Bagt rabarberkompot med mandel crumble er simpelthen helt fantastisk og utrolig nemt at lave. Hvis du leder efter en super lækker og nem opskrift på sommerdessert, er du landet på den helt rigtige side. Denne gang vil jeg gerne dele en af mine personlige bedste sommerdesserter, som er en hjemmelavet rabarberkompot med mandel crumble. Dette er bare en af de bedste dessertopskrifter, hvis du virkelig vil lave en fejlsikker og super lækkert dessert til dine gæster.
Den bedste sommerdessert
Hvad er det der gør denne hjemmelavet rabarberkompot til et af mine bedste sommerdesserter. Jeg syntes selv at det er den perfekte kombination mellem rabarberens syrlige smag og den søde smag fra sukkeret, der gør denne dessert helt fantastisk. En nem opskrift på rabarberkompot med mandelcrumble består en simpel og lækker rabarber kompot, der helt simpelt er bagt op af frisk rabarber og sukker. Til denne rabarberkompot bliver der også serveret en hjemmelavet mandelcrumble, der er sprød og virkelig nem at lave. Til sidst bliver det hele serveret med en sammenpisket creme fraiche med vanilje. Simpelthen en helt fantastisk sommerdessert - det kan ikke siges nok. Jeg håber selvfølgelig at du syntes lige så godt om denne sommerdessert som jeg selv og som altid, må du meget gerne kommentere på mine opskrifter. Brug kommentarfunktionen i bunden af siden, hvis du har ris eller ros eller måske gode råd til at forbedre mine opskrifter.
Rabarber i Danmark
Klimaet i Danmark er super godt til at dyrke rabarber og det er efterhånden en grønsag, som mange haveejere har i deres haver. I Danmark er rabarber klar til høst i slutningen af foråret og sommers start. Jeg dyrker selv min egen rabarber i min lille byhave, så jeg har en personlig forsyning at denne lækre grønsag. Faktisk er det lidt en gråzone om man betragter rabarber som en grønsag eller frugt. Rabarber er helt korrekt en grønsag, men bliver typisk brugt som en frugt. Den syrlige smag i rabarber kommer fra oxal- og æblesyre, som er naturlige bestanddele i rabarber. Det er denne syrlige smag, kombineret med det søde sukker, der gør denne rabarberkompot super lækker.
Rabarbersæson
Danske rabarber har faktisk to sæsoner, hvilket giver dig mulighed for at lave denne opskrift på rabarberkompot flere gange om året. Den første rabarbersæson er fra maj-juni mens den anden rabarbersæson er fra august-september. Generelt er rabarber en meget hårdfør plante, som er nem at dyrke. Samtidig bliver rabarber sjældent ramt af sygdom. Det er derfor en perfekt plante til din have. Hvis du ikke har mulighed for at lave hjemmedyrket rabarber, kan du dog nemt finde nogle friske rabarber hos din lokale købmand eller supermarked, når de er i sæson.
Opskrift på bagt rabarberkompot med mandel crumble
Som nævnt serverer jeg normalt min bagt rabarberkompot med hjemmelavet mandel crumble og en pisket vanilje creme fraiche. Jeg syntes personligt ikke at det bliver meget bedre end dette - super enkelt, elegant og meget smagfuldt. Jeg vil nu kort gennemgang den utrolig nemme opskrift. Du begynder med at rense og vaske rabarberne ved at skære og vaske jord og dårlige dele væk fra. Husk at rabarberens tykke og røde ende indeholder det mest og bedste smag - prøv at undgå at fjerne for meget her. Skær nu rabarberne i mindre stykker, med en længde på cirka to cm. Overfør rabarberne til et ovnfast fad og bland dem med sukkeret. Bag rabarberne i ovnen i cirka 15-25 minutter ved 160 grader eller indtil du har en lækker rabarberkompot. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på rabarberstykkerne. Generelt skal du bare bage rabarberne indtil de har din foretrukne mørhed.
Mens rabarberkompotten bager i ovnen, skal vi klargøre en mandel crumble. I en skål tilføjer du alle ingredienserne. Brug dine fingre til at samle alt sammen til en dejlig smuldredej. Overfør smuldredejen til en bradepande med bagepapir. Bag din mandel crumble i ovnen i cirka seks minutter ved 180 grader eller indtil den er sprød og gylden.
Endelig skal vi lave en simple og lækker vanilje creme fraiche. Brug en fed creme fraiche på cirka 38%, tilsæt lidt vaniljepulver og pisk den luftig med et piskeris. Det er super lækkert sammen med din hjemmelavet rabarberkompot.
Bagt rabarberkompot med mandel crumble
Ingredienser
Rabarberkompot
- 750 g rabarber, friske
- 175 g sukker
Mandel crumble
- 50 g smør, koldt
- 50 g sukker
- 50 g hvedemel
- 30 g mandel, groft hakket
- 1/4 tsk salt
Vanilje creme fraiche
- 2,5 dl creme fraiche 38%
- 1 tsk vaniljepulver
Instruktioner
Rabarberkompot
- Start med at skylle og rense de friske rabarber. Sørg for at alt snavs og jord er vasket væk.
- Skær rabarberne i mindre stykker med en længde på cirka 2-3 cm.
- Overfør rabarberen til et ovnfast fad og tilsæt sukker. Bland rabarber og sukker lidt.
- Steg rabarberen i en varm ovn på 160 grader i cirka 15-25 minutter, afhængigt af hvor mør du foretrækker rabarberstykkerne.
- Lad den ristede rabarber afkøle lidt, mens du fortsætter med de næste trin.
Mandel crumble
- Bland det kolde smør, sukker, almindeligt mel, salt og de groft hakkede mandler i en skål. Brug dine hænder til at smuldre ingredienserne sammen.
- Overfør crumble dejen til en ovnplade beklædt med bagepapir. Crumble dejen skal være i et jævnt lag.
- I en 180 grader forvarmet ovn, skal du bage din mandel crumble i cirka 6-7 minutter. Crumblen skal være gylden i farve når den er færdig. Hold øje med din mandel crumble mens den er i ovnen - den har tendens til at brænde let.
- Når du er færdig, lad din mandel crumble afkøle, mens du fortsætter med at forberede en pisket vanilje creme fraiche.
Vanilje creme fraiche
- I en skål tilsætter du 38% creme fraiche, vaniljepulver og pisk det luftigt hvilket typisk tager et par minutter. Konsistensen skal være lidt som en flødeskum.
Anretningen
- På en tallerken lægger du en portion rabarberkompot, ovenpå en kugle med vanilje creme fraiche og til sidst et drys med mandel crumble.
Skriv en kommentar til mig om opskriften