Denne opskrift på intervalstegt svinemørbrad er helt fantastisk. Jeg vil her guide dig til hvordan du laver en perfekt intervalstegt svinemørbrad. Hvis du vil lave det et perfekt stykke kød, hvor mest muligt saft og smag er bevaret, kan dette gøres på flere måder. På denne side her vil jeg fokusere på intervalstegningsmetoden, men hvis du læser videre vil jeg også komme kort ind på en anden måde, hvordan du kan lave den perfekte svinemørbrad.
Tilberedning af svinemørbrad
Hvis du vil lave en super saftig og nem svinemørbrad er der en god tommelfingerregel, der siger at jo tættere tidberedningstemperatur er på den optimale kernetemperatur, jo bedre. Denne opskrift på intervalstegt svinemørbrad forklare dig, hvordan du kan tilberede den perfekte svinemørbrad, så kødet bliver super saftigt og får en lækker lyserød farve. Når vi taler om en intervalstegt svinemørbrad eller generel tilberedning af svinemørbrad, må temperaturen ikke overstige 60 grader - over denne temperatur begynder svinekødet at blive grå, tørt og trist. Ideelt set bør temperaturen i ovnen kun indstilles til 60 grader. På den måde ville vi aldrig risikere at overstege kødets ideale kernetemperatur. Men ved denne temperatur taler vi om en madlavningstid på måske 24 timer, som de fleste mennesker normalt ikke har tid til. Vi ønsker derfor er sænke denne tilberedningstid - det er her intervalstegning kommer ind i billedet.
Fordelen ved intervalstegt svinemørbrad
Fordelen ved at intervalstege svinemørbrad er at kødet kortvarig bliver udsat for den 'høje' temperatur fra ovnen, hvorefter de ydre kødfiber bliver opvarmet. Ved derefter at lave svinekødet stå og trække, fordeles varmen og 'trækker' ind i kødet. Ved at give svinemørbraden tid til at fordele varmen, kan den tilberedes ved en lavere temperatur og derved undgår vi at den oversteges. Super smart, hvis du spørger mig.
Svinemørbrad i sous vide
Når vi nu er ved emnet om perfekt tilberedning af svinemørbrad eller andet kød, for den sags skyld, så vil jeg gerne 'reklamere' lidt for sous vide teknologien. Hvis du ikke kender sous vide teknologien, går den helt kort ud på at tilberede kød eller andet mad i et vandbad, der har en meget nøjagtig temperatur. Jeg er en hel fantastisk opskrift på svinemørbrad i sous vide her på min blog. Jeg vil klart anbefale dig at kigge på den og kraftigt overveje at købe en sous vide maskine - du vil aldrig fortryde det.
Opskrift på intervalstegt svinemørbrad
I denne nemme opskrift på intervalstegt svinemørbrad, er det smarte at vi steger kødet ad flere omgange eller intervaller. På den måde for vi en super god varmefordeling i kødet. Denne opskrift på intervalstegt svinemørbrad er super nem at huske og følge, ideen er at vi først givet kødet 10 minutter i ovnen og derefter 10 minutter på køkkenbordet og så videre. Denne 10/10 minutters stegning og hvile skal gentages indtil kernetemperaturen er rigtig. Antallet af disse 10/10 intervaller, du skal give svinekødet, afhænger af ovntemperaturen og kødets størrelse. Jeg bruger normalt en ovntemperatur på 160 grader, og derved tager det cirka én time at lave en svinemørbrad på cirka 500-600 gram. Men husk tommelfingerreglen, jo lavere temperatur jo bedre, det er kun tilberedningstid, der stiger. Svinemørbraden er færdigt, når kernetemperaturen når cirka 55-60 grader.
Hvis kødet når sin kernetemperatur før dine gæster ankommer, eller før du er klar til at servere kødet - så kan du slå ovnen over 60 grader. Du skal dog bare huske at ovnen er langtid om at nå ned til denne temperatur. Pas derfor på med ikke at overstege din mørbrad. Hvis du sørger for en maksimal temperatur på 60 grader, bliver dit kød aldrig overstegt.
Tilbehør til Svinemørbrad
Hvad er det perfekte tilbehør til svinemørbrad. Personligt serverer jeg normalt min intervalstegt svinemørbrad med en god salat og mine hjemmelavede steak pomfritter. Du kan finde opskrifter på flere af mine ynglings salater samt en opskrift på steak pomfritter, som jeg selv har udviklet - den er super god, hvis du spørger mig.
Intervalstegt svinemørbrad
Ingredienser
- 600-700 g svinemørbrad
- salt
- olie til stegning
Instruktioner
- Start med at skære det værste fedt og sener væk fra svinemørbraden - dette hedder at afpudse. Der er en stor og lang sene på toppen af svinemørbraden, den skal fjernes.
- Krydr mørbraden med salt og peber og steg den på en meget varm stegepande i maksimalt 1-2 minutter. Vi ønsker en sprød skorpe og råt kød indvendig.
- Læg mørbradene i et ildfast fad. Forvarm ovnen til 160 grader og steg den i 10 minutter.
- Efter 10 minutters stegning, tag mørbraden ud af ovnen og lader den hvile på køkkenbordet i 10 minutter. Fortsæt med 10 minutters stegning og 10 minutters hvilning indtil kerne temperaturen er 58-60 grader. Dette bør tage cirka 3-4 cykler, men kernetemperaturen er den vigtige faktor.
- Når kernetemperaturen er nået, lad mørbrad hvile i cirka 5 minutter og derefter skære den i fine og tykke skiver. Server med det samme sammen med noget lækkert tilbehør.
Skriv en kommentar til mig om opskriften