Her på denne side vil jeg vise dig opskriften på hjemmelavede rejechips. Hjemmelavede rejechips er faktisk utrolig nemme at lave og du har kun brug for to forskellige ingredienser, ukogte rejechips og fritureolie. Rejechips er hvide, luftigt og meget sprøde chips, som oftest kendes fra asiatiske- og sushi restauranter. De står typisk i en lille skål oppe ved betalingskassen, som en slags snack til kunderne.
Se også: Sådan laver du det lækreste hjemmelavet sushi
Rejechips bliver dog også ofte serveret sammen med hovedretten som tilbehør. Som jeg allerede har nævnt her på min blog så elsker jeg sushi og specielt hjemmelavet sushi er den helt store favorit hjemme hos os.
Når jeg laver hjemmelavet sushi, laver jeg også altid en portion af disse hjemmelavede rejechips, som bliver brugt som en snack mens vi forbereder og ruller vores sushi.
Rejechips spises typisk bare som de er, de kræver nødvendigvis ikke dyppelse eller andet tilbehør.
Opskrift på hjemmelavede rejechips
Når du skal lave hjemmelavede rejechips skal du først have fat i ukogte rejechips. Disse kan meget typisk købes i asiatiske forretninger rundt omkring i Danmark. Ukogte rejechips er små, halvtykke og hårde skiver. Når man første gang ser en ukogt rejechips, tror man ikke rigtigt på at de kan blive til store og luftige rejechips.
Det eneste der kræves for at omdanne disse hårde og helt uspiselige ukogte rejechips til de lækreste hjemmelavede rejechips, er en tur i frituregryden. Hvis du har den rigtige temperatur på fritureolien, kræver det kun mellem 10 og 20 sekunder i den varme olie at poppe de hårde skiver op til lækre rejechips.
Når du følger denne opskrift på rejechips, er det vigtigt at du sørger for at temperaturen på fritureolien er høj nok. Den korrekte temperatur er cirka 180-185 grader. Hvis olien ikke er varm nok, poppe de hårdt og ukogte rejechips ikke godt nok op. De poppe kun halvt op og er halvsmå og stadig hårde. Hvis du sørger for at kontrollere temperaturen får du også de lækreste hjemmelavede rejechips.
Friture olie i almindelig gryde
Du kan sagtens bruge en almindelig gryde og friturekoge din mad i denne. Der er bare nogle vigtige punkter ud skal være helt opmærksom på. Læs derfor dette afsnit meget nøjagtigt og respektere anbefalingerne.
Når jeg laver hjemmelavede rejechips, bruger jeg altid en almindelig gryde hvori jeg varmer olien op. Denne metode med at varme fritureolie op på et komfur fungere helt fint - jeg har selv gjort det rigtigt mange gange. Der kan dog nogen gange kan være lidt udfordrende forbundet med at friturestege mad i en gryde. Specielt kan det være lidt vanskeligt at holde den helt nøjagtige temperatur. Det er relativt nemt at nå den rigtige temperatur men så snart de begynder at friturestege 'kolde' ting, så falder temperaturen nemt.
Jeg kan derfor absolut anbefale at bruge en rigtig friturekoger, når du skal lave hjemmelavede rejechips eller andet frituremad for den sags skyld. Fordelen med en rigtig friturekoger har jeg beskrevet nedenfor.
Fordelen med en friturekoger
De klare fordele ved at bruge en rigtig friturekoger, er at maskinen selv sørger for at holde den nøjagtige og helt rigtige temperatur på olien selvom du lægger 'kolde' fødevarer ned i olien.
Jeg bruger personligt ikke selv en friturekoger, da jeg efter hånden har lært at styre temperaturen ret godt på min gryde og komfur. Dette er bestemt et sted hvor øvelse gør mester og så snart du lære dine kogeplader rigtigt at kende, fungere fritureolie i en gryde rigtigt fint.
Når du frituresteger, vil jeg anbefale en temperatur på cirka 180 grader, som er perfekt til det meste frituremad. Og jeg vil også anbefale dig at undgå brugen af Teflon belagte gryder, da belægningen ikke altid har godt af disse meget høje temperaturer.
Hjemmelavede Rejechips
Ingredienser
- 1 l fritureolie (eller rapsolie)
- 10 Ukogte rejsechips
Instruktioner
- Hæld fritureolien op i en mellemstor gryde, som kan tåle høj varme. Prøv at undgå gryder med Teflon belægning.
- Varm friture olien op til cirka 180 grader. Jeg vil her kraftigt anbefale dig at bruge et termometer, for at kontrollere temperaturen nøjagtigt. Husk at varm fritureolie er meget farlig.
- Når temperaturen er korrekt, lægger du 3-4 ukogte rejsechips ned i den varme olie. Efter cirka 10-20 sekunder folder de kraftigt op og bliver til flotte rejsechips. Når de først er poppet op er de færdige.
- Brug en metaltang til at fiske de færdige rejsechips op ad den varme olie. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle til at suge det overskydende fedt.
Titta
Hej, bare en venlig opfordring. Synes du burde skifte dit brug af "kineser" ud med evt asiatiske butikker og restauranter.
Det andet lyder desværre utrolig nedladende og fordummende.
Madrejsen.dk
Hej - det har jeg faktisk aldrig tænkt over. Tak for du at du gør mig opmærksom på det. Jeg ændret ordet "kineser" til asiatiske butikker. vh Kim (Madrejsen.dk)
Lillian
Er der mange kalorier i sådan en chips.
Madrejsen.dk
Det er et godt spørgsmål, det ved jeg faktisk ikke. Jeg vil dog mene at man bare kan kigge på posen, som de tørre rejsechips kommer i og så lægge ét gram olie til fra friturestegning.
Sarah
Hej
Hvor kan man købe ukogte rejechips henne? Udover specielle asiatiske buktikker?
Kan man købe det i supermarkeder? Og eller evt link til hjemmesider?
Madrejsen.dk
Hej. Jeg køber altid mine rejechips i Kina Søborg. Du kan se dem på dette link her: https://kinaisoeborg.dk/collections/nye-produkter/products/steg-selv-rejechips
Sarah
Tak for linket
Dog en lidt mærkelig hjemmeside. Men nu er de bestilt og jeg vil glæde mig til at prøve dem
Birgitte
Hvis man nu vil lave dem dagen før, hvordan opbevares de så, så de forbliver sprøde?
Madrejsen.dk
Du kan opbevare dem i tætlukket pose eller bøtte.
Henrik
Definitionen af hjemmelavet er vist helt ved siden af. Hjemme bragt og kogt o olie. Hjemmelavet kræver mig bekendt ingredienser der bruges i. Chipsene såsom tapioka mel mm.
Madrejsen.dk
Du har ret. semi-hjemmelavet rejsechips er måske et bedre ord 🙂
Helle Andrés
De er da ikke hjemmelavede; halvfabrikata har været i Ønskebrønden......