I denne super nemme guide vil vi vise dig trin for trin, hvordan du skal åben og fjerne kernerne fra et granatæble. Kort sagt, jeg vil svare på det interessante og ofte spurgt spørgsmål, hvordan skrælles et granatæble nemmest.
Der findes flere gode råd til hvordan et granatæble skrælles nemmest, men den metode jeg vil vise dig her på denne side er simpel genial, hvis du spørger mig. Denne metode skiller granatæblekernerne simpelt fra det hvide og bitte frugtkød, og alt samme komplet uden svineri i køkkenet.
Granatæble til salattopping
Friske granatæblekerner er noget af det bedste, der findes som topping til en lækker salat eller til en dessert. Granatæble er efterhånden ved at være en godt inkorporeret madvare i det danske køkken. Jeg ved dog af erfaring at rigtig mange mennesker faktisk går uden om granatæble af den simple grund, at det kan være ret besværligt at pille det.
Læs også: Sådan laves et hjemmelavet plankebord
Det er præcis dette jeg gerne vil forsøge at lave om på med denne guide til at pille et granatæble nemmest. Når vi er ved emnet, granatæble, vil jeg gerne starte med at anbefale dig en af mine mest populære opskrifter - opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble. Denne salat er utrolig nem at lave og smager rigtigt.
Den klassiske metode
Når du skal pille et granatæble super nemt, findes der flere forskellige metoder og tricks til dette. Den klassiske metode, og den nok også mest almindelige metode, går ud på at skære granatæblet i to stykker og bruge en træske til at banke på granatæblets skal. På den måde er tanken at kernerne skal falde ud.
Jeg kan personligt ikke lide denne metode af to grunde. Først grund er at jeg ikke syntes at metoden er så effektiv. Granatæblekernerne falder simpelthen ikke så let ud.
Læs også: Opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble
Den anden grund er at denne metode kan være meget svinende. Ved at banke på granatæblet risikerer du at få granatæblesaft over hele køkkenbordet, og det kan være svært at få det af, hvis du lader det tørre.
I afsnittet lige nedenfor vil jeg forklare dig den super smarte metode til at pille granatæbler uden svineri.
Sådan pilles Granatæble super nemt
Hvad er hemmeligheden så til at pille et granatæble nemmest og under svineri? Metoden er rent faktisk utrolig nem og effektiv.
Du begynder med lige nøjagtigt at skære gennem granatæbleskallen - du skal ikke skære gennem hele frugten, men blot lige gennem skallen hele vejen rundt. Nu kommer det smarte trick - du fylder en stor skål med koldt vand, hvorefter du med begge hænder nedsænker granatæblet.
Med din hænder begynder du at brække granatæblet fra hinanden, mens det hele tiden er nedsænket under vandet. Med dine finger løsner og piller du forsigtigt de lækre granatæblekerner fra frugtkødet. På denne måde vil frugtsaften forblive i vandet og fordi frøene er tungere end vand, vil de synke ned til bunden. Det uspiselig hvide frugtkød er lettere end vand og vil flyde til overfladen.
Du har nu en perfekt separation af de lækre granatæblekerner, som ligger på bunden af skålen, og det uspiselig frugtkød der flyder på overfladen. Hæld nu forsigtigt vandet og frugtkødet fra skålen, mens du lader kernerne blive i skålen.
Så nemt er det at skrælle et granatæble!
Undgå svineri fra Granatæble
Ud over at denne metode, med at brække granatæblekernerne fri i en skål med vand, nemt skiller kernerne fra frugtkødet, er at du undgår granatæblesaft i hele dit køkken.
Som allerede nævnt, kender du sikkert allerede den klassiske metode med at banke på granatæblet med en grydeske. Den metode er jeg bestemt ikke tilhænger af, i det at den friske granatæblesaft meget nemt sprøjter rundt i køkkenet og rammer vægge og tøj.
Granatæblesaft indeholder meget farve og kan være ret besværligt at vaske af igen. Ved at bruge metoden, som jeg har beskrevet ovenfor sikre du dig at alt frugtsaften fanges af vandet og bliver i vandet. Du kan derfor komplet undgå at granatæblesaft kommer ud i køkkenet.
Guide: Sådan skrælles et granatæble nemt og uden svineri
Ingredienser
- 1 granatæble
- 1 kniv
- 1 stor skål med vand
Instruktioner
- Start med at skære et snit gennem skallen på granatæble, hele vejen rundt om midten. Du skal kun lige nøjagtigt skære gennem skallen og altså ikke ind i kernerne.
- Fyld en stor skål med koldt vand.
- Brug begge dine hænder til at nedsænke granatæblet i vandet.
- Brug dine hænder til at brække granatæblet åbent og dine finger til at pille kernerne ud.
- De tunge granatæblekerner synker til bunden, mens det lette og uspiselig frugtkød flyder til toppen.
- Du kan nu hælde vandet og det hvide frugtkød ud i vasken og efterlade granatæblekernerne i skålen.
Lene
Du tar lidt lang tid om at komme til pointen. Men ud har ret. Det er virkelig en nem og meget lidt griset måde at få kernerne skilt fra æblet. Tak for det tip.
Madrejsen.dk
Jeg er glad for at du kan lide metoden til skrælning af granatæble. Du har ret - der er måske lidt meget tekst i blogindlægget omrking skrælning af granatæble. Google søgemaskine kan godt lide meget tekst, så har den nemmere ved at finde vej til dem som søger på "skrælning af granatæbler". vh Kim (Madrejsen.dk)