På siden her vil jeg gerne dele min favorit opskrift med kylling. Opskrift på ovnbagt kylling med spidskål og gulerødder serveret i en cremet rød karry sauce med ingefær - simpelthen en fantastisk lækker og sund aftensmadsret.
Noget af det bedste ved denne opskrift er også at den er utrolig nem at lave og så tager det kun 40 minutter fra start til at du kan sætte tænderne i den saftige kylling og smage den cremet sauce. Opskriften finder du længere nede på siden her.
Nem og sund aftensmad med kylling
Som de fleste andre mennesker, har jeg generelt en travl og pakket hverdag, hvor det nogle gange kan være udfordrende at få alle ting til at gå op i en højere enhed. Specielt træning og sund madlavningen er meget vigtigt for mig, og jeg gætter på at de fleste mennesker har det på samme måde.
Jeg har derfor meget fokus på sunde og nemme opskrifter, der passer godt ind i en travl hverdag.
Denne opskrift på ovnbagt kylling med spidskål og gulerødder er simpelthen perfekt, hvis du leder efter sund aftensmad, der også er hurtigt og nemt at lave. Retten her er fuld af protein fra kyllingen og vitaminer fra grøntsagerne - perfekt hvis du spørger mig.
Bagt kylling med spidskål og gulerødder i cremet rød karry sauce
Ingredienser
- 600 g kyllingfilet
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 2 1/2 spsk rød karrypasta
- 2 spsk olie
- 1 spidskål
- 6 gulerødder
- 6 dl hønsebouillion
- 1 dåse kokosmælk
- salt og peber (efter smag)
Instruktioner
- I en gryde brændes presset hvidløg, finthakket løg, revet ingefær og rød karrypasta af i et par minutter.
- Skru ned for varmen og tilsæt kokosmælk og hønsebouillon. Lad saucen simre mens resten af ingredienserne klargøres.
- Snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne og skær dem i fine stave.
- I et ildfast fad blandes spidskålet og gulerødderne. Oven på grøntsagerne lægges kyllingefileterne, der er skåret i mindre stykker og vendt i olie. Hæld den klargjorte karrysauce over det hele og krydre til sidst med salt og peber.
- Bag hele retten ved 200 grader i cirka 20 minutter eller indtil kyllingen er gennembagt.
Sebastian Iversen
Super lækkert
Madrejsen.dk
Jeg er glad for at du kan lide opskriften på bagt kylling med spidskål. Jeg tror faktisk det er en af vores favorit kyllingopskrifter her hjemme. vh Kim (Madrejsen.dk)
Bettina kirsti brandt Jørgensen
Kan jeg bruge andet end kokosmælk da min mand ikke kan lide det
Madrejsen.dk
Jeg har ikke prøvet at lave retten uden kokosmælk, men jeg vil tror at du sagtens kan bruge creamfine/fløde og evt. lidt mælk. vh Kim (Madrejsen.dk)