• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Køkken guides

"Hjem" » Køkken guides

Sådan skrælles et granatæble nemt og uden svineri

Udgivet: Jan 13, 2018 · Redigeret: Jan 13, 2019 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Sådan skrælles et granatæble uden svineri

I denne super nemme guide vil vi vise dig trin for trin, hvordan du skal åben og fjerne kernerne fra et granatæble. Kort sagt, jeg vil svare på det interessante og ofte spurgt spørgsmål, hvordan skrælles et granatæble nemmest.

Der findes flere gode råd til hvordan et granatæble skrælles nemmest, men den metode jeg vil vise dig her på denne side er simpel genial, hvis du spørger mig. Denne metode skiller granatæblekernerne simpelt fra det hvide og bitte frugtkød, og alt samme komplet uden svineri i køkkenet.

Granatæble til salattopping

Friske granatæblekerner er noget af det bedste, der findes som topping til en lækker salat eller til en dessert. Granatæble er efterhånden ved at være en godt inkorporeret madvare i det danske køkken. Jeg ved dog af erfaring at rigtig mange mennesker faktisk går uden om granatæble af den simple grund, at det kan være ret besværligt at pille det.

Læs også: Sådan laves et hjemmelavet plankebord

Det er præcis dette jeg gerne vil forsøge at lave om på med denne guide til at pille et granatæble nemmest. Når vi er ved emnet, granatæble, vil jeg gerne starte med at anbefale dig en af mine mest populære opskrifter - opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble. Denne salat er utrolig nem at lave og smager rigtigt.

Sådan skrælles et granatæble uden svineri

Den klassiske metode

Når du skal pille et granatæble super nemt, findes der flere forskellige metoder og tricks til dette. Den klassiske metode, og den nok også mest almindelige metode, går ud på at skære granatæblet i to stykker og bruge en træske til at banke på granatæblets skal. På den måde er tanken at kernerne skal falde ud.

Jeg kan personligt ikke lide denne metode af to grunde. Først grund er at jeg ikke syntes at metoden er så effektiv. Granatæblekernerne falder simpelthen ikke så let ud.

Læs også: Opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble

Den anden grund er at denne metode kan være meget svinende. Ved at banke på granatæblet risikerer du at få granatæblesaft over hele køkkenbordet, og det kan være svært at få det af, hvis du lader det tørre.

I afsnittet lige nedenfor vil jeg forklare dig den super smarte metode til at pille granatæbler uden svineri.

Sådan pilles Granatæble super nemt

Hvad er hemmeligheden så til at pille et granatæble nemmest og under svineri? Metoden er rent faktisk utrolig nem og effektiv.

Du begynder med lige nøjagtigt at skære gennem granatæbleskallen - du skal ikke skære gennem hele frugten, men blot lige gennem skallen hele vejen rundt. Nu kommer det smarte trick - du fylder en stor skål med koldt vand, hvorefter du med begge hænder nedsænker granatæblet.

Med din hænder begynder du at brække granatæblet fra hinanden, mens det hele tiden er nedsænket under vandet. Med dine finger løsner og piller du forsigtigt de lækre granatæblekerner fra frugtkødet. På denne måde vil frugtsaften forblive i vandet og fordi frøene er tungere end vand, vil de synke ned til bunden. Det uspiselig hvide frugtkød er lettere end vand og vil flyde til overfladen.

Du har nu en perfekt separation af de lækre granatæblekerner, som ligger på bunden af skålen, og det uspiselig frugtkød der flyder på overfladen. Hæld nu forsigtigt vandet og frugtkødet fra skålen, mens du lader kernerne blive i skålen.

Så nemt er det at skrælle et granatæble!

Sådan skrælles et granatæble uden svineri

Sådan skrælles et granatæble uden svineri

Undgå svineri fra Granatæble

Ud over at denne metode, med at brække granatæblekernerne fri i en skål med vand, nemt skiller kernerne fra frugtkødet, er at du undgår granatæblesaft i hele dit køkken.

Som allerede nævnt, kender du sikkert allerede den klassiske metode med at banke på granatæblet med en grydeske. Den metode er jeg bestemt ikke tilhænger af, i det at den friske granatæblesaft meget nemt sprøjter rundt i køkkenet og rammer vægge og tøj.

Granatæblesaft indeholder meget farve og kan være ret besværligt at vaske af igen. Ved at bruge metoden, som jeg har beskrevet ovenfor sikre du dig at alt frugtsaften fanges af vandet og bliver i vandet. Du kan derfor komplet undgå at granatæblesaft kommer ud i køkkenet.

Sådan skrælles et granatæble uden svineri

Sådan skrælles et granatæble uden svineri
Print Recipe
5 from 1 vote

Guide: Sådan skrælles et granatæble nemt og uden svineri

Simple guide: sådan skrælles et granatæble nemt og uden svineri. Ved at skrælle et granatæble i en skål med vand undgås svineriet i hele køkkenet. 
Forberedelsestid10 mins
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: granatæble, guide
Antal: 1 granatæble
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 1 granatæble
  • 1 kniv
  • 1 stor skål med vand

Instruktioner

  • Start med at skære et snit gennem skallen på granatæble, hele vejen rundt om midten. Du skal kun lige nøjagtigt skære gennem skallen og altså ikke ind i kernerne.
  • Fyld en stor skål med koldt vand.
  • Brug begge dine hænder til at nedsænke granatæblet i vandet.
  • Brug dine hænder til at brække granatæblet åbent og dine finger til at pille kernerne ud.
  • De tunge granatæblekerner synker til bunden, mens det lette og uspiselig frugtkød flyder til toppen.
  • Du kan nu hælde vandet og det hvide frugtkød ud i vasken og efterlade granatæblekernerne i skålen.

Sådan skrælles et granatæble uden svineri

Reader Interactions

Comments

  1. Lene

    June 03, 2020 at 4:13 pm

    5 stars
    Du tar lidt lang tid om at komme til pointen. Men ud har ret. Det er virkelig en nem og meget lidt griset måde at få kernerne skilt fra æblet. Tak for det tip.

    Reply
    • Madrejsen.dk

      June 04, 2020 at 8:28 am

      Jeg er glad for at du kan lide metoden til skrælning af granatæble. Du har ret - der er måske lidt meget tekst i blogindlægget omrking skrælning af granatæble. Google søgemaskine kan godt lide meget tekst, så har den nemmere ved at finde vej til dem som søger på "skrælning af granatæbler". vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.