• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Tilbehør

"Hjem" » Tilbehør

Hjemmelavede Rejechips

Udgivet: Jan 10, 2017 · Redigeret: Jun 30, 2020 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på Hjemmelavede rejechips

Her på denne side vil jeg vise dig opskriften på hjemmelavede rejechips. Hjemmelavede rejechips er faktisk utrolig nemme at lave og du har kun brug for to forskellige ingredienser, ukogte rejechips og fritureolie. Rejechips er hvide, luftigt og meget sprøde chips, som oftest kendes fra asiatiske- og sushi restauranter. De står typisk i en lille skål oppe ved betalingskassen, som en slags snack til kunderne.

Se også: Sådan laver du det lækreste hjemmelavet sushi

Rejechips bliver dog også ofte serveret sammen med hovedretten som tilbehør. Som jeg allerede har nævnt her på min blog så elsker jeg sushi og specielt hjemmelavet sushi er den helt store favorit hjemme hos os.

Når jeg laver hjemmelavet sushi, laver jeg også altid en portion af disse hjemmelavede rejechips, som bliver brugt som en snack mens vi forbereder og ruller vores sushi.
Rejechips spises typisk bare som de er, de kræver nødvendigvis ikke dyppelse eller andet tilbehør.

Opskrift på hjemmelavede rejechips

Når du skal lave hjemmelavede rejechips skal du først have fat i ukogte rejechips. Disse kan meget typisk købes i asiatiske forretninger rundt omkring i Danmark. Ukogte rejechips er små, halvtykke og hårde skiver. Når man første gang ser en ukogt rejechips, tror man ikke rigtigt på at de kan blive til store og luftige rejechips.

Det eneste der kræves for at omdanne disse hårde og helt uspiselige ukogte rejechips til de lækreste hjemmelavede rejechips, er en tur i frituregryden. Hvis du har den rigtige temperatur på fritureolien, kræver det kun mellem 10 og 20 sekunder i den varme olie at poppe de hårde skiver op til lækre rejechips.

Når du følger denne opskrift på rejechips, er det vigtigt at du sørger for at temperaturen på fritureolien er høj nok. Den korrekte temperatur er cirka 180-185 grader. Hvis olien ikke er varm nok, poppe de hårdt og ukogte rejechips ikke godt nok op. De poppe kun halvt op og er halvsmå og stadig hårde. Hvis du sørger for at kontrollere temperaturen får du også de lækreste hjemmelavede rejechips.

Friture olie i almindelig gryde

Du kan sagtens bruge en almindelig gryde og friturekoge din mad i denne. Der er bare nogle vigtige punkter ud skal være helt opmærksom på. Læs derfor dette afsnit meget nøjagtigt og respektere anbefalingerne.

Når jeg laver hjemmelavede rejechips, bruger jeg altid en almindelig gryde hvori jeg varmer olien op. Denne metode med at varme fritureolie op på et komfur fungere helt fint - jeg har selv gjort det rigtigt mange gange. Der kan dog nogen gange kan være lidt udfordrende forbundet med at friturestege mad i en gryde. Specielt kan det være lidt vanskeligt at holde den helt nøjagtige temperatur. Det er relativt nemt at nå den rigtige temperatur men så snart de begynder at friturestege 'kolde' ting, så falder temperaturen nemt.

Jeg kan derfor absolut anbefale at bruge en rigtig friturekoger, når du skal lave hjemmelavede rejechips eller andet frituremad for den sags skyld. Fordelen med en rigtig friturekoger har jeg beskrevet nedenfor.

Fordelen med en friturekoger

De klare fordele ved at bruge en rigtig friturekoger, er at maskinen selv sørger for at holde den nøjagtige og helt rigtige temperatur på olien selvom du lægger 'kolde' fødevarer ned i olien.
Jeg bruger personligt ikke selv en friturekoger, da jeg efter hånden har lært at styre temperaturen ret godt på min gryde og komfur. Dette er bestemt et sted hvor øvelse gør mester og så snart du lære dine kogeplader rigtigt at kende, fungere fritureolie i en gryde rigtigt fint.

Når du frituresteger, vil jeg anbefale en temperatur på cirka 180 grader, som er perfekt til det meste frituremad. Og jeg vil også anbefale dig at undgå brugen af Teflon belagte gryder, da belægningen ikke altid har godt af disse meget høje temperaturer.

