Denne opskrift på gammeldags chokoladekage er meget let og hurtig at lave, den er perfekt fugtig, dejlig svampet og generelt bare super lækker. Det er helt sikkert en af de bedste chokoladekager jeg har smagt, vis ikke den bedste chokoladekage. Det er efterhånden min erfaring at alle syntes rigtig godt om denne svampet chokoladekage - den er derfor perfekt, hvis du skal holde fødselsdag eller du skal have kage med på arbejde. Denne chokoladekageopskrift er simpelthen helt perfekt. Spring direkte til opskriften længere nede eller fortsæt med at læse.
Svampet chokoladekage (vigtig tip)
Det jeg syntes, der er allermest lækkert ved denne gammeldags chokoladekage, er at den bliver perfekt fugtig og dejlig svampet. Når du skal lave en svampet chokoladekage, er der et vigtigt og grundlæggende nøgleord du skal kende, hvilket er yoghurt. I denne opskrift på chokoladekage, skal du tilsætte 3/4 deciliter yoghurt naturel. Det er netop denne ingrediens, der sørger for at du får en dejlig fugtig og svampet chokoladekage. Dette tip kan jeg også anbefale dig at bruge til andre kageopskrifter, hvor du ønsker en mere blød og svampet effekt. Personligt holder jeg rigtig meget af at bruge yoghurt i mine kager, det giver simpelthen en fantastisk konsistens.
Farmors opskrift på chokoladekage
Præcis denne opskrift på chokoladekage, som jeg deler med jer her på min madblog, er en opskrift jeg har fået fra min farmor, der har brugt den i rigtig mange år. Jeg kan stadig huske en af de første gang, hvor jeg fik denne super gode chokoladekage hos min farmor. Jeg har efterhånden bagt denne chokoladekage rigtig mange gange, og hver gang er det en stor succes. Dette er derfor en chokoladekageopskrift, der er begyndt at gå i generationer her i min familie. Det er en rigtig dejlig følelse.
Kakaokage eller chokoladekage
Hvis vi skal være helt rigtige med ordene, er denne chokoladekage rent faktisk ikke en chokoladekage i det at den ikke indeholder noget chokolade men derimod kakaopulver. Dette er dog på ingen måde en dårlig ting, kagen er stadig helt fantastisk. Jeg vil faktisk mene at det bare gør opskriften endnu lettere - fordi alle har typisk kakaopulver i køkkenet, men ikke altid chokolade. Efter min mening er det den bedste chokoladekage nogensinde! Jeg håber også at du syntes dette er den bedste chokoladekageopskrift - jeg er som altid meget interesseret i at hører fra dig i kommentarfeltet i bunden af siden her.
Hurtig og nem Chokoladekage
Som allerede nævnt ovenfor, er denne gammeldags chokoladekage ret hurtig at rører sammen og bage. Du kan derfor sagtens bruge denne opskrift på chokoladekage, hvis du en dag her travlt og dine gæster er på vej. Selvom dette er en hurtig chokoladekage, bliver resultater stadig rigtigt godt. Jeg plejer at regne med cirka 20 minutter for at røre kagen sammen, hvorefter den skal bage i cirka 35-40 minutter.
Sund chokoladekage (alternativ)
Denne opskrift på chokoladekage indeholder naturligvis en del sukker, som så mange kager normalt gør. Dette er helt okay, når det nu er kage vi snakker om. Men hvis du er på udkig efter et sundere alternativ, hvor der overhoved ikke bliver brugt raffineret sukker eller mel, har jeg en super opskrift her på min madblog. Du kan finde opskriften ved at søge på forsiden eller bruge menuen ovenfor.
Opskrift på gammeldags chokoladekage
Når du skal lave denne gammeldags chokoladekage, starter du med at blødgøre smørret og hælder det i en stor skål sammen med sukker. Brug en håndmikser til at piske smør- og sukkerblandingen godt sammen mens du tilsætter æggene et ad gangen. Pisk indtil du har en flot og luftig æggesnaps. I en separat skål blander du mel, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker. Bland melblandingen sammen med smør- og sukkerblandingen, brug her gerne en grydeske og prøv at bevare den luftige dej. Hæld chokoladekagedejen over i en kageform, der er beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i cirka 35-40 minutter. Lad chokoladekagen køle ned, før du dekorerer den med chokoladeglasur og eventuelt kokosmel.
[inaticle]
Gammeldags chokoladekage
Ingredienser
- 150 g blødt smør
- 250 g sukker
- 2 æg
- 175 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 4 spsk kakaopulver (40 g)
- 3/4 dl yoghurt, naturel
- 3/4 dl kogende vand
Instruktioner
- Blødgør smørret og bland det samme i en skål med sukker.
- Tilsæt æggene et gang ad gangen mens der piskes godt med en håndmikser. Vi er interesseret i at opløse sukkerkrystallerne og lave en luftig æggesnaps.
- Tilsæt yoghurt og kogende vand til dejen og pisk det sammen.
- Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker i en separat skål og rør det i dejen med en grydeske eller lignende. Du kan med fordel sigte melet i dejen for bedre at undgå klumper.
- Klargør en kageform med bagepapir eller smør, hæld chokoladekagedejen over i formen og glat top lidt med bagsiden af en våd ske.
- Indstil ovnen til 175 grader og bag kagen i cirka 35-40 minutter eller indtil midten af kagen er færdig. Du kan teste om kagen er færdig, ved at stikke en tandstik eller træspyd ned i midten. Når du trækker den ud, må der ikke være ubagt kagedej på.
- Når kagen er færdig og afkølet, kan du dekorer den med chokoladeglasur og drysse med kokosmel.
Henrik
Hej Kim.
Den opskrift kender jeg fra min folkeskole i Horsens i 70'erne og den har egentlig fuldt mig hele livet. I min folkeskoleopskrift er der også revet appelsinskal og saften fra en appelsin, men har jeg nu altid undladt. Jeg har sikkert bagt denne kage mere end 100 gange og den er kun mislykkedes når jeg har glemt den i ovnen eller den gang jeg tabte den. Spændende ide at bytte mælken ud med yoghurt naturel - det må jeg prøve næste gang.
Madrejsen.dk
Jeg har også selv brugt denne opskrift hele mit liv. Og ja du er helt ret, revet appelsinskal er blevet brugt flere gange - det er dog ikke selv min favorit. Jeg har valgt at bytte noget af mælken ud med yoghurt. Det gør at kagen bliver mere "svampet" hvis det giver mening. Det er super lækkert, hvis du sprøger mig. vh Kim (Madrejsen.dk)