Rabarber i sous vide er noget af det nemmeste og lækreste dessert du kan tilberede i sous vide vandet. På side her vil jeg vise dig hvor nemt det er at lave en fantastisk lækker sous vide dessert, der kræver et minimalt stykke arbejde og hvor resultatet er perfekt hver gang. Rabarber i sous vide bevar den fine struktur, har et perfekt bid og samtidig lækkert mørt.
Denne opskrift på rabarber i sous vide med mandelcrumble er absolut en de bedste og nemmeste sous vide opskrifter der findes. Læs videre nedenfor og se hvor nemt denne opskrift er.
Grundopskrift på rabarber i sous vide
Tilberedelse af rabarber i sous vide er fantastisk nemt, hurtigt og sikre dig et perfekt resultat hver gang. De to eneste ingredienser du skal bruge er friske rabarber og almindeligt hvidt sukker. Når du skal fastlægge mængden af de to ingredienser, skal du kun huske på en enkelt og nem tommelfingerregel.
Tommelfingerreglen er at du skal bruge 30% sukker i forhold til mængden af rabarber. Det vil derfor sige, at hvis du vælger at vil lave 500 gram rabarber, der passer til cirka fire personer, så skal du bruge 150 gram sukker. 30% af 500 gram er nemlig 150 gram. Mere behøver du faktisk ikke at huske, når du skal beregne mængden af ingredienser til dine sous vide rabarber.
Utroligt simpelt og absolut lige at gå til. Ved dette sukker-rabarber forhold opnår du en perfekt balance mellem det søde sukker og syrligheden fra rabarberen. De færdige rabarber er hverken for syre eller søde, de er helt perfekte, hvis du spørger mig.
Perfekt konsistens på rabarber i sous vide
Når vi laver traditionel rabarberkompot i gryde eller ovn, opnår vi typisk en meget mør konsistens på vores rabarber, hvor de nærmest er udkogte og mikset lækkert sammen. Dette er konsistensen på en typisk rabarberkompot.
I denne opskrift på rabarber i sous vide leder vi efter at skabe en mør rabarber, der stadig er fast i frugtkødet. Når du følger denne opskrift får du altså ikke traditionel rabarberkompot, men derimod en fantastisk mør og hele rabarberstykker, der skal spises med kniv og gaffel.
Efter at have prøvet at tilberede rabarber i sous vide, må jeg sige at være super begejstret - rabarber i sous vide bliver simpelthen super lækre.
Temperatur og tid i sous vide
Som nævnt ovenfor, ønsker vi i denne opskrift på rabarber sous vide at skabe en super mør men stadig skærefast rabarber. Jeg vil anbefale dig at give dine rabarber i sous vide vandet en time ved 60 grader. Ved denne temperatur opnår denne super lækker og møre rabarber, der stadig har en fin og intakt struktur i frugtkødet.
Nemmeste opskrift på mandelcrumble
Når du skal servere dine hjemmelavede rabarber i sous vide, vil jeg anbefale dig at lave en portion mandelcrumble og servere den sammen med vanilje cream fraiche eller flødeskum. At lave en hjemmelavet mandelcrumble er noget af det nemmeste i verden. Du har kun brug for fem forskellige ingredienser som er sukker, hvedemel, smør, mandler og lidt salt.
På samme måde som med tommelfingerreglen med rabarber-sukker forholder, beskrevet tidligere i dette blogindlæg, så findes der også en utrolig nem tommelfingerregel på hjemmelavet mandelcrumble. Det eneste du skal huske er 50-50-50-30 forholdet mellem sukker, hvedemel, smør og mandler.
En fin portion hjemmelavet mandelcrumble består derfor af 50 gram sukker, 50 gram hvedemel, 50 gram smør, 30 gram grofthakkede mandler og et drys salt. Det eneste du skal gøre er at smuldre alle ingredienserne sammen i en lille skål og bagefter bage mandel 'smulderet' på en bradepande ved 160 grader i 6-7 minutter. Så simpelt er det at lave det lækreste mandeldrys til dine sous vide rabarber.
Rabarber Sous Vide
Ingredienser
Rabarber i sous vide
- 500 g rabarber
- 150 g sukker (30% i forhold til rabarbermængden)
Mandelcrumble
- 50 g smør, koldt
- 50 g sukker
- 50 g hvedemel
- 30 g grofthakket mandler
- 1/4 tsk salt
Topping
- 2,5 dl cream fraiche 38%
- 1 tsk vaniljesukker
Instruktioner
Rabarber sous vide
- Start med at rense og vaske de friske rabarber under koldt vand. Fjern bladene og eventuelt jord. Værd opmærksom på ikke at fjerne for meget af den røde ende - det er her den gode smag sidder.
- Skær rabarberen ud i mindre stykker, som passer til hvordan du vil anrette desserten. Stykker med em længde på 8-10 centimeter er et godt bud.
- Bland de klargjorte rabarber med sukkeret og begge ingredienser i en sous vide pose. Vakuumpak ingredienserne eller brug en double zip-lock pose.
- Læg dine rabarber i sous vide vandet og giv dem en time ved 60 grader. Fortsæt med at en mandelcrumble.
Mandelcrumble
- Bland alle ingredienserne i en skål. Brug dine hænder til at smuldre det hele til en blød mandelcrumble.
- Hæld mandelcrumblen ud på en bradepande med bagepapir og spred det lidt ud.
- Bag det i ovnen ved 160 grader i 6-7 minutter. Hold øje med det, da det hurtigt kan brænde på hvis det får for meget.
- Lad din hjemmelavet mandelcrumble køle ned før den serveres med rabarberen.
Vanilje cream fraiche
- I en skål piskes cream fraiche og vaniljesukker til en luftig masse.
- Server den lækre sous vide rabarber med en spiseskefuld vanilje cream fraiche og et godt drys af mandelcrumble.
Skriv en kommentar til mig om opskriften