Opskrift på Hjemmelavede rejechips
Print Recipe

Hjemmelavede Rejechips

Meget simpel opskrift på hjemmelavede rejsechips præcis som de bliver serveret på kinesiske restauranter. Rejsechips laves i fritureolie og tager ikke særlig lang tid. Perfekt snack til kinesisk mad. 
Forberedelsestid20 mins
Tilberedningstid5 mins
Total tid25 mins
Ret: Tilbehør
Køkken: Kinesisk
Antal: 10 rejsechips
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 1 l fritureolie (eller rapsolie)
  • 10 Ukogte rejsechips

Instruktioner

  • Hæld fritureolien op i en mellemstor gryde, som kan tåle høj varme. Prøv at undgå gryder med Teflon belægning.
  • Varm friture olien op til cirka 180 grader. Jeg vil her kraftigt anbefale dig at bruge et termometer, for at kontrollere temperaturen nøjagtigt. Husk at varm fritureolie er meget farlig.
  • Når temperaturen er korrekt, lægger du 3-4 ukogte rejsechips ned i den varme olie. Efter cirka 10-20 sekunder folder de kraftigt op og bliver til flotte rejsechips. Når de først er poppet op er de færdige.
  • Brug en metaltang til at fiske de færdige rejsechips op ad den varme olie. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle til at suge det overskydende fedt.

Noter

Det er vigtigt at du passer meget på den meget varme fritureolie. Hvis uheldet er ude og der går ild i olien må du IKKE hælde vand på - brug i stedet et viskestykke og læg det forsigtigt over gryden.

Opskrift på Hjemmelavede rejechips

Opskrift på Hjemmelavede rejechips

Opskrift på Hjemmelavede rejechips

Opskrift på Hjemmelavede rejechips

Opskrift på Hjemmelavede rejechips

Opskrift på Hjemmelavede rejechips

Reader Interactions

Comments

  1. Titta

    June 29, 2020 at 6:35 pm

    Hej, bare en venlig opfordring. Synes du burde skifte dit brug af "kineser" ud med evt asiatiske butikker og restauranter.
    Det andet lyder desværre utrolig nedladende og fordummende.

    Reply
    • Madrejsen.dk

      June 30, 2020 at 7:17 am

      Hej - det har jeg faktisk aldrig tænkt over. Tak for du at du gør mig opmærksom på det. Jeg ændret ordet "kineser" til asiatiske butikker. vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
  2. Lillian

    November 05, 2020 at 6:20 pm

    Er der mange kalorier i sådan en chips.

    Reply
    • Madrejsen.dk

      November 06, 2020 at 10:39 am

      Det er et godt spørgsmål, det ved jeg faktisk ikke. Jeg vil dog mene at man bare kan kigge på posen, som de tørre rejsechips kommer i og så lægge ét gram olie til fra friturestegning.

      Reply
  3. Sarah

    May 16, 2021 at 3:59 pm

    Hej
    Hvor kan man købe ukogte rejechips henne? Udover specielle asiatiske buktikker?
    Kan man købe det i supermarkeder? Og eller evt link til hjemmesider?

    Reply
    • Madrejsen.dk

      May 16, 2021 at 4:08 pm

      Hej. Jeg køber altid mine rejechips i Kina Søborg. Du kan se dem på dette link her: https://kinaisoeborg.dk/collections/nye-produkter/products/steg-selv-rejechips

      Reply
      • Sarah

        May 24, 2021 at 8:56 pm

        Tak for linket
        Dog en lidt mærkelig hjemmeside. Men nu er de bestilt og jeg vil glæde mig til at prøve dem

        Reply
  4. Birgitte

    December 30, 2022 at 9:09 pm

    Hvis man nu vil lave dem dagen før, hvordan opbevares de så, så de forbliver sprøde?

    Reply
    • Madrejsen.dk

      December 30, 2022 at 10:55 pm

      Du kan opbevare dem i tætlukket pose eller bøtte.

      Reply
  5. Henrik

    January 25, 2023 at 1:32 pm

    Definitionen af hjemmelavet er vist helt ved siden af. Hjemme bragt og kogt o olie. Hjemmelavet kræver mig bekendt ingredienser der bruges i. Chipsene såsom tapioka mel mm.

    Reply
    • Madrejsen.dk

      January 26, 2023 at 7:41 am

      Du har ret. semi-hjemmelavet rejsechips er måske et bedre ord 🙂

      Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.