Hjemmelavede bagels er en af mine foretrukne retter til morgenmad eller frokost. På denne side her vil jeg gerne vise dig opskriften på hjemmelavede bagels, som er super nemme at lave og som bliver virkelig lækre. Disse bagels har den helt perfekte og rigtige sejhed samt en super smag. Jeg foretrækker mine hjemmelavede bagels serveret med flødeost, skiver af Avocado, tomater og stegt kyllingefilet - det er bare en af mine absolut ynglings frokostmåltider. Det specielle ved bagels, og nok noget af det de fleste personer faktisk ikke er klar over, er at bagels bliver kogte i kogende vand, inden de bages i ovnen. Det er denne kogning, der giver en bagel den helt karetariske sejhed og som er en bagels kendetegn.
Bagels i Danmark
Jeg er typisk stødt på bagels når jeg har rejst i udlandet - bagels er endnu ikke så almindelige i Danmark eller de andre nordiske lande generelt. Selvom de ikke er super populære i Danmark endnu kan jeg absolut fornemme en tendens at de begynder at blive mere og mere populære. Især i de mere trendy madsteder i og omkring København og nogle af de andre større byer i Danmark, bliver det mere og mere almindelige at servere bagels. Jeg forstår absolut godt hvorfor flere og flere mennesker, i Danmark, begynder at holde af dette stykke brødet med et hul i midten. Bagels, og specielt de hjemmelavede bagels, er noget af det lækreste man kan lave til frokost.
Paris tur
Jeg har selvfølgelig fået bagels flere steder rundt om i verden inklusiv Danmark, men det var den bagel jeg fik på en rejse til Paris, der fik mig overbevist. Jeg ved ikke hvad det var, der var specielt ved netop denne bagel, men en af de første ting jeg lavede i mit køkken, da jeg kom tilbage fra Paris turen, var hjemmelavede bagels. Opskriften på hjemmelavede bagels, jeg nu har laver ad flere omgange, er præcis den jeg gerne vil dele med dig her på min madblog. Se opskriften længere nede på denne side her for at lave de perfekte bagels.
Kogning af bagels i vand
Som nævnt tidligere er den særlige ting ved denne opskrift, at dine bagels skal koges i kogende vand i tre minutter, før de bages i ovnen. Denne proces med kogningen af bagels i vandet, vil give dem en sej struktur, hvilket er en af de karakteristiske ting med bagels. Denne seje følelse er også de ting, jeg bedst kan lide ved bagels. Det er en lidt speciel følelse, når man spiser en bagels, men også en super lækker ting. Hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavede bagels før, kan jeg absolut anbefale dig at prøve netop denne opskrift.
Perfekt topping
Jeg laver typisk mine hjemmelavede bagels med alle mulige forskellige slags toppings. Før du bager dine bagels i ovnen, skal du bare pensle dem med et sammenpisket æg og drysse dem med din favorit topping. Min personlige favorit topping er hvide eller sorte sesamfrø, havregryn og cheddarost. Men jeg kan også anbefale græskarkerner, Chiafrø, solsikkefrø og så videre. Hvis jeg skulle vælge en enkelt topping, som skal på mine bagels, skulle det være cheddarost - det bliver simpelthen bare super lækkert.
Som allerede nævnt er min ynglingsmåde at servere en hjemmelavet bagel, er ved først at riste den let, smøre den med flødeost og til sidst toppet den med kyllingestykker, lækre avocado og tomatskiver. Men jeg kan også stærkt anbefale skiver af røget laks, tun, hjemmelavet pesto og så videre. Generelt er den eneste begrænsning dig selv og din fantasi - prøv dig frem og find din ynglingstopping. Som altid er jeg meget interesseret i at høre fra dig i kommentarsektionen nederst på denne side. Hvis du har nogle gode tips, må du meget gerne dele dem med mig og mine andre læsere af bloggen.
Hjemmelavede bagels
Ingredienser
Bagels
- 50 g frisk gær
- 8 dl lunkent vand
- 1 tsk sukker
- 3 tsk salt
- 100 g rugmel (eller 100 g hvedemel)
- 100 g fuldkornsmel
- 1000 g hvedemel
- 2 spsk sukker (til kogningen)
- 1 sammenpisket æg
Dekoration:
- sesamfrø
- sorte sesamfrø
- valnødder
- græskarkerner
- solsikkefrø
- havregryn
Instruktioner
- I en stor skål opløser du den friske gær. Hvis du bruger tørgær, skal du tilføje det med melet i næste trin.
- Tilsæt rugmel, fuldkornsmel, sukker og salt. Bland sammen med en ske.
- Trinvist tilsætter du nu hvedemelet. Du har måske brug for lidt mere eller mindre afhængigt af kvaliteten af melet.
- Ælt nu dejen rigtigt godt i omkring 5-10 minutter. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
- Sæt dejen til side og lad den hæve i 40 minutter.
- Delt dejen i 16 stykker og form dem som runde boller. Brug en af dine fingre til at stikke huller i midten af bollerne. Udvid hullerne lidt så du laver en cirkel med en diameter på cirka 2 cm.
- Sæt dine bagels til side og lad dem hæve i yderligere 40 minutter.
- Opvarm vand i en stor gryde og opløs 2 spiseskefulde sukker i det.
- Kog dine bagels i det varme vand i cirka 3 minutter på hver side. Efter de først 1 minut og 30 sekunder vender du dine bagels over for at sikre at begge sider bliver kogte.
- Lad dine bagels tørre lidt, før du pensler dem med et sammenpisket æg.
- Drys dine bagels med sesamfrø, græskarkerner eller andre frø/kerner du foretrækker.
- Placer dine bagels på et ovnplade, der er beklædt med bagepapir. Bag dine bagels ved 200 grader i cirka 15-18 minutter.
Noter
Skriv en kommentar til mig om opskriften