Her på denne side vil jeg lære dig en genial metode til at rengøre og snitte et helt iceberg salathoved på under to minutter.
Denne nemme guide til at rengøre et iceberg, har jeg lært fra en gammel ven og er i dag den metode jeg bruger hver gang jeg skal vaske og snitte iceberg salat. Læs videre og se det smarte trick.
Guide til at vaske iceberg
Iceberg er i dag en meget almindelig og fast grøntsag i de danske køkkener og rigtig mange køkkener rundt om i verden for den sags skyld. Iceberg salat er en relativ billig ingrediens og bruges meget ofte som salat i en lækker burger, på en salatpizza eller mest almindelig som grundstenen i en grøn salat. Der bliver altså spist rigtig store mængder iceberg salat rundt om i verden.
Se også: Sådan skræller du granatæble den RIGTIGE måde
Jeg syntes derfor bestemt, der er grundlag for at dele denne guide til at vaske og snitte iceberg salat super nemt. Helt grundlæggende kan man dele denne guide op i tre simple trin. Først skal den hårde bunden af iceberg salathovedet fjernes, dernæst skal salathovedet skylles grundigt med koldt vand og til sidst skal det snittes op.
Du kan læse mere detaljeret om de tre trin i denne guide i de tre afsnit nedenfor.
Trin 1 - fjern stokken fra iceberg salathovedet
Det første du skal starte med, når du skal vaske et iceberg salathoved er at fjerne de enkle yderste lag blade, hvis de altså er dårlige. Hvis de ikke fejler noget lader du dem bare sidde.
Derefter tager du en skarp kniv og skærer den hårde bundstok væg fra salathovedet.
Se også: Sådan fjernes fastbrændt mad nemmest
Du skal ikke kun skære den lige over, men derimod også skære lidt ned i hovedet således du får hele den hårde stok med. Se eventuelt på billerne. Smid den fraskåret stok ud og fortsæt i næste trin, hvor salaten skal vaskes.
Trin 2 - Rens iceberg ved at fylde med vand
Efter at du har skåret bunden/proppen af iceberg salathovedet af, skal du 'fylde' det med masser af koldt vand. Dette gøres ved at holde bunden af salathovedet ind under vandstrålen og derved lade vandet løbe godt ud i salaten og mellem alle bladene.
Grunden til at vi fylder salathovedet med vand er at rengøre og skylle salaten, så det bagefter blot skal skæres. Du vil blive overrasket hvor meget vand et iceberg kan indeholde, det er faktisk rigtigt meget.
Efter at du har fyldt vand ned i salaten, vil det på et tidspunkt begynde at løbe ud og ned i vasken.
Lad vandet løbe 10-15 sekunder, hvorefter du slukker for vandhanen og lader vandet dræne ud. Det er netop dette trin i guiden, med at vaske alt salaten på en gang en gang, der gør den så smart.
Trin 3 - Sådan snittes iceberg
Det sidste trin er klart det nemmeste.
Efter at salathovedet er vasket, er det nu klart til at blive snittet eller pillet fra hinanden. I det at salatbladene allerede er vasket, behøver du ikke først at pille bladene fra salathovedet først. Du kan blot bruge din store kniv og snitte fint salat direkte fra hovedet.
Hvis du selvfølgelig skal bruge hele salatblade, piller du dem selvfølgelig bare af. Dette kunne eventuelt være tilfældet hvis du skal bruge salaten til burgere.
Sådan vaskes iceberg nemmest
Udstyr
- Køkkenkniv
- Skærebræt
Materialer
- 1 iceberg
Instruktioner
- Fjern de yderste og dårlige blade fra iceberg salathovedet. Selvfølgelig kun hvis der er nogle. Brug en skarp kniv til at fjerne den hårde stok fra bunden af salathovedet.
- Under en rendende kold vandhane, fylder du iceberg salathovedet med vand. Når vandet begynder at rende ud, lader du det rende i ekstra cirka 15 sekunder.
- Sluk for vandet og lad salathovedet dræne af for vand.
- Salathovedet er nu rent og klar til at blive snittet. Snit salaten som du ønsker det.
Skriv en kommentar til mig om opskriften