• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Brød

"Hjem" » Brød

Flettede Flutes med Solsikkekerner

Udgivet: Jan 3, 2017 · Redigeret: Aug 24, 2021 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Når jeg har brug for en lækker og rigtig nem opskrift på hjemmelavet brød, jeg kan bruge til at servere til aftensmad eller frokost, bruger jeg næsten altid den samme opskrift. Denne opskrift, jeg gerne vil dele her på denne side, på hjemmelavet flettet brød med solsikkekerner er min top-1 ynglings brødopskrift. Jeg har selv spist rigtig meget af dette flettet brød, som jeg oftest laver når jeg har gæster og gerne vil gøre lidt ekstra ud af det.

Hjemmelavet flettet brød

Som jeg har nævnt i mange af mine forskellige opskrifter, her på MadRejsen, forsøger jeg altid at undgå den færdig lavet mad fra supermarkederne. Det meste af den forarbejdet mad fra supermarkederne har typisk en ingrediensliste med rigtig mange ord og ord som kun en kemiker ville forstå betydningen af. Dette gælder også for helt simpelt brød, som i princippet grundlæggende kun burde indeholde få ingredienser. Efter min mening bør brød kun bestå af nogle helt basale ingredienser så som mel, vand/mælk, gær og salt + nogle forskellige ingredienser, der gør brødet lækkert som nødder og frø. For det meste er hjemmelavet brød også meget billigere end det fra supermarked - og smagsoplevelsen er typisk altid meget bedre. Personligt kunne jeg aldrig finde på at købe færdiglavede flutes - jeg bager dem altid selv, da det bare er så nemt. Hvis du har børn, er jeg sikker på, at de også vil elske flettede flutes. Der er bare noget sjovt og specielt ved flettet brød sammenlignet med almindelige brød eller boller.

Flettede flutes som forret

Denne opskrift på hjemmelavede flettede flutes med solsikkekerner er som sagt min absolut top-1 favorit inden for brødkategorien. Dette brød er rigtigt nemt at lave, det smager super lækkert og så er det pænt at se på. Jeg plejer at lave flettede flutes, når jeg laver brød til aftensmad - de er bare så dekorative - men du kan også sagtens bare lave normale flutes ved brug af denne opskrift.

Dette flettet flute passer godt sammen med det meste kød og er derfor perfekt som tilbehør til aftensmaden. Jeg har også serveret dette brød, adskillige gange, som en forret eller snack før hovedmåltidet kommer på bordet. På den både kan dine gæster sidde og spise dette lækre brød, mens du klargører resten af maden. Server brødet lidt 'råt' direkte på et pænt skærebræt med koldt smør og en brødkniv. På den måde kan dine gæster selv sidde og forsyne sig selv, det er lidt sjovt. Du skal bare passe på at dine gæster ikke sidde og spiser sig helt mætte i dette brød. Det er nemlig min erfaring at det forsvinder rigtigt hurtigt.

Fremgangsmetode

Dette flettet brød er faktisk super nemt at lave. Helt generelt er det blot en almindelig brødopskrift, der dog er 'tunet' en lille smule. Start med at opløse gæret i den lunkne mælk. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og ælt alt sammen til en glat og dejlig brøddej. Lad først dejen forhæve før du begynder at flette det. Opdel dejen i 6 lige store stykker og rul derefter hvert stykke til lange pølser. Flet to brød ved at brug 3 af pølserne til hvert brød. Det er faktisk nemt at flette et brød, når du først har fundet teknikken. Prøv at kigge på billedeguiden længere nede på denne side her. Dette er helt sikkert en teknik, hvor ordsproget 'øvelse gør mester' passer rigtigt godt ind.

Efterhæv de to flutes og bag dem derefter ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Print Recipe

Flettede flutes med solsikkekerner

Super lækker opskrift på hjemmelavet flettet brød med solsikkekerner. Dette brød bliver rigtigt flot og er perfekt hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det. Specielt godt hvis du får gæster og vil imponerer lidt 🙂
Forberedelsestid30 mins
Tilberedningstid1 hr 30 mins
Total tid2 hrs
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 2 flutes
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 2 dl yoghurt (cremefraiche eller lignende)
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 100 g solsikkekerner
  • 1/2 dl olie
  • 1 kg almindeligt hvedemel
  • 1 æg

Instruktioner

  • Opvarm mælken til den er lunken.
  • Opløs gæren i mælken og tilsæt det syrnet yoghurt (eller andet syrnet mælkeprodukt).
  • Tilsæt sukker, solsikkekerner og olie. Rør til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt salt og melet trinvist under omrøring. Når dejen begynder at blive tyk og vanskelig at røre ved hjælp af en ske, skal du bruge dine hænder til at ælte. Kvaliteten af melet afhænger af, hvor meget du skal bruge. Prøv med mængden angivet i opskriften.
  • Lad dejen blive i skålen, dæk den med et rent viskestykke og lad den hæve et sted varmt (ved cirka 30 grader i 1 time).
  • Når dejen er hævet, tag den ud af skålen og ælt den let. Opdel dejen i 6 mindre og lige store stykker. Hvis du ikke vil have flettet brød, kan du bare lave 6 dejlige brød/flutes og sætte dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg vil du anbefale dig at flette brødet - det bliver så fint.
  • Hvis du vil lave flettet brød, skal du rulle de 6 dejstykker ud til lange pølser med ens tykkelser. Og så skal du bare lave et flettet brød så godt du kan. Øvelse gør mester, men prøv at følge billedeguide på MadRejsen.dk. Det er faktisk ret nemt når man lige fanger det.
  • Pensel brødet med et sammenpisket æg. Dette giver brødet en sprød skorpe og en flot lysebrun farve. Lad dem hæve i ca. 1/2 - 1 time.
  • Forvarm ovnen til 200 grader og bag brødet i cirka 15 minutter.
  • Lad brødet afkøle lidt og server det lune brød med koldt smør.

Noter

Dette brød kan bruges som tilbehør til det meste aftensmad eller som en slags forret/snack inden hovedmåltidet - dette har jeg selv gjort flere gange. Hvis du har rester, kan det fryses og bruges på et senere tidspunkt.
Du kan eventuelt også dysse brødet med lidt timian eller havsalt inden du bager det. Dette er en dejlig variation og gør kun brødet endnu mere lækkert.

Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.