Dulce De leche er simpelthen noget af det nemmeste og lækreste du kan lave med din sous vide maskine.
Når jeg mener nemt, så mener jeg nemt. Når du skal lave Dulce De Leche i sous vide, er der intet besværligt forberedning, vakuumpakning og lignende.
Læs også: Den bedste opskrift på Creme Brulee i sous vide
Hvis du aldrig har smagt hjemmelavet Dulce De Leche før, eller prøvet en færdiglavet version for den sags skyld, så vil en ny verden åbne sig op for dig. Når du først har lært, hvor nemt det er at lave en hjemmelavet portion, så er det faktisk kun dig selv der er begrænsningen for hvad det kan bruges til.
Læs meget mere nedenfor og lær hvor super nemt det er at lave en dåse kondenseret mælk om til en dåse med det lækreste hjemmelavet karamel. Alt sammen i din sous vide maskine.
Hvad er Dulce De Leche?
Hvad er Dulce De Leche, er faktisk et godt spørgsmål. Dulce De Leche er en form for hjemmelavet karamel, som er lavet ud af den eneste ingrediens kondenseret mælk. Ja det er rigtigt - det eneste du behøver, er en dåse med kondenseret mælk.
Det eneste du skal gøre for at lave hjemmelavet Dulce De Leche sous vide, er at fjerne papiretiketten fra dåsen, lægge den uåbnet ned i sous vide vandet, sætte temperaturen og tidberedningstiden.
Hvordan du nøjagtigt skal tilberede Dulce De Leche i sous vide og hvilken tid og temperatur du skal bruge, kan du læse meget mere om i afsnittet nedenfor.
Sådan laver du Dulce De Leche i sous vide - nemmere bliver det vist ikke.
Dulce De Leche sous vide tid og temperatur
Første gang jeg skulle lave Dulce De Leche sous vide, satte jeg mig for at undersøge området grundigt og finde den bedste opskrift. Gennem en række af forsøg er jeg kommet frem til den opskrift, jeg klart syntes giver det bedste resultat.
Læs også: Opskrift på den lækreste rabarberdessert i sous vide
Som allerede nævnt er det super nemt at lavet hjemmelavet Dulce De Leche i sous vide. Det eneste du skal tage stilling til, er temperaturen på vandet og tilberedningstiden.
Når du skal lave Dulce De Leche, skal temperaturen på vandet altid være 85 grader, derefter regulerer vi på tilberedningstiden for at få det helt rigtige resultat.
Generelt kan det siges at jo længere vi giver den kondenseret mælk i sous vide vandet, jo mere mørk og kraftig karamel får vi.
Gennem tre forskellige forsøg er jeg kommet frem til at den bedste Dulce De Leche fås, ved at give dåsen med den kondenseret mælk 10 timer ved 85 grader. Du kan se på mine billeder, hvilken farve og konsistens din karamel vil få.
Hvis du derimod ønsker en lidt lysere eller mørkerer karamel, skal du vælge en tilberedningstid på henholdsvis 8,5 time eller 13 timer. Hvis det er første gang du laver denne opskrift, vil jeg dog anbefale dig 10 timers tilberedning.
Isolering af sous vide vandbad
Som nævnt i afsnittet ovenfor, skal du tilberede Dulce De Leche ved 85 grader i 10 timer. Ved denne høje tilberedningstemperatur skal vi være opmærksom på et par punkter.
Ved 85 grader forgår der en relativ høj fordampning af vandet, hvis du bruger et vandbad uden låg eller anden form for uoverdækket kar. Jeg vil derfor anbefale dig at bruge en kasse, gerne isoleringskasse, hvor din sous vide maskine stikker ned gennem låget. På denne måde reduceres afdampningen af vandet. Vi sparer strøm og samtidig sikre os at dåsen heletiden er dækket af vand.
Personligt bruger jeg altid en flamingokasse, hvor jeg har boret et hul i låget hvor min Anova sous vide maskinen lige nøjagtig passer ned i.
Læs også: Denne sous vide maskine jeg bruger
Den anden ting du skal være opmærksom på, er at temperaturen på de 85 grader er høj nok til måske at lave skade på underlaget, hvor du har placeret sous vide karet.
Jeg vil derfor anbefale dig at lægge en bordskåner eller anden varmebestandig genstand mellem vandbadet og underlaget.
Hvad kan Dulce De Leche bruges til?
Hvad kan færdiglavet Dulce De Leche bruges til? Dette er et rigtigt godt spørgsmål.
Her er det vigtigt at du tænker meget åbent og ud af boksen, for det er faktisk kun dig selv, der sættes grænsen for hvad en dåse med hjemmelavet Dulce De Leche kan bruges til.
Den søde karamelsmag gør den selvfølgelig til en klar og åbenlyst ingrediens til utallige desserter.
Min personlige favoritopskrift, hvor der indgår hjemmelavet Dulce De Leche, er en mørk og intens brownie kage, hvor toppen er smurt med et tykt lag af denne karamel. Du kan finde denne opskrift på brownie med Dulce De Leche her på min madblog.
Se også: Opskrift på Brownie med Dulce De Leche
Et andet åbenlyst sted hvor du kan bruge din hjemmelavet Dulce De Leche, er som topping på en isdessert. Prøv for et eksempel at servere en god vaniljeis med denne karamel og en hjemmelavet chokoladesauce - det bliver næsten ikke bedre end dette.
Læs mere: Super nem opskrift på hjemmelavet chokoladesauce
Dulce De Leche (Sous Vide opskrift)
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk
Instruktioner
- Fjern papiretiketten fra metaldåsen.
- Læg den uåbnet dåse ned i en gryde og dæk den med vand. Det er vigtigt at hele dåsen er dækket med vand.
- Sæt sous vide temperaturen til 85 grader og timeren til 10 timer. Sørg for at beskytte underlagt, da temperaturen er relativ høj.
- Efter tilberedningen indeholder dåsen den lækreste karamel. Inden du åbner den meget varme dåse, skal den køle ned. Typisk taget dette to timer.
- Efter afkølingen er karamellen færdig. Brug den nu til alverdens deserter, topping på is eller måske bare spise den som den er. Kun din fantasi sætter grænser.
Anna B. J.
Hej
Hvor længe kan sådan en omgang holde sig ?
Madrejsen.dk
Så længe at du ikke åbner den færdigtilberede dåser, så burde holdbarheden være den samme som de ikke-tilberede dåser. Jeg opbevarer dem altid i køleskabet.
Mille
Hej.
Da det ikke er tilrådeligt at koge i selve dåsen, tænker jeg det er en go ide at hælde det op i et glas med låg og koge i det ligesom når man laver Sous vide Bearnaise.:)
Madrejsen.dk
Hej - Ja du har da helt ret, man kan sagtens hælde den kondenseret mælk op i et andet glas, således at den ikke skal tilberedes i dåsen som det kommer i - god idé! vh Kim (Madrejsen.dk)