Denne opskrift, jeg gerne vil dele med jer her på denne side, er uden tvivl på min top-3 liste over mine favoritopskrifter. Jeg ved at nogle mennesker synes det lyder underligt, at en simpel taco kan være så høj på min favoritliste. Ikke desto mindre syntes jeg at disse hjemmelavede tacos bare er helt fantastiske. De er helt sikkert et hit i mit køkken og hjemme hos mig. Jeg tror at det er fordi de er ret enkle at lave og at de kun indeholder nogle få og simple ingredienser - det er begge ting, som vejer meget hos mig. Jeg kan godt lidt når maden er lækker men samtidig også nem at lave. På den måde får jeg lavet den gode mad meget mere i hverdagen, hvor jeg typisk også har travlt. Og selvfølgelig, ud over at være meget nemme at lave syntes jeg også at en hjemmelavet taco har en hel fantastisk smag. Det lidt sprøde, men stadig bløde, brød passer bare perfekt sammen med lidt pulled turkey, avocado, majs og lidt limesaft - super lækkert.
Traditionel Hjemmelavet Taco
Jeg må indrømme at jeg altid har troet, at en traditionel taco var de her super sprøde skaler lavet af majsmel. Jeg har faktisk aldrig været så vild med taco skallerne fra supermarkederne. Jeg syntes at de gå for hurtigt i stykker og alt fyldet falder ud. Jeg har dog taget fejl, en traditionel taco er faktisk bare et tyndt brød, som er stegt på en tør pande og derefter brugt som en slags wrap / indpakning til at spise alle muligt slags lækre grøntsager og kød med.
Favorit Fyld
Mit personlige favoritfyld til disse tacos er hjemmelavet pulled turkey, hjemmelavet pulled chicken, hjemmelavet tomat salsa, forskellige typer af grøntsager så som avocado, rødløg, agurk, majs og selvfølgelig masser af revet Cheddar ost. Som dressing og ekstra smag, bruger jeg altid cremefraiche og limesalt. Jeg syntes virkelig disse ingredienser passer super godt samme, og specielt i et tacobrød er de bare super. I princippet er det kun din egen fantasi, der sætter grænsen for hvad du kan bruge som fyld. Jeg kan anbefale dig at tænke ud af boksen og finde dit eget favorit fyld. Det er jo selvfølgelig er det helt op til dig selv, hvilken slags fyldning du beslutter dig for at spise sammen med dit taco brød - ovenstående er bare min personlige favorit. Som altid jeg er meget interesseret i at hører om dine erfaringer og forslag i kommentarfeltet i bunden af denne side. Så hvis du har nogle gode tips til noget lækkert fyld må du meget gerne dele det med mig og mine andre læsere.
Fremgangsmåde
Hjemmelavede Tacos er faktisk meget lette at lave. Du ælter simpelthen bare alle ingredienserne sammen til en lækker og glat dej. Derefter ruller du dejen ud i små tacostørrelser for derefter at stege den på en tør pande. Det er en god idé at have forberedt fyldet til tacoerne før du steger brødet. Når brødet er stegt, som kun tager 1-2 minutter per taco, er de faktisk klar til at blive serveret. De er bedst mens de stadig er lidt lune.
Hjemmelavet tacos
Ingredienser
Tacos:
- 300 g almindeligt hvedemel
- 1 tsk salt
- 1,5-2 dl lunkent vand
- 50 g smør blød
Fyld:
- - Pulled Turkey (find opskrift her på MadRejsen.dk)
- - Pulled Pork
- - avocado (tern)
- - tomatsalsa (find opskrift her på MadRejsen.dk)
- - løg , finhakket
- - revet cheddarost
- - cremefraiche
- - majs
- - limebåde
Instruktioner
- I en stor skål; brug din finger til at ælte det melet, det bløde smør og salt til en dej.
- Trinvis tilsæt vandet og ælt dejen igen. Dejen skal være lidt klæbrig i starten. Fortsæt æltningen, indtil dejen er flot og fleksibel. Det er ikke sikkert, at alt vandet skal bruges.
- Lad dejen hvile i ca. 10-15 minutter, før du fortsætter med at rulle den til flade tacos.
- Del dejen i 12 lige store stykker og brug en kagerulle til at lave 12 små og flade tacos med en diameter på ca. 12 cm.
- Ved middelvarme; opvarm en stegepande og steg hver taco i ca. 1 minut på hver side. De skal være gyldne men stadig lidt bløde.
Skriv en kommentar til mig om opskriften