Denne opskrift på okseinderlår sous vide er rigtig nem at gå til og du er sikret et lækkert og ensartet resultat hver gang. Sous vide er en genial teknologi til tilberedning af kød og specielt oksekød bliver virkelig lækkert efter en tur i sous vide vandet. På siden her kan du læse meget mere om hvilken temperatur du skal give dine okseinderlårbøffer og i hvor lang tid.
Okseinderlår udskæring
udskæringen okseinderlår sidder, som navnet ret præcist antyder, på oksens inderlår. Okseinderlår er en generelt en ret mager udskæring og indeholder en lille mængde bindevæv. Dette gør dette kød oplagt som bøffer og gerne bøffer, der er skåret ekstra tynde. Disse kaldes også typisk minut steaks. I denne opskrift på okseinderlår sous vide tager vi udgangspunkt i bøffer med en almindelige tykkelse på cirka en til halvanden centimeter.
Okseinderlår sous vide tid og temperatur
Okseinderlår bøffer er i forvejen en ganske fin udskæring og kan derfor laves ved lav temperatur. Når du skal indstille temperaturen bør du vælge et sted i intervallet på 52-58 grader. I den lave ende vil du opnå et rødt-rosa tilberedning, hvor du i den højere ende vil opnå et mere gennemstegt resultat. Som ved de fleste gode oksekødsudskæringer vil jeg anbefale dig at tilberede dine sous vide okseinderlår bøffer ved 54 grader. Ved denne temperatur vil du opnå et rødt-medium resultat på dine bøffer.
Det er min erfaring at det er den foretrukne tilberedningstemperatur hos de fleste personer. I det at okseinderlårsbøffer typisk ikke er særlig tykke, er det kun nødvendigt at give dem en til to timer i sous vide vandet.
Min anbefaling vil derfor være at give bøfferne 54 grader i én time og derefter en lynhurtigt tur på en varm grill eller pande.
Tilbehør til okseinderlårsbøffer
Når du er i gang med at lave sous vide okseinderlår, vil jeg anbefale dig at udnytte at du alligevel har gang i sous vide vandet og lave en hjemmelavet sous vide bearnaise. Dette er super nemt og skal laves ved samme temperatur som dine bøffer. Du kan finde den bearnaise opskriften her på min blog.
Krydderier til okseinderlår
På denne side her, og i denne opskrift, har jeg valgt at bruge okseinderlår steaks, der allerede er blevet marineret og krydret fra slagteren. Du kan dog sagtens bruge almindelig, rå og ukrydret kød. I det tilfælde du bruger kød, der ikke i forvejen er marineret skal du krydre kødet inden det vakuumpakkes og lægges i sous vide vandet. Når du skal krydre okseinderlår, vil jeg anbefale dig at bruge salt, peber og gerne også et par kviste frisk rosmarin og timian. Begge disse krydderi passer perfekt til oksekød.
Okseinderlår (Sous Vide opskrift)
Ingredienser
- 500 g okseinderlår bøffer
- salt
- peber
- rosmarin
- timian
Instruktioner
- Start med at krydre dine okseinderlår bøffer, hvis du ikke købt bøffer, der er formarineret.
- Vakuumpak bøfferne eller læg dem i en pose, der kan holde til temperaturen i sous vide vandet.
- Sæt temperaturen på 54 grader for et medium-rare resultat og timeren til cirka 1-2 timer. Sæt dig tilbage og slap af.
- Når bøfferne er færdige skal de have en stegeskorpe. Det kan laves ved at give bøfferne få sekunder på en rygende varm pande eller grill. Pas på ikke at overtilberede bøfferne, da de i princippet er færdige efter turen i sous vide vandet.
Skriv en kommentar til mig om opskriften