Denne gang vil jeg gerne dele en super enkel, men samtidig meget lækker opskrift på en hjemmelavet vandmelonsalat med sprøde tørstegte græskarkerner og fetaost. Denne vandmelon salat laves typisk om sommeren, da det er i denne periode at vi har muligheden for at købe frisk vandmelon. Denne salat kan derfor kaldes en rigtig sommersalat. Jeg tror det er fordi denne vandmelonsalat typisk hører hjemme om sommeren, at jeg syntes den passer perfekt til det meste grillmad. Salaten er dejlig frisk og super som tilbehør til en aften i haven med grillen. Selvfølgelig kan du sagtens servere denne vandmelonsalat hele året rundt, hvis du altså kan finde en lækker vandmelon. Vandmelon er nemlig ikke rigtigt en vinteringrediens og jeg går også ind for at købe ingredienser efter årstiderne.
Ud over at være rigtig nem at lave, smager denne hjemmelavet vandmelonsalat også rigtigt godt. De ganske få ingredienser gør denne vandmelonsalt meget simpel og passer derfor perfekt til det mest kød. Specielt svinemørbrad eller gode oksebøffer, syntes jeg personligt selv at denne salat er perfekt til.
Frugtskål og Vandmelonsalat
Typisk er en vandmelon alt for stor til at lave kun en salat, det kan derfor være smart at bruge halvdelen af en vandmelon til at lave en lækker frugtskål eller frugtdessert og så bruge den anden halvdel dagen efter til denne hjemmelavet vandmelonsalat. Dette er selvfølgelig helt om til dig selv, men det kan være en idé. Jeg ved at det nogen stedet også er muligt at købe halve vandmeloner - på at kigge i din lokale grønthandler, hvis du har sådan en i nærheden.
Opskrift på vandmelonsalat
Som sagt er denne vandmelonsalat super let at lave og tager ikke særlig lang tid. Du skal bare skære den friske vandmelon i mindre tern og blande den med nogle tørstegte græskarkerner og fetaost. Græskarkernerne kan du tørstege på en varm pande i 3-5 minutter eller indtil de er lune og sprøde. Hvis du har købt en fetaost i en blok, skal du skære den ud i mindre tern. Dekorer vandmelonsalaten på en flad salat tallerken og drys eventuelt med lidt hakket persille på toppen - det er så nemt og simpel at lave denne lækre salat.
Vandmelonsalat
Ingredienser
- 1/2 vandmelon, tern
- 100-150 g fetaost
- 75 g græskarkerner
- lidt hakket persille
Instruktioner
- Åben vandmelonen op, fjern kernerne og skær vandmelonkødet i små tern.
- Skær fetaosten i tern.
- Steg græskarkerne på en tør og varm stegepande. Steg dem i et par minutter til de er sprøde.
- I et pænt salatfad eller tallerken blander du den klargjorte vandmelon og fetaost. Drys de tørstegte græskarkerner over vandmelonsalaten og dekorer med noget friskhakket persille.
Skriv en kommentar til mig om opskriften