I denne opskrift skal vi lave den allerbedste brownie - læs mere og se hvorfor jeg, uden at blinke, mener at dette er den bedste brownie jeg nogensiden har smagt.
Denne saltet Dulce De Leche Brownie opskrift er super nem at lave og kræver ikke nogen fancy eller professionelle madlavningskundskaber.
Resultatet er dog intet mindre end en fantastisk, lækker og meget smagfuld brownie kage.
Den Bedste Brownie opskrift
Den bedste brownie er et vildt begreb. Så hvorfor er denne brownie så god, og hvad gør den så lækker?
Læs også: Nem opskrift på Snickerskage med hjemmelavet karamel
Det korte svar på dette spørgsmål er karameltoppingen. Det særlige ved denne brownie er, at den er toppet med det lækreste og hjemmelavet karamel.
Selve Brownie kagen har en meget intent og lækker kakaosmag, hvilket passer perfekt sammen med den søde og klisteret karameltopping. Og endelig er der drysset flager af sprød havsalt over kagen. Denne afslutning giver en helt speciel og utrolig lækker kant til kagen.
Det er uden tvivl min favorit browniekage - jeg håber naturligvis at du bliver lige så glad for den som jeg er.
Som altid må du meget gerne kommentere på mine opskrifter i bunden af siden her. Du har måske et godt råd, du vil dele med mig og resten af læserne af min madblog.
Hjemmelavet karamel til Brownie
Som du kan læse i afsnittet ovenfor, skal denne Browniekage toppes med en lækker hjemmelavet karamel. Måske sidder du og tænker at dette lyder lidt besværligt, så skynd dig at læse videre og se hvor utroligt nemt det er at lave hjemmelavet karamel eller Dulce De Leche, som det også kaldes.
Den eneste ingrediens du skal bruge for at lave en portion hjemmelavet Dulce De Leche, er en uåbnet dåse kondenseret mælk - og det er det!
Dulce De Leche er et spansk ord, der oversat betyder slik af mælk og det er præcis hvad det er!
Sådan laves dulce de leche
Dulce De Leche er utrolig nemt at lave, det tager bare lidt tid. Her handler det bare om ikke at blive for utålmodig.
Det eneste du skal gøre er at simmer en uåbnet dåse af kondenseret mælk i vand i tre timer - og ja du læste det rigtigt, det er faktisk så nemt at lave denne fantastiske og hjemmelavet karamel.
Læs også: Opskrift på Dulce De Leche i Sous Vide
Ved at simmer en uåbnet dåse kondenseret mælk, vil det søde indhold langsomt få en fastere konsistens og en rigtig karamel smag og farve. Simmer er niveauet lige under kogetemperatur. Vandet skal altså ikke koge.
Sørg for at dåsen er helt dækket af vand og at der er lidt ekstra i gryden, hvis noget af det fordamper. Af samme grund er det også vigtigt at have låg på gryden under tilberedningen.
Dulce De Leche til desserter
Hvis du aldrig har smagt hjemmelavet Dulce De Leche før, er en ny dessertverden ved at åbne op for dig. Når du først har lært, hvordan du laver denne lækre karamel, fra kun en dåse kondenseret mælk, er det dybest set kun din fantasi, der vil være grænsen for brugen.
Dulce De Leche er særdeles godt som karamelsauce over en isdessert, fylde i cupcakes, sauce til pandekager eller måske som en sød og speciel ingredient i en kop varm kaffe - find endelig på flere eksempler selv.
Hvis du har ét godt eksempel hvad Dulce De Leche kan bruges til, må du meget gerne skrive en kommentar i bunden af siden her.
Saltet Dulce De Leche Brownie
Ingredienser
Dulce de Leche
- 1 dåse kondenseret mælk
Brownie
- 140 g blødt smør
- 2 æg
- 150 g brunt farin
- 100 g sukker
- 80 g kakaopulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk instant kaffe (opløst i 1 spsk varmt vand)
- 1/4 tsk salt
- 60 g hvedemel
- 2 tsk flager af havsalt (topping af kagen)
Instruktioner
Dulce De Leche
- Fjern papiretiket fra metaldåsen.
- Sæt den uåbnede dåse af kondenseret mælk i en gryde og dæk den med vand. Sørg for at hele dåsen er nedsænket i vand.
- Læg låg på gryden og tænd for varmen. Lad vandet simre (lige under kogepunktet) i tre timer.
- Fjern den varme dåse fra vandet og lad den afkøle i mindst tre timer. Den varme karamel er først lidt flydende og bør afkøles lidt.
Hjemmelavet Brownie
- I en stor skål tilsættes blødt smør, æg, de to typer sukker, vaniljepulver, kakaopulver, kaffe, mel og salt. Rør godt sammen og pisk indtil dejen er fin og jævn.
- Hæld browniedejen i en 20x20 cm brandepande, der er foret med bagepapir.
- Bage brownien i en 175 graders forvarmet ovn i ca. 25-28 minutter. Den er færdig når en tandstik indsat i brownien, kommer ud næsten rent.
- Fjern brownien fra ovnen og lad det køle af, inden du smører Dulce De Leche ovenpå. Lav et flot hvirvlmønster i karamellen.
- Drys kagen med grove havsaltsflager og skær den ud i firkantede stykker.
XAN
Ungerne ELSKEDE den. Skippede saltet, da jeg ikke lige læste det skulle have været i kagedejen også.. Ups..
Men ungerne elskede det alligevel.
Måtte lave en extra da smagsprøvningen gik lidt overgevind.. hahaha
Madrejsen.dk
Jeg er glad for at I kan lide kagen 🙂 Det er bestemt også en af mine absolut favoritkager. Vh Kim (Madjrense.dk)
Luna
Drømmer om at der står alm. ovn eller varmluft - nu har min været 35 min. i ovnen og er stadig ret flydende - så formoder det skulle have været varmluft Nu kører vi videre og håber den snart er bagt. Dejen er umiddelbart virkelig lækker
Camilla
Den ser super lækker ud og den bliver vi bare nødt til at lave en dag. Eneste kommentar jeg har er at man jo kan købe Dulce de leche færdiglavet, den står lige ved siden af den kondenserede mælk, så kan man skippe et step i processen og spare tre timer lige der 😉
Madrejsen.dk
Tak for din kommentar. Du har helt ret - man kan sagtens købe en færdiglavet Dulce De Leche - det har jeg selv gjort et par gange 🙂 Hilsen Kim (Madrejsen.dk)
Silje Madsen
i vores familie er vi 6 så det bliver nogen lidt for små stykker
Madrejsen.dk
Jeg havde helt glemt at tilføje "antal personer" til opskriften på saltet Dulce De Leche kagen. Tak for at du har gjort mig opmærksom på problemet. Jeg har tilføjet det til opskriften nu. Vh Kim (Madrejsen.dk)