På denne side vil jeg guide dig gennem en nem opskrift på majskolber sous vide. Jeg mener personligt at sous vide teknologien er kommet for at blive og at det er fantastisk at den har fundet vej ind i de privates hjem. Ved at tilberede majskolber sous vide har du mulighed for at ramme præcis den tilberedningsgrad som du selv foretrækker. Læs videre nedenfor og se hvor nemt det er at lave de bedste majs i din sous vide gryde.
Personligt syntes jeg at majskolber er noget af det bedste tilbehør du kan servere til en lækker grillaften eller bare som almindeligt tilbehør til hervdagsmaden. Specielt i sommerperioden, hvor det er muligt at købe billige og super samgsfulde majs, er majskolber en nærmest fast del af min ugelige madplan. Majs er simpelhen et fantastisk ingrediens og tilberedt sous vide bliver de både super lækre og det perfekte tilbehør. Længere nede på siden her finder du min bedste opskrift på majskolber tilberedt sous vide.
Hvis du er interesseret i at blive inspireret af andre nemme sous vide opskrifter, så har jeg en hel sektion her på min madblog - find den i menuen overfor. Lad mig endelig høre fra dig i kommentarfeltet i bunden af side her, hvis du har nogen gode råd eller tricks.
Majs sous vide tid og temperatur
Jeg har undersøgt og afprøvet forskellige sous vide opskrifter og er kommet frem til to forskellige opskrifter. Når du skal lave majs sous vide kan det nemlig gøres på to forskellige måder. Skal dine majs være sprøde eller måske mere bløde og færdig tilberedt, det er helt op til dig selv. De to måder giver lidt forskellige resultater og er derfor en afgørelse du må tage alt efter hvordan du foretrækker dine sous vide majs. Jeg har kort beskrevet de to tilberedningsmetoder nedenfor.
Majs sous vide opskrift 1
I denne først opskrift på majs skal du indstille temperaturen til 75 grader og tiden til en time. Ved at bruge denne først tilberedningsmetode vil du opnår et resultat hvor majsene har et lækkert, fast og sprødt bid. Majsene vil have en god og dyb smag, der er perfekt hvis du vil spise dem direkte fra majskolben.
Majs sous vide opskrift 2
Den anden måde du kan vælge at tilberede majs sous vide, er ved at give dem 83 grader i 35 minutter. Ved at bruge denne indstilling vil du opnå et helt færdigt og lækkert mørt resultat, hvor majsenes søde smag rigtig fremhæves. Majsene kan sagtens spises direkte fra kolben. Det er denne tilberedningsmetode på majs jeg personligt selv foretrækker og vil anbefale dig. Du må meget gerne kommentar i sektionen i bunde af siden her, hvis du er enig, uenig eller måske bare har et godt råd jeg kan tilføje her til denne opskrift.
Vakuumpakning af majs sous vide
Når vi skal tilberede majs sous vide bliver det, som beskrevet i afsnittet ovenfor, gjort ved relative høje temperaturer. For at få de bedste majs i din sous vide, er der en lille detalje du skal tage højde for. Når vi vakuumpakker majskolberne sker det ved stuetemperatur og her er det vigtigt at få så meget af luften ud af posen som muligt. Hvis der stadig er lidt luft tilbage i vakuumposen, vil denne udvide sig når den opvarmes i sous vide vandet. Dette vil resultere i at posen inklusiv majsene vil flyde ovenpå vandet og derved reducere ideen ved sous vide vandet.
Derfor, hvis du vakuumpakker flere majskolbe på en gang, så vær sikker på at du ikke indfanger luft mellem kolberne. Brug eventuelt også en tung genstand til at holde majskolberne nede i vandet, hvis det skal vise sig at luften i posen udvider sig under tilberedning.
Tilberede majs og kød samtidig
Som du sikkert har læst i ovenstående opskrifter på majskolber sous vide, så skal du tilberede majsene ved relativ høje temperaturer på mellem 75 og 83 grader. Det skaber tit et problem i det at majs typisk bliver serveret som tilbehør til kød. Hvis du ønsker at lave majs sous vide og kød sous vide samtidig, vil du umiddelbart have brug for to sous vide maskiner og to vandbade med forskellige temperaturer. Der er dog en smart metode, du kan bruge, hvis du ønsker at tilberede forskellige madvarer med kun en sous vide maskine.
I dette tilfælde med majs og kød, skal du starte med at tilberede majsene sous vide ved den høje temperatur. Når majsene er færdige, tager du dem op ad vandet og nedkøler dem hurtigt i vandbad i køleskabet. Derefter sænkes temperaturen på sous vide vandet, så der kan tilberedes kød. Du kan finde masser af sous vide eksempler, på kød opskrifter, i sous vide sektionen her på min madblog.
Når der er cirka 15 minutter tilbage af kødets tilberedning, lægger du majskolberne ned i vandet uden at ændre på temperaturen. Majskolberne kan sagtens opvarmes til samme temperatur, som typisk bruges til at tilberede kød. På denne måde genopvarmes de allerede tilberede majs nemt.
Majskolber sous vide
Ingredienser
- 2 majskolber
- 1 spsk smør
- Salt
Instruktioner
- Start med at fjerne majskolbernes blade.
- Læg majsene i en sous vide vakuumpose og tilsæt smør og et drys salt.
- Vakuumpak majsene. Sørg for at få alt luften ud af posen, ellers risikere du at luften udvides og posen flyder oven på vandet. Alternativt kan du nedsænke den åbne pose i vandet og have åbningen ud over kanten.
- Giv majsene 83 grader i 35 minutter for et færdigt, blødt og fint resultat.
- Server med det samme gerne med lidt ekstra smør.
Skriv en kommentar til mig om opskriften