Som jeg har nævnt i mange af mine opskrifter her på MadRejsen, elsker jeg desserter og især dem, som kræver en hjemmelavet chokoladesauce. På denne side vil jeg gerne dele en super simpel opskrift på hjemmelavet chokoladesauce. Chokoladesaucen er super nem at lave og er den perfekte topping til så mange forskellige desserter. Jeg har med stor succes brugt denne chokoladesauce som sauce til mine grillede bananer med vaniljeis, mine gode og gammeldags hjemmelavede pandekager eller måske nogle friskkogte churros, som er meget populære ved juletid. Dette er dog kun nogle få eksempler - denne opskrift på hjemmelavet chokoladesauce kan bruges til alle typer desserter, hvor du skal bruge chokoladesauce.
Chokoladesauce med to ingredienser
Det kræver kun to forskellige ingredienser at lave denne lækre chokoladesauce. Du skal kun bruge noget hakket mørk chokolade og noget piskefløde - intet mere. Som jeg har nævnt flere gange her på min madblog, forsøger jeg altid at undgå at købe færdigt og forarbejdet mad i supermarkederne. Dette gælder især de hjemmelavede retter eller tilbehør, hvor instruktionerne er så lette at følge, som ved denne hjemmelavet chokoladesauce. Grunden til at jeg altid forsøger at undgå de færdiglavet chokoladesaucer er at færdiglavet mad typisk indeholder lange lister med forskellige tilsætningsstoffer. Kunstige tilsætningsstoffer bruges oftest til at forbedre smagen og forlænge holdbarheden, hvilket i nogle tilfælde kan være nødvendigt og super smart. I de tilfælde hvor det kan undgås, gør jeg det dog meget gerne. Dette er klart tilfældet med denne super nemme opskrift på chokoladesauce.
Jeg har en lille opgave til dig. Næste gang du er i et supermarkedet, prøv at vende flasken med chokoladesovs og tjek ingredienslisten og så sammenlign den med denne opskrift på hjemmelavet chokoladesauce, hvor der kun skal bruges to forskellige ingredienser. Det er en meget sjov sammenligning.
Fremgangsmåde
Som sagt, er det super nemt at lave en hjemmelavet chokoladesauce. Her vil jeg kort beskrive den simple fremgangsmåde for denne chokoladesauce. Du starter med at hakke eller brække den mørke chokolade i mindre stykker. Det gøres for at gøre smelte processen lidt hurtigere. Hæld nu piskefløden over i en lille gryde og tilsæt den hakket mørke chokolade. Tænd for varmen og lad langsomt chokoladen smelte og fløden opvarme. Det er vigtigt at denne proces med at smelte chokoladen forgår roligt, kontrolleret og ved lav varme. Hvis du glemmer saucen og den koger op, risikerer du at den brænder på eller skiller. Dette vil vi selvfølgelig gerne undgå. Det er også vigtigt at du rører jævnligt i saucen. Personligt rører jeg konstant i chokoladesaucen for at være helt sikre på at den ikke brænder på. Når alt chokoladen er smeltet og du syntes at chokoladesaucen har den rigtige konsistens, er saucen færdig.
Hvis det skal siges helt kort: Du opvarmer simpelthen bare piskefløden i en gryde og tilsætter chokoladen og lader den smelte under omrøring - det er så simpelt, og det tager kun cirka 10 minutter!
Server chokoladesaucen med nogle friskbagte gammeldags pandekager eller nogle grillede bananer. Jeg har opskrifter på både gammeldags pandekager samt grillede bananer her på min madblog, Madrejsen. Du kan finde dem ved at klikke på dessert-sektionen.
Hjemmelavet chokoladesauce
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade (min. 55%)
- 2 dl piskefløde
Instruktioner
- Hak eller bræk chokoladen i mindre stykker. Brug en god chokolade for den bedste smag.
- Hæld piskefløden i en gryde og tilsæt den klargjort chokolade.
- Under omrøring, smelt chokoladen ved lav varme. Fortsæt, indtil chokoladesaucen har den foretrukne konsistens.
Skriv en kommentar til mig om opskriften