• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Tilbehør

"Hjem" » Tilbehør

Bechamelsauce

Udgivet: Dec 4, 2017 · Redigeret: Aug 24, 2021 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Denne opskrift på hjemmelavet Bechamelsauce, jeg har vist opskriften på længere neden på denne side, er den jeg altid selv bruger når jeg laver sauce til en hjemmelavet lasagne eller andre pastaretter. En bechamelsauce eller bechamelsovs, som nogle nok også vil kalde den, er en enkel og hvid basissauce, der er baseret på de få og simple ingredienser; smør, hvedemel og mælk. En Bechamelsauce vurderes oprindeligt at være fra det franske køkken og er en halvtykt hvid sauce. Som sagt ovenfor bruger jeg normalt altid denne sauce, når jeg laver lasagne - jeg tilføjer blot en lille smule muskatnød, for at give den lidt ekstra smag.

Mornay Sauce

Denne hvide sauce er imidlertid også rigtig god som en base for andre saucer som for et eksempel Mornay sauce, som er lavet ved at tilføje revet ost til bechamelsaucen. Andre lækre saucer, der også er lavet, baseret på denne bechamelsauce er; sennepssauce, Soubise sauce og cheddar ostesauce. I princippet handler det blot om hvad du hælder ned i saucen når den er opbagt.

Fremgangsmåde på bechamelsauce

Det er meget nemt at lave en god bechamelsauce. Du begynder med at smelte smørret i en kasserolle. Derefter tilsætter du melet og blander det godt med smørret. Til sidst tilføjer du mælken trin for trin, mens du pisker godt for at bryde og undgå mel-klumper i saucen. Det er vigtigt at du starter med at tilsætte meget lidt mælk, for at kunne røre melklumperne helt ud. Lad saucen simre ved lavtemperatur i ca. 5 minutter under omrøring for at undgå at den brænder på. Det er så simpelt at lave denne sovs.

Print Recipe

Bechamelsauce

Simpel og meget nem opskrift på hjemmelavet Bechamelsauce. Denne sauce er perfekt til lasagne eller andre pastaretter. Perfekt som basissauce til andre saucer så som Mornay sauce eller cheddar sauce. Hvis du laver en stor Lasagne skal du gange opskriften op med en faktor 1,5.
Forberedelsestid15 mins
Total tid15 mins
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 6 dl
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1 tsk muskatnød
  • salt og peber

Instruktioner

  • Smelt smørret i en lille gryde
  • Tilsæt hvedemelet trinvist under omrøring. Varm smør og melblandingen i 1-2 minutter.
  • Tilsæt mælken langsom og trinvist, mens du pisker godt for at jævne ud af saucen. Det er vigtigt at du udpisker alle melklumper mens der kun er lidt mælk i gryden.
  • Når alt mælken er tilsat, lader du saucen koge i ca. 2-4 minutter, mens du pisker.
  • Tilsæt salt, peber og muskatnød efter smag.

Noter

Du kan evt. tilsætte lidt revet ost til denne sauce, hvis du skal bruge den til en lasagne. Det er super lækkert.

Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.