Denne opskrift på kokostoppe er en af mine foretrukne opskrifter, når det drejer sig om at lave både nemme men også super lækre kager. Jeg vil ikke kalde denne opskrift en traditionel dansk opskrift eller nordisk for sags skyld. Men jeg kan dog tydeligt huske disse kokostoppe fra min barndom og specielt hvor meget jeg elskede dem - så har de efterhånden eksisteret i Danmark i lang tid.
Jeg havde ikke lavet disse kokostoppe i rigtig mange år og havde helt glemt alt om det dem. En dag snublende jeg tilfældigt over denne gode gamle opskrift på disse lækre kokostoppe, og selvfølgelig lavede jeg en portion så hurtigt som muligt. Med det samme kom mine gode minder tilbage.
Kokostoppe eller Kokosmakroner
Oprindelsen af denne opskrift er sandsynligvis ikke nogen af de nordiske lande men jeg syntes dog stadig det er et super godt valg, hvis du søger en traditionel dansk opskrift. Rigtig mange mennesker kender disse kager og er typisk et sikkert hit hos de fleste. Der er lidt delte holdninger hvorvidt disse kager skal hed kokostoppe eller kokosmakroner. Jeg hælder mest til kokostoppe, da det er det navn jeg kender fra min barndom.
Jeg har også brugt dem som en slags værtindegave. Hvis du pakker dem pænt ind, kan du sagtens bruge dem som en lille værtindegave til for et eksempel juleaften eller en julefrokost.
Udover at være super lækker er de også meget nemme at lave og du behøver kun fire forskellige ingredienser; sukker, kokosmel, æggehvider og mørk chokolade. Det jeg personligt bedst kan lide ved disse kager er den sprøde kokosskorpe kombineret med den bløde indeni og den mørke chokolade i bunden - de er og vil altid være en af mine all-time favorit kager.
Sådan laver du kokostoppe
Som sagt er disse kokostoppe meget nemme at lave. Du begynder med at blande sukker og kokosmel sammen i en skål. Derefter adskilles du æggehviderne fra æggeblommerne. Overfør hviderne til en anden skål og pisk dem til en luftig og stiv skum. Du skal kunne vende skålen op og ned og blandingen må ikke kunne løbe ud.
Tilsæt sukker- og kokosmelblandingen til de stive æggehvider. Bland det hele forsigtigt alt sammen. Brug nu en spiseske og fingrene til at lave små kokosnødtoppe på en bradepande med bagepapir. Bag kokostoppene i ca. 8-10 minutter i en forvarmet ovn på 160 C. Når de er bagte og afkølet skal chokoladen klargøres. Start med at smelte lidt mørk chokolade og dyp hver bund af kokostoppene i chokoladen. Lad chokoladen størkne, før du spiser dem. Jeg ved at det er svært at vente.
Opbevar toppene i en lufttæt beholder i cirka 2-3 uger. Du kan med fordel lægge et stykke bagepapir i bunden af beholderen. Det skulle efter sigende forlænge sprødheden.
Kokostoppe
Ingredienser
- 250 g sukker
- 250 g kokosmel
- 4 æggehvider
- 125 g mørk chokolade høj kvalitet min. 60%
Instruktioner
- I en stor skål blander du sukker og kokosmel.
- Adskil æggehviderne fra æggeblommerne og overfør hviderne til en anden skål. Pisk hviderne til en luftig og stiv blanding. Du bør være i stand til at vende skålen op og ned uden at æggehvider løber ud.
- Tilsæt kokosmelblanding til de stive æggehvider. Bland forsigtigt ingredienserne sammen.
- Brug en spiseske til at lave små kokostoppe på en bageplade med bagepapir. Brug dine fingrer til at forme små spidser på kokostoppene.
- Forvarm ovnen til 160 C og bage kokostoppene i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle lidt af, før du fortsætter til næste trin.
- Brug et 'vandbad' til at smelte den mørke chokolade. Smelt langsomt og forsigtigt 2/3 af den mørke chokolade i en varmebestandig skål, som er placeret i en gryde med lidt kogende vand i bunden. Sørg for at der ikke kommer vand ned i den smeltede chokolade. Når alt chokoladen er smeltet, skal du slukke for varmen og tilsæt den sidste 1/3 af den mørke chokolade. Rør lidt i den varme chokolade, så de sidste 1/3 af chokoladen også smelter.
- Dyp bund af hver kokostop i chokoladen og lad dem tørre på et ark bagepapir.
Skriv en kommentar til mig om opskriften