I dag, her på denne side, vil jeg gerne dele en super lækker opskrift på hjemmelavet parmesanpaneret kylling. Der er flere grunde til at jeg selv holder rigtig meget af denne parmesanpaneret kylling; Den bedste grund er hele sikkert at disse panerede kyllingestykker er lækre og fugtige indvendig mens ydersiden er gylden og sprød. Udover at paneringen er super sprød, har den også en fantastisk smag. Normalt når jeg panerer kød og andre ting er det kun med almindelige panering i form af 'brødkrummer'. Denne panering, som jeg anvender til disse kyllingestykker, er lavet ved at blande revet parmesanost sammen med almindeligt panering, salt og peber. På den måde skaber du en helt fantastisk panering, som både bliver flot gylden men samtidig har en super lækker smag.
Hurtig og nem Aftensmad
Som nævnt ovenfor smager dette hjemmelavet parmesanpaneret kylling super godt. Men som jeg har nævnt flere gange her på min blog, syntes jeg personligt først at en aftensmadsret bliver rigtig god, når den også er nem at lave. Jeg er altid på udkig efter gode opskrifter, som jeg kan lave selvom jeg har en travl hverdag. Denne ret på parmesanpaneret kylling er heldigvis super nem at lave. Den tid det tager at lave dem, er virkelig ikke særlig lang. Jeg afsætter normalt cirka 45 minutter fra start til at jeg har et fad med færdigstegte og hjemmelavede kyllingestykker. I denne tid kan du også nå at lave en hurtig tomatsalat, hvis du er lidt vaks på fingerne.
Parmesanpaneret Kylling med Sursød Sauce
Jeg serverer typisk disse parmesanpaneret kyllingestrimler sammen med lidt sursød sauce til dipping og dertil en god salat som tilbehør - Alt i alt er dette en simpel men stadig meget lækker ret, hvis du spørger mig. Det er absolut også min oplevelse, at de fleste mennesker elsker dette parmesankylling. Jeg har altid fået gode tilbagemeldinger, når jeg har serveret dem til venner og familie. Især er det min erfaring at børn elsker dem. De er derfor perfekte til børnefødselsdagen eller andre arrangementer hvor børn skal spise med til maden. Det er helt sikkert den sprøde skorpe og den lækre smag fra parmesanosten, der gør udslaget og gør disse kyllingestykker helt fantastiske.
Hvis du også leder efter en god salat, der kan serveres sammen med disse kyllingestykker, kan jeg anbefale en simpel tomat-mozzeralle salat med olivenolie og rødløg. Du kan finde denne opskrift her på min blog ved at klikke på salatsektionen. Du kan selvfølgelig også finde masser af andre lækre salater ved at klikke på salatsektionen på forsiden.
Fremgangsmåde
Som nævnt ovenfor, er denne opskrift på hjemmelavet parmesanpaneret kylling faktisk rigtig nem at gå til. Du begynder med at skære nogle fine strimler af kyllingebrystet. Derefter forbereder du dobbeltpaneringen; Du skal arrangere tre dybe tallerkner. I den første tallerken har du almindeligt mel, den anden har du et sammenpisket æg og i den sidste dybe tallerken blander du almindelige brødkrummer, revet parmesanost, salt og peber.
Derefter skal du først dække kyllingen i melet, derefter i det sammenpisket æg og endelig et godt lag af parmesanpanering. Placer den paneret kylling på en tallerken og lad dem hvile i køleskabet i cirka 30 minutter. Du kan hoppe dette trin over, hvis du har travlt og gerne vil hurtigt videre i teksten. Du kan med fordel bruge denne hviletid til at lave en lækker salat
Efter hviletiden opvarmer du lidt olie eller smør på en stegepande. Steg derefter forsigtigt den parmesanpaneret kylling indtil den har en lækker og sprød skorpe. Hvis du har valgt at panere nogle tykke kyllingestykker, kan du med fordel let-stege kyllingen så den lige nøjagtig har en sprød skorpe. Derefter kan du færdigbage kyllingen i en ovn ved 180 grader i cirka 10 minutter. Dette er for at færdigstege kyllingens inderside. Hvis du har lavet tynde kyllingestrimler så kan du springe oven-trinnet over og bare stege kyllingen på stegepanden.
Server den sprøde parmesanpaneret kylling varmt og sammen med en lækker salat og en sursød sovs som dipping. God fornøjelse!
Parmesanpaneret kylling
Ingredienser
- 300-400 g kyllingfilet
- 75 g revet parmesan
- 75 g hvedemelmel
- salt og peber
Instruktioner
- Start med at skære kyllingfilten i mindre stykker eller strimler.
- Arranger tre forskellige dybe tallerkener; tallerken 1: hvedemel. Tallerken 2: et sammenpisket æg. Tallerken 3: Bland brødkrummerne med revet parmesan, salt og peber.
- Dyp og dæk først kyllingestrimlerne i mel fra tallerken 1.
- Dyp nu kyllingestrimlerne i ægget.
- Til sidst paneres kyllingen i parmesan-brødkrummeblandingen. Det er en god idé at bruge en hånd til ægget og den anden til paneringen, for at undgå at du panerer din egne fingre.
- Placer alt parmesanpaneret kylling på en tallerken og sæt dem i køleskabet i ca. 20-30 minutter. Dette trin kan springes over, hvis du har travlt. Det er for at sikre at paneringen hænger bedre fast på kyllingen.
- På en varm stegepande; steg det parmesanpaneret kylling i noget olie eller smør. Hvis du har lavet nogle tykke kyllingestrimler, er det en god ide kun let at stege kyllingen og derefter bage dem færdige i en 180 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
Noter
Skriv en kommentar til mig om opskriften