Madrejsen.dk
Det var faktisk et godt spørgsmål - det har jeg aldrig prøvet, men vil faktisk gætte på at det godt kan lade sige gøre. Vh Kim (Madrejsen.dk)
lise
Det kan man sagtens, synes jeg. Det bliver næsten bedre. Jeg synes også det er godt med lidt kokosmel (smagen af det bliver ikke tydelig), og kakao i stedet for chokolade eller 100% chokolade.
Linda
Hej kan rigtig godt lide kagen. Laver den med og uden chokolade.
Men hvor mange kalorier er der i den???
Venlig hilsen
Linda
Madrejsen.dk
Hej Linda. Jeg er glad for at du kan lide opskriften. Jeg har faktisk aldrig lavet beregningen på hvor mange kalorier, der er i kagen. Der er selvfølgelig nogle, men det er vist ikke så slemt som en almindelige kage. vh Kim (Madrejsen.dk)
Mette Kristensen
Hvordan ved man den er bagt? Efter 45 min er den stadig meget blød
Madrejsen.dk
Jeg syntes det kan være ret svært med bagetider generelt. Det kommer meget an på ovnen, størrelsen af den bageform man har valgt at brug og om man forvarmer eller ej. Jeg plejer at bage kagen indtil at der ikke hænger ubagt dej på en tandstik jeg stikker ned i kagen.
Lone
Har lige set i en anden opskrift ala denne, at man kan erstatte 2 af æggene med vandet fra kikærterne - råd hermed givet videre.
Madrejsen.dk
Tak for et rigtigt godt råd. vh Kim (Madrejsen.dk)
Karen
Skulle lige til at skrive det samme, det er super smart OG billigere! Dog sagde min sundhedskonsulent i går, at i en dåse kikærter svarer vandet der i (Aquafaba) til 3 æg 🙂
Men man kan selvfølgelig prøve sig frem, hvis man synes resultatet ligner mere 2 æg 🙂
Christina
Hej
Kan den fryses?
Madrejsen.dk
Ja denne kage kan sagtens fryses.